کهگیلویه و بویراحمد مزیتهای لازم برای توسعه گردشگری دانش بنیان را دارد

یاسوج - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد گفت: وجود آب فراوان و طبیعت بکر ۲ مزیت نسبی مهم این استان برای توسعه  گردشگری و کشاورزی دانش بنیان در شهرستان های سردسیری بویراحمد، دنا و مارگون و شهرستان های گرمسیری کهگیلویه و چرام است. 

سید حمدالله اکوانیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انتظار می رود که دولت سیزدهم برای کمک به توسعه  گردشگری و کشاورزی دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد مواردی شامل تکمیل و ساخت سدها، تأمین حق آبه عادلانه، توسعه شهرها،  روستاها و مناطق نمونه گردشگری و گسترش شرکت های دانش بنیان کشاورزی را مورد توجه و حمایت جدی قرار دهد. 

وی افزود: کهگیلویه و بویراحمد با وجود کوچک بودن به لحاظ مساحت و جمعیت اما سرشار از منابع و امکانات خدادادی بوده و دارای مزیت های  چشمگیر طبیعی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.  

رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این استان با وجود تمامی خدمات نظام و دولت ها در سال های گذشته در نرخ بیکاری  جزو استان های دارای وضعیت بحرانی است. 

اکوانیان عنوان کرد: معضل بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد منجر به بروز انواع آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی شامل مهاجرت از روستاها به شهرها به ویژه یاسوج مرکز این استان، حاشیه نشینی و خودکشی شده است. 

وی ابراز داشت: راهکار مهم برای رفع معضل بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد آن است که اکوسیستم اقتصادی، کارآفرینی و اداری استان  همسو با مزیت های نسبی آن شکل گیرد. 

رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد گفت: چنین امر مهمی با وجود تدوین برنامه های متعدد تاکنون در این استان محقق نشده است. 

اکوانیان اظهار داشت: برخی از مزیت های نسبی مهم کهگیلویه و بویراحمد شامل برخورداری از ۱۰ درصد منابع آب کشور، ۲۰ درصد جنگل  های زاگرس، ۲ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی و جانوری و ۳۵۰ جاذبه تاریخی و فرهنگی است. 

وی افزود: دیگر مزیت نسبی مهم کهگیلویه و بویراحمد وجود منابع غنی نفت و گاز در شهرستان های گرمسیری گچساران و بهمئی است. 

رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیش از ۲۰ درصد نفت و گاز کشور در این استان استخراج می شود و چهار خط لوله  بزرگ انتقال نفت و گاز نیز از استان عبور می کند اما تاکنون از چنین ظرفیت های چشمگیر برای توسعه صنایع وابسته در استان استفاده  محدودی شده است. 

اکوانیان عنوان کرد: توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور و شرکت های تأمین و ساخت تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی جزو اولویت  برنامه های توسعه مناطق نفت خیز کهگیلویه و بویراحمد شامل گچساران و بهمئی از سوی دولت سیزدهم باشد. 

وی ابراز داشت: دانشگاه ها، مراکز رشد و پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد به عنوان اجزای اکوسیستم فناوری و نوآوری این استان  مورد حمایت جدی دولت سیزدهم در حوزه صنایع پایین دستی نفت و گاز قرار گیرند. 

رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هر ۲ حوزه مزیت های نسبی مهم این استان شامل آب فراوان، طبیعت بکر و منابع غنی  نفت و گاز دانشگاه های استان با بیش از هزار عضو هیأت علمی و حدود ۶۰ هزار دانشجوی مقاطع مختلف تحصیلی ظرفیت مناسبی برای  شکل دهی اکوسیستم کارآفرینی در استان را دارند. 

اکوانیان اظهار داشت: بمنظور ایفای نقش پررنگ تر دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد در اکوسیستم فناوری و نوآوری این استان باید  تعریف مسأله های واقعی در دستور کار و مورد حمایت جدی دولت سیزدهم باشد. 

وی افزود: هسته های مسأله محور دانشجویی و دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی ارزنده آنان که اکنون در قالب طرح شهید احمدی  روشن و با ابتکار بنیاد ملی نخبگان در کشور و کهگیلویه و بویراحمد فعال شده نمونه ای موفق و مطلوب در این زمینه است که انتظار می رود دولت سیزدهم به طور جدی از آن حمایت کند. 

اکوانیان بیان کرد: موفقیت در تدوین و اجرای اکوسیستم نوآورانه و توسعه محور در کهگیلویه و بویراحمد نیازمند مداخله مؤثر دولت  سیزدهم است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha