محمد دهقانی روز سهشنبه در نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که با محوریت بررسی مشکلات و چالشهای شبکه بهداشت و درمان فردوس در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، افزود: در توزیع نیروهای تخصصی هم به جایگزینی کسانی که قرار است از شهرستان بروند و هم افراد جدید را در توزیع امسال در نظر گرفتیم.
وی گفت: بیش از ۸۰ نفر را برای کل استان تخصیص دادند ولی توزیع هنوز شروع نشده و پیگیریم هرچه سریعتر توزیع متخصصان انجام شود تا کمبودهایی که وجود دارد را بتوان جبران کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به بهرهبرداری از ۹ پروژه ساختمانی و تجهیزاتی شهرستان فردوس که امروز انجام شد، افزود: در حوزه تجهیزاتی ارزش ریالی تجهیزات حدود ۱۱۶ میلیارد ریال برآورد میشود و اعتبار ساختمانی ۱۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بوده و در مجموع ۱۳۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال ارزش ریالی و اعتباری است که برای تکمیل این پروژهها هزینه شده است.
وی بیان کرد: بخشی از این اعتبار را خیرین و بخش عمده آن از طرف دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تامین شده که امیدواریم در ارائه خدمت به مردم شهرستان فردوس بهترین بهرهبرداری از این تجهیزات صورت گیرد.
دهقانی گفت: طی یک سال و نیم گذشته تجهیزات درمانی بسیار خوبی وارد خراسان جنوبی شده که قسمت عمده آن بهصورت رایگان از طریق وزارت بهداشت در اختیار ما قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در همین مدت تختهای آی سی یو در استان علیرغم هزینههای بسیار بالایی که داشت، افزایش یافته و در درمان بیماران کرونایی بسیار موثر بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: درخصوص دستگاه ام آر آی و سی تی اسکن مدت طولانی است که برای سه شهرستان قاینات، فردوس و طبس در دستور کار دانشگاه بوده و از راههای مختلف پیگیری کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه پیگیریها در استان باید با آرامش و به دور از تنش باشد تا به نتیجه مطلوب برسد گفت: در مورد اتوبوس آمبولانس نیز ما سه مجوز داریم که یکی از این مجوزها مربوط به شهرستان فردوس است و پیگیر این موضوع نیز هستیم.
دهقانی بیان کرد: پیگیر هستیم که یک دستگاه اتوبوس آمبولانس جدید را تحویل بگیریم ولی براساس قولی که دادیم و تصمیمی که در سطح کلان استان گرفته شده، وقتی اورژانس شهرستان نهبندان به بهرهبرداری رسید، اتوبوس آمبولانس به فردوس برگردانده میشود.
وی درباره دانشکده پیراپزشکی فردوس هم گفت: با تلاشهایی که صورت گرفت، نامهای با امضای مقام عالی وزارت به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده و درخواست رسمی کمیسیون ماده ۲۳ برای احداث دانشکده پیراپزشکی فردوس ارائه شده که بخش مهمی از کار انجام شده و گام دوم در سازمان برنامه و بودجه است که همت جمعی را میخواهد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با استقبال از ارتقای این دانشکده افزود: در صورت رفع موانع قانونی از استقلال این دانشکده به جهت کاهش سنگینی کار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند استقبال میکنیم و در صورت ارتقا و تجهیز دانشکده میتوان رشتههای بیشتری هم اختصاص داد.
وی همچنین برای راهاندازی نخستین آزمایشگاه ویروسشناسی غرب استان در شهرستان فردوس قول مساعد داد.
دهقانی اضافه کرد: مرکز تجمیعی واکسیناسیون شهرستان فردوس از بهترین مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان است و این شهرستان توانسته به لحاظ تزریق واکسن در استان رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
وی گفت: خراسان جنوبی خوشبختانه از نظر تزریق واکسن نسبت به میانگین کشوری در جایگاه خوبی قرار دارد و تاکنون ۸۱ درصد مردم استان نوبت اول و ۴۱ درصد نوبت دوم واکسن را دریافت کردهاند که آمار بسیار خوبی است.
امام جمعه فردوس هم در این نشست گفت: گاهی خواسته یا ناخواسته احساس نیازی را در مردم به وجود میآوریم که اگر آن را برآورده نکنیم مشکلی هم به جامعه اضافه کردهایم.
حجت الاسلام محمد شاکری افزود: چرخه تجهیزات پزشکی درمانی در فردوس تکمیل نیست و نقصهای جزئی به نسبت کارهایی که انجام شده وجود دارد که باید برطرف تا موجب رضایتمندی جامعه شود.
وی گفت: تجهیزات که کامل باشد اما تخصص مورد نظر را در شهر نداشته باشیم چرخه درمانی ما ناقص بوده و باید گفت آن کار خوب و مطلوب برای جامعه هدف انجام نشده است.
امام جمعه فردوس بیان کرد: شهرهای اطراف که از این شهرستان جدا شده هنوز فردوس را مادر شهرها میدانند و برخی برای خدمات درمانی خود به این شهر مراجعه میکنند که در این خصوص لازم است خدمات درمانی و متخصصان در شهر فردوس افزایش یابد.
وی افزود: تجهیزات درمانی، حضور متخصصان و ارتقای دانشکده پیراپزشکی سه ضلع مثلث توسعه درمانی شهرستان فردوس است که باید در یک راستا مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام شاکری گفت: نارضایتی عمومی جامعه به دلیل همین نواقص کوچک است که اگر آنها را برطرف کنیم رضایتمندی عامه جامعه را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: هر قدر پیشگیری و بهداشت در جامعه جدیتر گرفته شود به روند درمان کمکهای شایانی خواهد کرد.
امام جمعه فردوس گفت: ما با غربالگری افراد، بیماری را تشخیص میدهیم اما اگر درمانی برای آن نداشته باشیم، اثرات آن بیماری را در جامعه چند برابر کردهایم.
وی افزود: لذا اگر درخصوص کرونا بدون ایجاد واهمه در جامعه آن را مطرح و رعایت نکات بهداشتی را نهادینهسازی میکردیم شاید در روند بهبود بیماران موفقتر عمل میشد.
فرماندار فردوس هم گفت: بسیاری از کمبودهای حوزه بهداشت و درمان شهرستان طی یک سال گذشته با پیگیریهای صورت گرفته رفع شده ولی نواقصی است که باید برطرف شود.
حمید حلاجمقدم افزود: شهرستان فردوس با تلاشهای مسوولان شهرستان و همکاری خوب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در تامین بهموقع و متنوع واکسن توانسته رتبه اول استان را به خود اختصاص دهد.
وی بیان کرد: شهرستان فردوس در مرکزیت چند شهرستان غرب استان قرار دارد و برای انجام خدمات درمانی مراجعات زیادی را از این شهرستانها داشته که لزوم توسعه زیرساختها، تجهیزات و نیروهای متخصص را بیشتر میکند.
فرماندار فردوس گفت: ارتقای دانشکده پیراپزشکی، تسهیل در تامین دستگاه ام آر آی و سی تی اسکن بیمارستان حضرت رسول (ص) که زیرساختهای آن ایجاد شده و راهاندازی اورژانس روستای طاهریه با توجه به تردد بالا و سوانح منجر به فوت در این مسیر از مهمترین خواستههای مردم شهرستان فردوس در حوزه بهداشت و درمان است.
رییس شورای اسلامی شهر فردوس نیز گفت: با توجه به اینکه شهرستان فردوس در مسیر عبور هفت شهرستان قرار گرفته و نیز قرار گرفتن این شهرستان روی گسل زلزله، اورژانس هوایی از نیازهای درمانی فردوس است که باید به آن نگاه ویژهای شود.
مهدی علیپرست افزود: مجمع خیرین سلامت شهرستان نیز آمادگی دارد برای خرید دستگاه سونوگرافی مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان و برای راهاندازی آزمایشگاه ویروسشناسی در این شهرستان ۶۰۰ میلیون تومان از خیرین پرداخت کند.
رییس دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس هم گفت: با گذشت ۱۲ سال از تاسیس این دانشکده اکنون با ۴۵۵ دانشجو و ۱۶ عضو هیات علمی و ۱۵ نفر پرسنل، خوابگاه دولتی دانشجویی دخترانه این دانشکده محقق شد و در کمتر از دو ماه دیگر سالن چند منظوره سلف سرویس و آمفی تئاتر دانشکده به بهرهبرداری خواهد رسید.
سعید دشتی افزود: طبق تصویب سند گسترش رشتههای دانشگاهی سه رشته مدیریت خدمات بهداشتی، پرتو درمانی و ارشد فناوری اطلاعات به ۶ رشته این دانشکده افزوده خواهد شد.
۹ پروژه ساختمانی و تجهیزاتی شبکه بهداشت و درمان فردوس با مجموع اعتبار ۱۳۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال امروز با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، معاونین وی و جمعی از مسوولان شهرستان فردوس به بهرهبرداری رسید.
بخش PICU، بخش ICU دوم کرونا، دستگاه ماموگرافی، افتتاح بانک خون، سه دستگاه ویدئو آندوسکوپ، کولونوسکوپ و OPG که با کمک خیرین خریداری شده، جایگاه نگهداری سوخت بالگرد اورژانس هوایی، کلینیک تنفسی و دستگاه اکسیژنساز ۶۰۰ لیتری در بیمارستان حضرت رسول (ص) فردوس افتتاح شد.
همچنین پایگاه سلامت جوادالائمه با ۲۵۰ متر مربع زیربنا و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار افتتاح شد و پروژه ارتباط ویدئویی از راه دور (تله مدیسین) برای معاینه و درمان بیماران هم به بهرهبرداری رسید.
نظر شما