مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در این آیین گفت: خنیاگران کتولی از دیرباز در برنامه های ملی و بین المللی شرکت داشتند و بسیاری از اساتید و بزرگان چون شیرعلی شکری، علی اصغر اصلانی کتولی، سید مجتبی حسینی،قربانعلی اصلانی، سید محمد حسینی، محمدرضا برزگر به عنوان یک هنرمند در نشر و نواختن کهنترین موسیقی نواحی نقشآفرینی کردهاند.
عادله کشمیری اظهار داشت: گلستان با توجه به پیشینه تاریخی اقوام، وسعت جغرافیایی، طبیعت زیبا و متنوع در شاخه های گوناگون موسیقی از جمله کتولی به عنوان هنر ریشه ای، زمینه خوبی دارد.
وی افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا مردم گلستان استقبال بالایی از کنسرت ها داشتند که نشانه امید به زندگی، شور و نشاط، سرحالی و حس هنردوستی مردم این استان است.
کشمیری همچنین در این آیین با اشاره به فعالیت انجمن ترانه سرایی در کردکوی و مینودشت گفت: در نشر موسیقی باید به ترانه و متن شعر به عنوان بازوی موسیقی هم توجه زیادی شود و در این راستا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان برای ثبت انجمن ترانه سرایی در همه مناطق از جمله علی آباد کتول اعلام آمادگی می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان هم در این آیین گفت: این استان پایتخت اقوام مختلف ایران زمین، گویش، پوشش،صنایع دستی و آیین های مختلف و موسیقی است.
احمد تجری اظهار داشت: اثر فرهنگی برای ثبت ملی خود باید ویژگی های بسیاری از جمله پیشینه تاریخی، حفظ سنت ها، انتقال و نقل سینه به سینه از گذشتگان با اندک تغییرات باشد که همه این ویژگی ها را موسیقی کتولی علی آباد دارد.
وی اظهار امیدواری کرد که از ظرفیت فضای مجازی در قالب کلیپ های مختلف تولید محتوا برای نشر موسیقی کتولی و دیگر جاذبه های استان در سطح ملی استفاده شود.
تجری عنوان کرد: از ثبت اولین اثر ملی گلستان در سال ۱۳۱۰ تاکنون بیش از ۹۰۰ استان در فهرست آثار ملی ثبت شده و ۱۰۰ اثر فرهنگی ملموس و ناملموس برای حفظ و نگهداری آماده ثبت ملی است.
فرماندار شهرستان علی آباد کتول هم در این مراسم گفت: در طول تاریخ، موسیقی زبان مشترک و قوی ترین ابزار برای بیان احساسات همه فرهنگ ها، زبان ها و قومیت ها بوده و در حال حاضر نیز در همه ابعاد زندگی با موضوعات مختلف مذهبی، اجتماعی، فرهنگی و تفریحی جاری است.
مجتبی جمالی اظهار کرد: با ثبت موسیقی کتولی انتظارات از اهالی فرهنگ و موسیقی بیشتر شده و باید برای تقویت آن از فرصت های موسیقی بهره برداری کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که انجمنی برای پیگیری موسیقی و شعر مرتبط برای حضور قوی تر در جشنواره های مختلف تشکیل شود.
به گزارش ایرنا، در اشعار و ملودی های گلستان خصیصه های اقلیمی و طبیعی منطقه به وضوح دیده می شود و عناصر زنده و ملموس طبیعت، ناهمواری ها، کوه، جنگل، دریا، دامپروری و کشاورزی در هنرهای مختلف نمود دارد.
گلستان به دلیل همجواری با برخی اقوام و طوایف داخلی و خارجی از فرهنگ های مختلفی تاثیر پذیرفته و به همین خاطر موسیقی این منطقه از نظر ساختاری و ویژگی های قومی پرتعداد و گوناگون است .
گستردگی جغرافیایی گلستان، مقامات و ریزمقامات را با توجه به فرهنگ و موقعیت جغرافیایی منطقه، مشخص و مجزا کرده و همجواری و اختلاط با قومیت های مختلف در موسیقی هر ناحیه تاثیر گذاشته است.
نظر شما