دستورالعمل‌های بیابانزدایی کشور به‌روزرسانی می‌شود

سمنان- ایرنا- رئیس گروه مطالعات دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دستورالعمل‌های بیابان‌زدایی برای مقابله با فرسایش بادی و مهار کانون های بحرانی در بیابان به روز رسانی می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی حاج بیگلو روز دوشنبه در نشست هماهنگی و برنامه ریزی رقومی سازی مطالعات و پروژه های بیابان استان سمنان در سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ابراز داشت: دفتر امور بیابان در سال گذشته بر اساس آخرین یافته ها و دستاوردهای علمی در زمینه اجرای اقدامات بیابانزدایی به ویژه فعالیت‌ها و اقدامات صورت گرفته در منطقه کوبوچی چین، اقدام به بهنگام سازی و ضابطه‌مندکردن دستورالعمل های فنی و اجرایی بخش بیابان کرده است که این دستورالعمل ها شامل بادشکن زنده و غیرزنده، نهال‌کاری و مراقبت و آبیاری، مدیریت بهره‌وری جنگل های دست‌کاشت مناطق بیابانی، مدیریت رواناب، مالچ‌پاشی، حفاظت و قرق، تله رسوبگیر و بذرپاشی و بذرکاری است.

وی افزود: این دستورالعمل ها باید به طور ساده و کاربردی تهیه شود که بخشی از نیازهای فنی و اجرایی نیروهای دست اندر کار بیابانزدایی و کنترل فرسایش بادی کشور را تامین کند.

وی بیان کرد: پدیده چالشی بیابانزایی و کنترل فرسایش بادی در مناطق بیابانی کشور مختص مناطق خشک و نیمه خشک است و  با سیاست گذاری و برنامه ریزی مدیریت می شود.

رئیس گروه مطالعات دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: شاخص‌های فنی و اجرایی به روز و کارآمد، اجرای طرح‌ها را در کمترین زمان ممکن سرعت می‌بخشد و لازم است در دسترس کارشناسان و دست اندرکاران بخش بیابانزدایی و کنترل فرسایش بادی کشور قرار گیرد.

حاج بیگلو ابراز داشت: با توجه به قدیمی بودن دستورالعمل های تهیه شده و ضرورت بهنگام سازی علوم و روش های اجرایی پروژه های مورد نظر و همچنین رویکرد سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در اجرای پروژه های مشارکتی، به روز رسانی دستورالعمل های فنی اجتناب ناپذیر است.

طرح بادشکن غیرزنده جوب دامغان توسط مشاور  مستندسازی می‌شود

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این نشست ابراز داشت: با توجه به اهمیت مستندسازی اقدامات صورت گرفته از ابتدا تا کنون و قدیمی بودن طرح بادشکن غیرزنده در جنوب شهرستان دامغان به میزان ۲۰۰ کیلومتر که در دهه ۶۰ اجرا شد،  و با توجه به نبود نقشه های عددی، مقرر شد طرح های بادشکن غیرزنده طی بازدید مشترک توسط مشاور طرح نقشه برداری مستندسازی شود.

علی ترابی گفت: با توجه به اینکه برخی از تخصیص‌های اراضی در طرح های بیابانزدایی، مدیریت مناطق بیابانی، طرح های اجرایی کانون های بحرانی فرسایش بادی دفتر امور بیابان و طرح های اجرایی مدیریت جنگل های دست کاشت صورت گرفته است و محدوده های مورد نظر از طرح های مربوط جدا شده است، مقرر شد نقشه تخصیص اراضی در محدوده مطالعات و طرح‌های اجرایی به مشاور تحویل شود.

وی با اشاره به اینکه  مدیریت چرا و قرق در شرح خدمات این طرح نیست افزود: مقرر شد طرح‌هایی با عنوان مدیریت چرا و قرق از نقشه موجود حذف شود.

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: با توجه به اینکه برخی از طرح‌های بیابانزدایی به صورت مشارکتی با سایر نهادهای دولتی مانند اداره حفاظت محیط زیست و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) اجرا شده است، مقرر شد محدوده اجرای طرح مشارکتی در مدل فیزیکی بیابان افزوده شود.

حدود ۵۵ درصد از وسعت استان سمنان را نواحی بیابانی و نیمه بیابانی تشکیل می دهد و بیابانزایی پدیده ای است که سال های اخیر باعث پیشرفت مناطق بیابانی شده است و منابع طبیعی و آبخیزداری در قالب طرح های بیابانزدایی به مقابله با این پدیده می پردازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha