اما هنوز افرادی هستند که نشاندن لبخند شادی بر روی لبان کودکان یتیم برایشان از هرچیزی ارزشمندتر و والاتر است و بدون هیچ گونه ریا و خودنمایی دست نوازششان را با محبت بر سر یتیمان می کشند. این ها خود جهادگرانی از جنس اخلاص هستند که پای کار آمده اند تا با ساخت خانه، مرهمی بر مشکلات خانواده های نیازمند یتیم در مناطق روستایی و محروم باشند.
روز پنجشنبه که کلید ۱۲۲ خانه به خانوارهای یتیم روستایی در هرمزگان تقدیم شد؛ شاید چندین سال بود که از ته دل نخندیده بودند، بعضی هایشان زیر لب دعا می کردند و برخی هایشان گریه می کردند، البته برای این بود که مدتهای طولانی قوی بودند در برابر مشکلاتشان.
سالن (سالن فجر شرکت گاز هرمزگان محل برگزاری همایش) پرشده بود از هیاهوی کودکانه ایتام، از دخترکان و پسرکانی که با لباس های محلی و سنتی و با زدن ماسک، چشمان معصوم و زیباشان را نظاره بودیم، صدای ورجه و ورجه شان گوشمان را نوازش می کرد، آن ها بیشتراز هر زمانی شاد و خندان بودند، چرا که معجزه چندین ساله شان که همان داشتن سقفی بالای سرشان بود، برآورده شده و با ساخت خانه توسط خیران به آروزهایشان لبخند می زنند.
مادران قوی و استوار آنان نیز همچون کوه که حال با داشتن سرپناه بسیار خوشحال بودند و چشمانشان از ذوق، باران بهاری گرفته بود؛ اینگونه از کسانی که برایشان سرپناهی ساخته بودند، دعا می کردند که («ان شاالله حضرت فاطمه زهرا(س) و ائمه اطهار(س) نگهدار جانتان باشد»، «به هر آرزویی که دارید، برسید»، «خیرتان به همه نیازمندان برسد.»، «خدا خیرتان بدهد.» و...) دعاهای لطیف و پرمغزی که بوی مهر و محبت می داد!
جدای از همه اینها، زبان شیرین دخترک که دکلمه ای را برای قدردانی از خیران، مسوولان کمیته امداد و همه کسانی که برایشان خانه ساخته بودند، نگاشته بود نظر همه را جلب کرده بود که به زیبایی می گفت: «ممنونم از همه شما خوبان، محبت تان جای دوری نمی رود، این لبخندهایی که به ما هدیه کرده اید را مطمئن باشید چندین برابر پس خواهید گرفت، همه شما برای مان ارزشمند هستید.آرزوی قشنگی برایتان می کنم که دستان شما محکم تر از قبل در دستان خدا باشد و ردپای خدا در زندگی و کسب و کارتان باشد.»
و این شاید بهترین دعایی بود که امروز امدادگران، جهادگران و خیران حاضر در سالن از زبان کودکانه این دخترک شنیدند و به آن احسنت گفتند و هدایایی را نثارش کردند.
سالن شلوغ بود و به غیر از مدیران و مسوولان و خبرنگاران، در آخر سالن خانواده های ایتام با چادرهای بندری و لباس گلدار و رنگارنگ بیشتر از همه خودنمایی می کردند؛ ماسک به صورت داشتند، فاصله اجتماعی را رعایت کرده بودند و صندلی ها هم یکی در میان خالی بود.
البته نه خالی، چرا که شهیدان هم میهمان یا بگویم میزبان برنامه بودند و عکس هایشان که با نوازش های کودکانه یتیمان و معصومان همراه بود، جاهای خالی را پرکرده بود! وقتی به این عکس ها زل می زدی گویا بغض و شادی از چهره شان نمایان بود که به ایتام سلام کرده و به کار خیران احسنت می گفتند. الحق که دعای خیر شهدا پشت سر شما خیران است.
آری در دنیای اطراف ما افرادی هستند که روزگار بر وفق مرادشان نیست. کودکانی که سختی زمانه باعث شده حسرت مهر و محبت پدرانه و یا مادرانه بر دلشان باقی بماند و همواره آرزوهایی در سر می پروردانند که بسیاری از آن ها برایشان دست نیافتنی است.
در این مراسم که مدیرعامل موسسه خیریه اشرف الانبیاء تهران به عنوان بانی ساخت مسکن ایتام روستایی در هرمزگان حاضر بود، با قرار گرفتن در کنار جایگاه سخنرانی، گفت: سال هاست در راه رضای خداوند متعال و برای ارائه خدمات بی منت به جامعه محروم و نیازمندان کشور از جمله هرمزگان گام برداشته ایم و از سال ۸۹ تاکنون با ساخت مسکن شادمانی را به ایتام این استان هدیه داده ایم.
رضا شمیرانی می گوید: این موسسه خیریه که بعد از پدرش به او سپرده شده است؛ از سال ۸۹ با مسکن سازی در مناطق محروم از جمله هرمزگان گامی در جهت خودکفایی ایتام و محرومان روستایی در حوزه مسکن برداشته است و در حال حاضر ۷۷۱ خانه برای نیازمندان هرمزگان ساخته است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۸۹ گریزی به مناطق محروم در ۱۶ استان کشور زدیم، بیان داشت: در بازدیدی که از مناطق مختلف استان هرمزگان داشتیم مشکلاتی از جمله آموزشی، فرهنگی، تحصیل، بهداشت و مسکن داشتند که این منطقه را برگردیم اما دایره هدف مان را کوتاه تر کرده و مسکن را به عنوان اولویت و به عنوان مهم ترین نیاز بشری بعد از معیشت در روستاهای این استان برای ایتام آغاز کردیم.
مدیرعامل موسسه خیریه اشرف الانبیاء تهران اظهارداشت: از سال ۸۹ که شرایط مسکن روستاییان در هرمزگان بهویژه در حوزه ایتام به مراتب نسبت به امروز فجیع تر بود، رسیدگی به ایتام را که حضرت علی(ع) بارها بر آن تاکید داشتند را سرمشق خود قرار دادیم و تا به امروز که تامین مسکن ایتام روستایی طبق گفته مدیرکل کمیته امداد هرمزگان به صفر رسیده است.
شمیرانی ادامه داد: از سال ۸۹ تا ۹۱ برای ۸۶ خانوار یتیم، ۹۱ تا ۹۴ برای ۳۱۳ خانوار، ۹۴ تا ۹۶ برای ۱۱۰ خانوار، ۹۶ تا ۹۸ برای ۱۴۰ خانوار و از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ نیز برای ۱۲۲ خانوار با همکاری کمیته امداد هرمزگان مسکن ساخته ایم به آن اهدا کردیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون منازل مسکونی در قالب پنج مرحله صورت گرفته است، اظهارداشت: در ۲ مرحله آخر در قالب سایه رضوان احداث شده است برای اینکه خانواده هایی که صاحب مسکن شدند به زیارت مشهد الرضا (ع) مشرف شوند که در مرحله پنجم به دلیل کرونا هنوز موفق به این کار نشده ایم.
شمیرانی یادآورشد: ساخت مسکن، یک خیر ماندگار است که برای خانواده ها تولید آبرو، ثروت و اشتغال می کند و چهره فقر را پاک می کند.
فرمول رشد مالی با انجام کار خیر محقق می شود
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آفتاب هرمزگان نیز که به تازگی به جمع مسکن سازان برای ایتام استان گام برداشته است، می گوید: فرمول رشد مالی، در واقع انجام کار خیر است و خدمت مسکن، خدمت ماندگار است.
دوستی ادامه داد: کار خیر را از زمان آغاز به کارم که درآمد ماهیانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال داشتم، آغاز کردم که ۵۰۰ هزار ریال آن را در راه خیر صرف کردم.
وی با اشاره به اینکه در انجام کار خیر مادرم مشوقم است، بیان داشت: در ساخت ۱۲۲ واحد مسکن ایتام روستایی هرمزگان مشارکت چندانی نداشتیم اما برای مرحله بعدی ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی با هزینه ای افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال را در دستورکار داریم که ۶ ماه پیش این طرح مصوب شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آفتاب هرمزگان اظهارداشت: در حوزه فقر زدایی باید به جای ماهی، ماهیگیری را یاد بدهیم و ایجاد اشتغال نکته مهمی است که تلاشمان در این شرکت ایجاد شغل برای نیروهای جوان است.
کمکهای خیران آدم را مات و مبهوت میکند
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور نیز از این آیین به عنوان محفلی نورانی یاد کرد و اظهارداشت: کمکهای خیران میتواند خانواده ایتام را زنده کند و در استان هرمزگان با اینکه دارایی آن زیاد است اما محرومیت زیادتر! خدمات و کمکهای خیران آدم را مات و مبهوت می کند.
سید مرتضی بختیاری افزود: مبادا احساس حقارت نسبت به ایتام داشته باشیم؛ چرا که حضرت محمد(ص) در کودکی خود یتیم ابوطالب و عبدالمطلب بوده است.
وی بیان داشت: مهم ترین سوالاتی که درجهان پس از مرگ پرسیده می شود اینست که عمرات، جوانی ات و دارایی ات را درچه راهی صرف و خرج کرده ای؟ و خوشا به حال کسانی که کار خیر و کارگشایی از مردم قدم برداشته اند.
رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور، به مووسسه خیریه اشرف الانبیاء و شرکت خیریه پالایش نفت آفتاب هرمزگان آفرین گفت که دارایی و درآمد خود را خرج نیازمندان و ایتام می کنند چرا که ایتام نور چشم ما و نور چشم امام زمان(عج) است.
وی در پایان گفت: افتخار می کنم که نوکری شما امدادگران و ایتام را می کنم و از شما امدادگران و جهادگران می خواهم که هرچه می توانید در سنگر امداد کار و تلاش کنید؛ چرا که حضرت علی(ع) رسیدگی به ایتام را وظیفه خود می دانست.
۴۰۰ هزار نیازمند درهرمزگانی با منبع ثروت ناخوشایند است
اما در ادامه رییس مجمع نمایندگان هرمزگان وجود ۴۰۰ هزار نیازمند تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی در استانی که منبع ثروت را ناخوشایند دانست و گفت: هرمزگان سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار میلیارد ریال به خزانه دولت واریز میکند که وجود این تعداد مددجو در استان جای تامل دارد.
احمد مرادی اظهار کرد: وجود این تعداد نیازمند، به طور حتم نشان دهند بی توجهی و کم کاری از مسوولان است که اگر تکلیف قانونی بازگشت مازاد درآمد به خود استان در سالیان گذشته اعمال میشد میتوان گفت بخش عظیمی از مشکلات دستگاههای امداد رسان حل میشد اما متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.
وی، ضمن قدردانی از دست اندرکاران اسکان جمعیت و مددجویان، اظهارداشت: دست گشاده خیران همواره در کنار دولت ها بوده است که باید از این ظرفیت بینظیر استفاده کرد.
مرادی ابرازداشت: در مجلس نیز تمام سعی مان بر این بوده است که گوشهای از وظایف حاکمیت در خصوص محرومیت زدایی به درستی انجام شود و برای تحقق این امر همواره در کنار کمیته امداد و دولت بودهایم.
وی اظهار کرد: اگر مدیران چه در سطح ملی و چه در سطح منطقهای، وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و در کنار آن دستگاه قضا با فاسدان و خیانتکاران برخورد قاطع کند، فقر از کشور برچیده و موانع پیش روی سرمایهگذاران مرتفع خواهد شد.
وی عنوان کرد: امیدوارم در تدوین بودجه ۱۴۰۱ نگاه بهتری نسبت به قشر محروم جامعه وجود داشته باشد.
ساخت مسکن ایتام روستایی در هرمزگان به صفر رسیده است
مدیرکل کمیته امدادامام خمینی(ره) هرمزگان نیز اظهارداشت: خوشبختانه بحث تامین مسکن ایتام روستایی استان که از سال ۱۳۸۸ به همت مووسسه خیریه اشرف الانبیاء تهران کلید خورد، اکنون به صفر رسیده و اکنون دغدغه اصلی ما تامین مسکن شهری بهویژه برای ایتام شهر بندرعباس است.
جلیل تراهی افزود: اداره کل مسکن وشهرسازی هرمزگان در این راستا ۲ هزار متر زمین برای احداث ۱۱۰ واحد مسکونی در شهر بندرعباس در اختیار کمیته امداد قرار داده است.
تراهی ابرازداشت: کمیته امداد هرمزگان با همکاری مووسسه خیریه اشرف الانبیا تهران در مجموع از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ در مجموع ۶۴۹ مسکن روستایی در استان احداث و به مددجویان واگذار کرده است.
درحال حاضر ۸۷ هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد هرمزگان هستند که از این تعداد ۹ هزار و ۶۳۷ خانوار ایتام می باشند.
نظر شما