ثبت دزفول به عنوان شهر جهانی کپو و صنایع دستی در حال پیگیری است

دزفول-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان گفت: پیگیری‌های لازم برای ثبت دزفول به عنوان شهر جهانی کپو و صنایع دستی در حال انجام است.

به گزارش ایرنا، حکمت اله موسوی شنبه شب در نشستی که به منظور انعقاد قرارداد همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و خیرین شهرستان دزفول در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، افزود: دزفول با داشتن ظرفیت های ویژه از جمله صنایع دستی خاص و پل باستانی قابلیت ثبت جهانی را دارد.

وی درخصوص انعقاد تفاهم نامه بین میراث فرهنگی استان خوزستان و خیران دزفول نیز گفت: این تفاهم نامه که با خیرین دزفول منعقد شد درخصوص طرح مرمت و بازسازی پل دزفول و در ادامه در سایر ابنیه تاریخی و ارزشمند این شهرستان خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان بیان کرد: آسیب شناسی، تهیه طرح مرمت، نجات بخشی و بازپیرایی این بافت ارزشمند تاریخی که ظرفیت تبدیل به ثبت جهانی را دارد، در دستور کار خواهد بود. 
وی افزود: پیگیری و تلاش مسوولان و اعضای شورای اسلامی شهر دزفول ما را تشویق کرد تا این اتفاق رقم بخورد و قدمی برای حفظ این بناهای تاریخی برداشته شود.
موسوی با بیان اینکه توسعه گردشگری می‌تواند منبع درآمد خوبی برای شهرستان دزفول باشد، گفت: اقدامات اولیه می‌تواند شروعی برای ثبت جهانی این اثر باشد که مستلزم ساماندهی، مرمت و رفع خطر آن است.
وی افزود: دبیرخانه‌ آن در سال های گذشته در شهرستان دزفول تشکیل شده که مستلزم توسعه فعالیت ها است. 

امام جمعه دزفول نیز گفت: این تفاهم نامه یک اقدام تاریخی تمدنی است که امیدواریم این قبیل امور  فرهنگی مورد اقبال مردم با همت مسئولان رقم بخورند و بتوانیم در جهت حفظ آثار تمدنی کشور، استان و شهرستان قدم برداریم.

فرماندار ویژه دزفول نیز پل باستانی را یک نماد فرهنگی و تاریخی دانست و گفت: مردم دزفول با پل تاریخی خاطره ها دارند لذا انتظار می رود این خاطره ها با اقدام خیران زنده شوند.
علی فرهمندپور افزود: به همت مجمع خیرین دزفول و پشتیبانی نماینده، امام جمعه و حضور پربرکت خیرین این کار خیر برای مرمت و بازسازی پل باستانی شروع شده است.
وی افرود: امید است این اتفاق باعث شود مجمع خیرین بافت قدیمی در شهرستان دزفول راه اندازی شود تا سایر قسمت‌های این شهرستان  بازسازی شوند.

درآمدزایی حوزه گردشگری جایگزین نفت خواهد شد

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تحول و توسعه فرهنگی که در حوزه خیرین ایجاد شده باعث شد این قشر فقط به ساخت مدرسه و  بیمارستان اکتفا نکنند.

سید احمد آوایی افزود: کمک خیرین به این حوزه باعث ایجاد انقلاب و توسعه فرهنگی و درآمدزایی بدون نفت می‌شود.
وی افزود: باید قدر صنعت گردشگری که باعث نشاط مردم می‌شود را بدانیم زیرا برای حضور گردشگر مجبوریم جاده را توسعه دهیم، هتل بسازیم و فرودگاه و دیگر زیرساخت ها را متناسب با پذیرش گردشگر گسترش دهیم.
آوایی با بیان اینکه گردشگری باید در آینده جای نفت را بگیرد، ورود  خیرین در زمینه ورزش را یک عبادت دانست.

شهرداری بافت در دزفول راه اندازی می‌شود
محمدحسن پرآور رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز از خیرین به صورت ویژه قدردانی کرد و گفت: دزفول افزون بر ۲۴۰ هکتار بافت تاریخی دارد.

وی با بیان اینکه شهرداری بافت راه اندازی می‌شود، افزود: توسعه گردشگری می‌تواند منبع درآمد باشد؛ با توجه به ظرفیت‌های گردشگری دزفول انتظار می‌رود امکانات، نیروی انسانی و اعتباری که به مجموعه میراث فرهنگی این  شهرستان داده می‌شود، افزایش یافت.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول گفت: خانه‌های تاریخی زیادی در دزفول در حال ریزش هستند که باید خریداری شوند زیرا مالکان تمکن مالی کافی برای مرمت آنها را ندارند.

پل قدیم دزفول مهم‌ترین اثر تاریخی دزفول با بیش از ۱۷ قرن قدمت، یکی از قدیمی‌ترین پل‌های استوار جهان است.

این پل ۲ منطقه شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می‌کند و یکی از راه‌های ارتباطی منطقه جندی شاپور و سرزمین بین‌النهرین بوده که بر روی رودخانه دزفول بنا شده‌ است.
این پل در سال ۲۶۰ میلادی  به دستور شاپور اول ساسانی بر روی رود دز ساخته شد، برای حفاظت از پل قلعه‌ای نیز بنا شد که در محل قدیمی آن محله‌ای به همین نام (قلعه) وجود دارد. در زمان قاجار تعمیراتی بر روی این پل صورت گرفت، قسمت‌های بتنی پل باستانی دزفول نیز در دوره پهلوی به آن افزوده شد.
این پل دارای ۱۴ دهانه است، پل قدیم دزفول از سنگ ساروج و آهک بنا شده و در دوران حکومت عضدالدوله دیلمی، صفویان و پهلوی باز سازی شده‌است اما پایه‌های پل حکایت از دوران ساسانی دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha