مصطفی پوردهقان اردکان، روزشنبه در حاشیه نشستی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که مسئولان شرکتهای بزرگ بهویژه این مجتمع بایستی خسارت وارده به زیرساختهای درمانی، راه ها، امور آموزشی و کشاورزی منطقه را جبران کنند.
وی افزود: براساس قانون، این شرکت وظیفه دارد تا یک درصد از درآمد سالانهٔ را در محل استقرار صرف جبران خسارت وارده به شهرستان و بعضاً استان یزد کند که تاکنون با وجود مذاکره های متعدد اجرا نکرده است.
وی آنچه را نبود مسئولیتهای اجتماعی برخی مدیران مجتمع معدنی و صنعتی چادرملوی اردکان نامید، انتقاد کرد و گفت: تعهّد اجتماعی مسئولان این شرکت در کارهای تبلیغی متمرکز شد.
وی با اشاره به استخراج سنگ آهن از سوی شرکت یادشده و فرآوری آن در قالب زنجیره فولاد شامل تولید گندله، اسفنجی و شمش فولادی در شهرستان، از تلاش کارگران و متخصصان شرکت قدردانی کرد.
وی یادآور شد: همه اکنون علاوه بر کارگران یزدی، تعدادی کارگر از دیگر استانها برای فعالیت در مجموعه بخش معدن و صنعت شرکت چادرملو در این شهرستان زندگی می کنند.
به گفته وی به همین دلیل جمعیت شهرستان اردکان در یک دهه اخیر، ۸۰ درصد افزایش یافت و مدیریت فعلی چادرملو رویکرد تعاملی برای توسعه زیرساختهای خدمترسانی مانند فضای سبز، ساخت مراکز درمانی و واحد های آموزشی برای ارایه خدمات بهتر به جمعیت اضافه شده به شهرستان ندارد.
پوردهقان اظهارکرد: مسئولان شرکت یادشده موظف هستند مطابق ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه علاوه بر شهرستان، خسارت وارده بر زیرساختهای استان یزد را در کنار سایر واحدهای برتر معدنی و صنعتی جبران کنند.
وی تصریح کرد: اما، نه تنها این اتفاق رخ نداد ؛ بلکه حتی مدیران این معدن به محرومیتهای روستاهای اطراف خود بیتوجه است؛ طوریکه محرومترین نقاط روستایی استان در بخش خرانق اردکان محل استقرار معدن چادرملو قرار دارد.
وی تصریح کرد: « ملاحظه میکنیم ،زیرساختهای آن نظیر مشارکت با دولت برای گازرسانی و تأمین آب شرب روستاهای خرانق چند سال است که از سوی مدیریت فعلی معطل و اجرا نمیشود.»
وی تأکید کرد: با رایزنیهای صورت گرفته موارد نارضایتی مردم و ناکارآمدی در آینده نزدیک در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) مطرح می شود، انتظار می رود، تغییر نگاه مدیریتی در این مجموعه به سمت مدیرانی متخصص، مردمی و با نگاه به توسعه همهجانبه شهرستان و استان باشد.
پوردهقان با گلایه از برخی مدیران شرک یادشده ادعا کرد که این قبیل مدیران، تعریف درستی از وظیفه خود در برابر انجام وظایف قانونی و اجتماعی در شهرستان ندارند ،بعضاً بایستی با مذاکره های متعدد راضی به جذب اعتبار برای جبران خسارت در برخی پروژههای محدود شویم.
فرماندار اردکان در این گفت و گو با تشکر از کمک های این شرکت به چند تیم ورزشی و چند کار محدود فرهنگی اظهارکرد: وظایف اصلی و مسئولیتهای مهم اجتماعی مسئولان چادرملو فراتر از این موارد است و مطابق قانون عوارض یک درصد درآمد شرکت مشمول چند هزار میلیارد تومان بودجه برای جبران زیان و رفع محرومیت اردکان و استان در حوزههای آموزشی، درمانی و زیرساختی میشود.
پوردهقان در مورد ایجاد شهرک مسکونی کارگران هم گفت: اصرار این شرکت مبنی بر ساخت شهرک صرفاً در پارک کوهستان بهعنوان مهمترین مکان فضای طبیعی سبز مردم بخش مرکزی غیرکارشناسی است.
وی افزود: چندین پهنهٔ مختلف در شهرستان برای ایجاد شهرک یادشده معرفی، امیدواریم هرچه سریعتر نسبت به احداث این نیاز مهم جامعهٔ پرتلاش کارگران اقدام شود
همچنین بیست و دوم مهرماه سال ۱۴۰۰ در بازدید تعدادی از خبرنگاران استان یزد از مجتمع مجمتع فرهنگی، ورزشی و رفاهی سردار شهید قاسم سلیمانی اردکان، مجری ساخت این مجتمع گفته بود که این مجموعه در زمینی به مساحت ۴۳ هکتار با ۳۰ هزار مترمربع زیربنا در حال ساخت است، پیشرفت فیزیکی آن به ۶۰ درصد رسید.
به گفته، نبی کاشی ساز این طرح مهم که در چارچوب مسئولیت های اجتماعی واحدهای صنعتی و معدنی استان در اردکان در حال ساخت است، عملیات اجرایی آن سال ۹۸ در پنج مرحله آغاز شد.
وی افزود:در اجرای این طرح ساخت سالن چند منظوره ورزشی با گنجایش ۶ هزار نفر، استخر سرپوشیده با امکانات جانبی، سالن آمفی تئاتر با ظرفیت یک هزار نفر، سالن های پذیرایی با گنجایش بیش از یک هزار تن ، محوطه سازی و فضاهای تفریحی پیش بینی شد.
به گفته وی برای ساخت مجتمع یادشده که در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ شمسی به بهره برداری می رسد،۲۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری پیش بینی شد که تاکنون نیمی از این مبلغ صرف ساخت آن شده است.
کاشی ساز تاکید کرد که هزینه های ساخت مجتمع را بخش خصوصی همکار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اردکان تامین و پرداخت می کند.
همچنین مشاور امور ورزشی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت و گو با خبرنگاران تاکید کرد که در حوزه تعهد اجتماعی توسعه ورزش شهرستان در صدر قرار دارد و اولویت بعدی در افق بلند مدت دیگر مناطق استان یزد است .
به گزارش ایرنا ، محمدرضا شریف افزود: با نظر موافق مدیرعامل شرکت ، دیگر مدیران فعالیت خود را در تدوین برنامه ای جامع در حوزه ورزش آغاز کردند و با تامین نیروهای انسانی در دیگر مناطق از جمله در شهرستان های بهاباد و اردکان ، بخش های خرانق ، عقدا و روستای ساغند اردکان بستر مناسبی برای فعالیت ها در این حوزه به عنوان مسئولیت اجتماعی فراهم شد .
وی از جمله آثار این فعالیت ها را که با همکاری مسئولان اردکان محقق شد، شروع فعالیت باشگاه ورزشی ذکر کرد که به گفته وی این کار تاثیر مستقیمی برای شادی و نشاط مردم منطقه به همراه داشت .
به گفته مشاور امور ورزشی شرکت یادشده در این مورد تیم های متعددی از جمله والیبال و بدمینتون شکل گرفت و سایر رشته ها هم در مرحله استعدادیابی قرار دارد، امید می رود مراحل شکل گیری سریع تر انجام شود که از جمله فعالیت ها ، ساخت مجتمع فرهنگی ورزشی شهید سلیمانی است .
وی با اشاره به اینکه شرکت یادشده در حوزه ورزش کارگری هم از بدو تاسیس تاکنون عملکرد قابل قبولی عرضه کرد، یادآور شد: در حوزه ورزش خارج از چادرملو بیشتر حمایت های مالی از ورزش شهرستان بر حسب نیاز صورت گرفت و عملا کار زیرساختی انجام نشد .
کانسار چادرملو سال ۱۳۱۹ از سوی مهندس سبحانی و تحت نظر زمین شناس آلمانی به نام « کومل »،شناسایی شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ ، به عنوان یک طرح مستقل مورد توجه قرار گرفت.
معدن سنگ آهن چادرملو در قلب کویر مرکزی ایران، در دامنه شمالی کوه های خاکستری رنگ چاه محمد در حاشیه جنوبی نمکزار ساغند به فاصله ۱۸۰ کیلومتری شمالی شرقی شهر یزد و ۳۰۰ کیلومتری جنوب طبس قرار دارد که چادرملو بواسطه موقعیت جغرافیایی دارای آب و هوای خشک و سرد در زمستان و گرم در تابستان است.
تولیدات اصلی شرکت کنسانتره، سنگ آهن دانه بندی شده (درشت دانه و ریز دانه) و کنسانتره آپاتیت است و مصرف کنندگان محصول سنگ آهن، مجتمع های فولادسازی، که به روش احیا مستقیم مبادرت به تولید محصولات فولادی می کند، است.
سنگ آهن به عنوان ماده اولیه اصلی مورد نیاز در صنایع فولاد است. بنابراین یکی از مزیت های مهم اقتصادی در تولید فولاد هر کشور، استفاده از سنگ آهن داخلی است در ایران مجتمع های فولاد سازی، به خصوص فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان کاملا از این مزیت برخوردار است که با استفاده از سنگ آهن داخلی با توجه به ملاحظه موجود علاوه بر صرفه جویی های ارزی، زمینه کاهش عمده در قیمت محصولات فولادی را در این ۲ واحد فراهم می کند.
۲۵۰ واحد صنعتی و ۱۸۵ واحد معدنی در اردکان فعال است و این شهرستان ۱۲۰ هزار نفری که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما