به گزارش ایرنا، محمدصالح جوکار عصر جمعه در بازدید از مجتمع سوارکاری صفاییه یزد و در آیین تجلیل از سوارکاران برتر کشور افزود: به رغم تمامی تلاشهای خوبی که توسط هیات سوارکاری استان برای توسعه این رشته جذاب صورت گرفته هنوز جای کار وجود دارد.
وی با بیان اینکه علاقهمندان فراوانی در استان در صنعت اسب و پرورش و سوارکاری اشتغال دارند ادامه داد: باید زمینه توسعه بهتر و بیشتر را برای ارتقای جایگاه استان در کشور با همت و همکاری تمامی بخشها فراهم کرد.
در این دیدار رییس هیات سوارکاری استان یزد با ارایه گزارشی در خصوص فعالیتهای فرهنگی و فنی این هیات طی یکسال اخیر از حمایت و همراهی نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.
سعید ابوطالبی به ظرفیتهای خوب این رشته و علاقهمندان و فعالان این صنعت مهم و ورزش جذاب در استان اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقات در بخشهای استانی و ملی و دورههای آموزشی در کنار امور فرهنگی در اولویت است .
وی، توجه به هیاتهای شهرستانی و فراهم کردن زیرساخت فعالیت را جزو برنامههای مهمی ذکرد کرد که تاکنون با همراهی مسئولان استانی و مناطق صورت گرفته و با قوت ادامه دارد.
یکی از خاستگاههای پرورش و تولید اسب در ایران، استان یزد است و سابقه تاریخی آن بر اساس شواهد باستانشناسی موجود به ویژه سنگنگاره های کوه « ارنان» مهریز به ۱۲ هزار سال قبل میرسد.
بدین ترتیب یزد باستان یکی از معدود نقاطی در ایران بود که دیرینهای چند هزار ساله در اهلی سازی، استفاده از اسب و سوارکاری دارد.
از سوی دیگر با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر یزد به عنوان یکی از آثار خشتی جهان و لزوم توجه به حوزههای مختلف گردشگری میتواند زمینه خوب و تازهای برای جان گرفتن این صنعت درآمدزا و فراموش شده اسبسواری و پرورش آن باشد.
هم اکنون بیش از ۴۰۰ مرکز پرورش اسب با ۶ هزار و ۵۰۰ راس این حیوان و سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد و هر سال ۲ مسابقه اسبدوانی بهاره و پاییزه کشوری، جشنواره زیبایی و پرش با اسب در یزد برگزار میشود.
در استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴۷ هیات ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار سازمان یافته در تمامی شهرستان هیات سوارکاری فعال است.
نظر شما