به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان بی سی نوشت: بر اساس تازهترین آمار بانک مرکزی آمریکا، یک درصد از جمعیت بسیار ثروتمند در آمریکا بیش از ۶.۵ تریلیون دلار از سهام شرکتها و دارایی صندوق سرمایه گذاری مشترک در دوران همه گیری کووید-۱۹ درآمد کسب کردند و این در حالیست که درآمد ۹۰ درصد از جمعیت این کشور تنها ۱.۲ تریلیون دلار بوده است.
بازار سهام که تقریبا نسبت به کاهش رشد مارس ۲۰۲۰ رشد دو برابری و از ژانویه ۲۰۲۰ افزایش رشد ۴۰ درصدی داشته است، منبع اصلی ایجاد ثروت در آمریکا در دوران همهگیری کرونا و منشا اصلی نابرابری در این کشور بوده است.
افزایش دارایی ثروتمندان از محل بازار سهام با وجود ورود سرمایهگذاران جدید در بازار سهام برای نخستینبار در دوران همه گیری کرونا رخ داده است و این امر باعث شده که «دموکراتیک شدن» بازار سهام مطرح شود؛ اگرچه بازار سهام در آمریکا ممکن است تحت مالکیت طیف گستردهتری از مردم قرار گرفته باشد اما درآمد و ثروت ناشی از آن به طور عادلانه و گستردهای توزیع نشده است.
بسیاری از سرمایهگذاران جوانتر بازار سهام آمریکا، سهام را با قیمتی بالاتر نسبت به سرمایه گذاران بزرگتر که سالها در بازار بودهاند و سود بیشتری را کسب میکنند، خریدارند. سرمایهگذاران جوان امیدوار هستند که به زودی به سود دست یابند اما نسبت به کسانی که سرمایه گذاران قویتری هستند و سهام را می خرند وبرای مدت طولانی تری آن را نگه میدارند، سود کمتری عایدشان میشود.
بر اساس گزارش بانک مرکزی آمریکا، ۱۰ درصد از ثروتمندترین افراد در آمریکا شاهد افزایش ۴۳ درصدی سود سهام خود بین ژانویه ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۱ بودند. این درحالیست که افزایش ثروت ۹۰ درصد از جمعیت آمریکا رشد کمتری داشته و حدود ۳۳ درصد بوده است.
نظر شما