بهرام سرمست روزچهارشنبه در جلسه استانی ستاد مدیریت کرونا درقم ، با اشاره به برنامه استان جهت راه اندازی یک مرکز شبانهروزی واکسیناسیون دیگر، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی با قدرت این مرکز را راه اندازی کند و نگرانی جهت تامین هزینههای آن نداشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای مهم در افزایش پوشش واکسیناسیون، شبانهروزی کردن مراکز واکسیناسیون است و چون قم شهرزیارتی است و شبهای شلوغ شهری و پرترددی دارد باید مراکز شبانهروزی در این شهر توسعه یابد.
استاندار قم یادآور شد: واکسن هراسان در مقایسه با مردمی که رغبت به تزریق دارند بسیار ناچیز هستند اما باید نسبت به اقناع سازی این افراد و ضرورت دریافت واکسن برنامه ریزی شود تا سلامت جامعه بر اساس برخی شایعات بی پایه و اساس به خطر نیفتد.
وی اظهار داشت: توسعه واکسیناسیون در گروههای مختلف به ویژه در بین دانش آموزان سیاست و رویکرد مهم استان قم در مسیرمبارزه با بیماری کروناست.
استاندار قم یادآور شد: باز بازگشایی دانشگاهها، باید تدابیری جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح خوابگاهها با کمترین میزان تجمع اندیشیده شود.
سرمست بیان داشت: توسعه مراکز تجمیعی واکسیناسیون در قم در دستور کار نیست اما در عین حال از توقف مراکز کنونی نیز جلوگیری بعمل خواهد آمد.
وی گفت: آموزش و پرورش با سامانهها و بسترهایی که در اختیار دارد در اقناع سازی خانوادهها نسبت به دریافت واکسن از اثربخشی بیشتری نسبت به علوم پزشکی و مراکز درمانی برخوردار است.
وی با اشاره به ضرورت واکسیناسیون اصناف، گفت: واکسیناسیون کسبه در جهت حمایت از اصناف است تا از ادامه تعطیلیهای عمومی در موج های احتمالی بعدی جلوگیری بعمل آید.
سرمست ادامه داد: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به راه اندازی بیمارستان نیمه کاره الهادی قم نظر مساعدی دارد و مسئولان استانی باید در اسرع وقت نسبت به تکمیل این بیمارستان اقدام کنند.
این بیمارستان با ۹هزار متر عرصه و ۱۳ هزار متر زیر بنای نیمه تمام ، وقف ارائه خدمات درمانی به عموم مردم شد.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، براساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما