استفان دو جاریک سخنگوی دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی افزود این شامل نیاز یک میلون نفر به کمک در ابتدای سال به همراه نیاز فوری دو میلیون نفر دیگر به کمک های حیاتی پس از کودتای ارتش میانمار در یکم ماه فوریه سال جاری میلادی است.
میانمار از زمان کودتا تا کنون درگیر تنش و ناآرامی بوده است؛ کودتایی که به یک دهه دموکراسی در این کشور پایان داد . در خشونتهای ماههای اخیر در این کشور بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن کشته شدهاند.
میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است.
همچنین افزایش گسترش ویروس کرونا در این کشور، سیستم بهداشت را مختل کرده و در ماه های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده است
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل افزود: از زمان آغاز کودتا تاکنون، درگیری بین نیروهای مسلح میانمار، سازمان های مختلف مسلح قومی و نیروهای مدافع مردمی، باعث آوارگی ۲۱۹ هزار نفر شده است. سازمان ملل متحد بار دیگر از طرف های مربوط می خواهد از افزایش ارائه کمک ها به افرادی آسیب دیده از درگیری ها، اطمینان حاصل کنند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: با وجود درگیری ها و ویروس کرونا، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و شرکای آن توانسته اند به بیش از ۳۳ هزار نفر در میانمار آب و کالاهای بهداشتی ارائه دهند.
وی همچنین گفت که یونیسف کمک های خود به ۱۵۰ هزار آواره داخلی و دیگران در ایالت های کاچین، شان شمالی، راخین و ساگینگ را ادامه خواهد داد.
میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است.
همچنین افزایش گسترش ویروس کرونا در این کشور، سیستم بهداشت را مختل کرده و در ماه های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده است.
از ماه آوریل تلاش برای انتصاب فرستاده ویژه آ.سه.آن در قالب " اجماعِ پنج مساله " که از سوی رهبرانِ اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برای رویارویی با آشوب در میانمار پیشنهاد شده بود ادامه دارد.
سازمان ملل متحد و آمریکا در ماههای گذشته، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن ) را ترغیب کردند تا انتصاب فرستاده ویژه را تسریع کنند.
نظر شما