اعظم باقری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۰ و سه دهم درصد زنان آران و بیدگل مبتلا به چاقی و ۳۳ و ۹ دهم درصد آنان دچار اضافه وزن هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۲ درصد از زنان میانسال آران و بیدگل چاقی دور شکم دارند، ادامه داد: حدود ۳۸ درصد این زنان بدون فعالیت یا دارای فعالیت فیزیکی نامطلوب هستند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل با بیان اینکه ۴۴ و نیم درصد از زنان میانسال این شهرستان الگوی تغذیه نامناسب دارند، اضافه کرد: ۱۲ و ۲ دهم درصد آنان هم دارای اختلال در سلامت روان هستند که در این بین، حدود ۴۸ درصد دارای افسردگی بودند.
به گفته وی، با توجه به انجام مراقبتهای سلامت میانسالان طی دوره سه ساله، ضروری است در سال حداقل ۳۰ درصد از میانسالان خدمات مربوطه را دریافت کرده باشند.
وی افزود: با وجود اپیدمی کرونا، محدودیتهای برقرار شده و افزایش بار کاری کارکنان بهداشت در خصوص مراقبتهای مربوط به این بحران، ۴۶ و هشت دهم درصد از زنان میانسال این شهرستان حداقل یک خدمت را دریافت کردهاند.
باقری ادامه داد: چهار بیماری دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی به همراه چهار عامل خطر، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات از مهمترین علتهای مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر است که احتمال مرگ ناشی از بیماریهای غیرواگیر را افزایش میدهد.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت کنترل این بیماریها و عاملهای زمینهساز آنها را به عنوان هدف اصلی برای کاهش ۲۵ درصد مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر تا سال ۲۰۲۵ تعیین کرده است که امیدواریم با انجام مراقبتهای میانسالان و آموزش و مشاوره موثر، گامی بلند و استوار در راستای حفظ و ارتقای سلامت هموطنان در حیطه کاهش مرگ زود هنگام ناشی از چهار بیماری غیرواگیر و چهار عامل خطر منتسب به آنان برداریم.
به گزارش ایرنا، ۲۴ تا ۳۰ مهرماه در تقویم به عنوان هفته سلامت زنان نامگذاری شده است.
شهرستان آران و بیدگل با افزون بر ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در شمالیترین منطقه اصفهان، در فاصله شش کیلومتری شهرستان کاشان و ۲۱۵ کیلومتری مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما