۲ آبان ۱۴۰۰، ۸:۰۰
کد خبرنگار: 3043
کد خبر: 84515404
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هفته وحدت  آغازگر صلح، دوستی و اتحاد مسلمانان جهان

قزوین- ایرنا - ربیع‌الاول یادآور میلاد با سعادت آخرین رسول خدا و پیامبر صلح و دوستی است و هفته وحدت، بی‌تردید پیام آور برادری، اتحاد و یکپارچگی همه مسلمانان به یکدیگر در سایه قرآن کریم، سنت و سیره رسول اکرم (ص) است.

به گزارش ایرنا، هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیع‌الاول سالگرد میلاد پیامبر اسلام (ص) بنابر روایات اهل سنت، تا ۱۷ ربیع‌الاول ولادت حضرت محمد (ص) بنابر روایات شیعه است پنج روزی که با تدبیر ویژه‌ به یکی از اثرگذارترین ایام در ایجاد وحدت و دوستی هرچه بیشتر بین مسلمانان جهان و به خصوص ایران شده است.

۴۰ سال از نامگذاری رسمی "هفته وحدت " توسط حضرت امام خمینی (ره) برای اتحاد و همدلی مسلمانان در تقویم ایران گذشته است، ۴۰ سالی که هر سال، یک هفته دست شیعیان و اهل سنت را در دست هم قرار داده است تا برای میلاد پیامبر اکرم (ص) پیامبر صلح، دوستی، نور و آرامش جشن بگیریم.

تحقیق و بررسی عالمانه و موشکافانه در شناسایی زادروز پیامبر اسلام (ص)، توسط مورخان و پژوهشگران در تاریخ اسلام ضروری و کاری بایسته است اما آنچه ضروری به نظر می‌رسد این است که پیامبر اسلام (ص) از همان آغاز خلقت چون خورشیدی تابان و به تعبیر قرآن کریم چراغ روشنگر تاریخ بشریت را منور به نور هدایت خود ساخت.

کارشناسان مذهبی معتقدند، هفته وحدت بهترین فرصت برای تقویت اتحاد بین مسلمانان است و باید از فرصت این هفته ارزشمند برای افزایش وحدت و تقویت مبانی وحدت اسلامی استفاده کرده و بهانه‌ای برای نفوذ دشمنان در میان صفوف متحد خود ندهیم.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین همزمان با ۱۷ ربیع االاول سالروز میلاد نبی مکرم اسلام با کارشناسان مذهبی استان پیرامون مهمترین پیام هفته وحدت و نیاز جامعه امروز به گفت و گو کرده است.

هفته وحدت  آغازگر صلح، دوستی و اتحاد مسلمانان جهان

هفته وحدت، دست دشمنان را از تفرقه افکنی میان مسلمانان کوتاه می‌کند

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین ضمن تبریک میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و هفته وحدت گفت: وحدت اسلامی به معنای اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی است، به صورت جزیی وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب نیست چرا که هیچ گاه نگفتیم که مذاهب شیعه و سنی یکی شوند بلکه به معنای اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب اسلامی در مقابل توطئه‌های دشمنان است.

حجت الاسلام غلامحسن شهسواری افزود: شاید امروز و در این برهه حساس کنونی که دشمن تمام توان خود را برای نابودی اسلام از مسیر تفرقه افکنی به کار گرفته است می‌طلبد که مسلمانان تمام مذاهب هوشیاری خود را در مقابل توطئه‌ها حفظ کنند و وحدت و یکپارچگی خودشان را به جهانیان اعلام کنند.

وی اظهار داشت: اسلام دین وحدت، همدلی و همبستگی است بزرگترین ابزار و سلاح دشمنان دین مبین اسلام از آغاز رسالت پیامبر اکرم (ص) تاکنون تفرقه افکنی بوده است و همواره دنبال این بودند که در بین مذاهب تفرقه بیاندازند در حالی که مسلمانان می‌توانند با تکیه بر مشترکات بسیاری از جمله کتاب ،قبله  و پیغمبر واحد در برابر دسیسه‌ها و توطئه‌های دشمنان متحد شوند.

حجت الاسلام شهسواری خاطرنشان کرد: هفته وحدت نماد همدلی، اخلاق محوری و عظمت مسلمانان و برادران شیعه و سنی است، این هفته به این معناست که شیعه و سنی در مشترکات با هم وحدت و انسجام داشته باشند و در جهت زدودن اختلافات و مقابله با دشمن مشترک تلاش کنند.

وی تصریح کرد: وحدت و دوری از تفرقه یک وظیفه الهی است و باید در نظر داشته باشیم که دین خدا و کلام حق می‌تواند محور و مدار وحدت اسلامی در میان امت و مذاهب اسلامی باشد.

به گفته حجت الاسلام شهساری وحدت به معنای واقعی کلمه یعنی همان اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی است و امیدواریم که همه مسلمانان جهان و همه ما با وحدت، انسجام و یکپارچگی توطئه‌های پیش روی توسط دشمنان را یکی پس از دیگری خنثی کنیم.

بدون وحدت هیچ جامعه‌ای به تعالی نمی‌رسد

یک استاد حوزه علمیه قزوین گفت: بدون وحدت هیچ جامعه‌ای به اهداف عالی خود نخواهد رسید و اگر جامعه‌ای دچار تفرقه شود نیروها در نهایت به خنثی کردن یکدیگر می‌پردازند و دشمن نیز به خوبی به این مسئله واقف است و بسیاری از برنامه‌های دشمن برای نابودی اسلام و مسلمانان بر همین مسئله وحدت متمرکز شده است.

حجت الاسلام علی عباسی افزود: وحدت نیازمند محور است و باید براساس مشترکات باشد و همه مسلمانان جهان اسلام، قرآن و پیامبر عظیم الشان‌ را قبول دارند و می‌تواند ‌آموزه‌های دینی زندگی پیامبر اسلام برای پیش برد اهداف مورد مطالعه قرار گیرد.

هفته وحدت  آغازگر صلح، دوستی و اتحاد مسلمانان جهان

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: شاخص‌های مورد اشتراک در این نوع وحدت مانند اقدامات پیامبر در جهاد، مبارزه، محبت، احسان، اکرام، مواسات که براساس آموزه‌های عملی است در مقام معرفت و شناخت‌ها و هم در رفتار پیامبر عظیم الشان به وضوح قابل مشاهده است.

حجت‌الاسلام عباسی با تاکید بر اینکه چرا در این زمان اهمیت وحدت ضروری است ، گفت:  امروز دشمن با تمام امکانات خود وارد عرصه شده و اگر ما وحدت نداشته باشیم ممکن است مشکلات جدی برای مسلمان ایجاد شود.

هفته وحدت  آغازگر صلح، دوستی و اتحاد مسلمانان جهان

یک استاد دانشگاه و پژوهشگر مذهبی استان قزوین به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از ابتکارات نظام مقدس جمهوری اسلامی وحدت بین شیعه و سنی است علاوه بر این توصیه‌ها و تأکیداتی که در آیین و شریعت اسلام به وحدت مسلمانان شده است ، امروز در شرایطی به سر می‌بریم که قطعاً باید نسبت به انسجام جامعه اسلامی و مسلمان‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

حجت الاسلام علی نعمت اللهی افزود: امروز بر همه ثابت شده که قطعاً دشمن از تفرقه سود بیشتری خواهد برد و اگر ما بی توجه به این موضوع باشیم آنها نتایج مورد توجه خود را از این تفرقه خواهند برد.

این پژوهشگر مذهبی اظهار داشت: مسلماً یهود و نصارا از دیرباز با مسلمان‌ها دشمنی و کینه داشتند آیه قران به صراحت به این موضوع اشاره داشته که فرموده یا رسول الله یهود و نصارا از شما راضی نمی‌شنوند تا پیرو آیین آنها شوید.

حجت الاسلام نعمت اللهی ادامه داد: وحدت به این معنا نیست که شیعه و سنی از اعتقادات خود دست بردارند همانگونه که در بین اهل سنت نیز گرایشات مختلفی وجود دارد حنفی با مالکی و مالکی با حنبلی و غیره اختلاف نظرهای با یکدیگر دارند اما در مقابل دشمن مشترک باید همه ید واحده باشیم و مقابله آنها بایستیم.

وی گفت: اگر چه گاهی به گوش ما می‌رسد که برخی بیان می‌کنند پایه‌های وحدت در بین جوانان سست شده است بنده اعتقادی به این موضوع ندارم بلکه با توجه به وجود فضای مجازی و شبهاتی که مطرح می‌شود نیاز است ما بیشتر برای رفع این شبهات تلاش کنیم.

به گفت حجت الاسلام نعمت اللهی ، شاید  در گذشته شبهه افکنی تا این اندازه در جامعه وجود نداشت اما متاسفانه امروز فضای مجازی محل ایجاد شبهه شده است، بدون اینکه متخصصین برای پاسخگویی به شبهات حضور داشته باشند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: نسل جوان هم ممکن است اشراف به مسائل را نداشته باشند و تحت تأثیر القائات قرار بگیرند و این وظیفه کسانی که در این حوزه قلم می‌زنند و صحبت می‌کنند اولاً باید شبهات را مرتفع کنند و به نوعی کمک کنند به ایجاد و تقویت باورهای ناب اسلامی که اگر غفلت کنیم قطعاً آسیب‌ها جدی‌تر خواهد بود.

مبانی اعتقادی مشترک شیعه و سنی باید تقویت شود

حجت الاسلام نعمت اللهی اذعان داشت: البته امروز برخی باورهای اعتقادی به دلیل برخی رفتارها آسیب دیده است و باید در این زمینه تلاش کنیم تا باورهای دینی تقویت شود.

وی خاطرنشان کرد: مبانی مشترک در بین شیعه و سنی فروان است و اختلافات ما به فروعات فقهی باز می‌گردد و این اختلافات نباید موجب شود که وحدت حاصل نگردد ، امروز نسل جوان تحصیل‌کرده‌ است و باید به گونه‌ای سخن بگویم که پذیرش برای همگان وجود داشته باشد و صرف ادعا بدون دلیل و بدون پشتوانه می‌تواند با واکنش جامعه و به ویژه نسل جوان مواجهه شود.

حجت الاسلام نعمت اللهی مهم‌ترین نیاز جامعه امروز را تقویت باورها دانست و گفت : دشمن در بحث فضای مجازی مدیریت ادراک، احساس، تحریک و تصمیمات را در دستور کار دارد و این چهار مدیریت را با ظرافت خاص انجام می‌دهد و اگر غفلت کنیم مدیریت ادراک همان مدیریت باورهاست و علامت سؤال در برابر همه باورها قرار داده است و باید با هوشمندی و دقت فراوان به تقویت باورهای جامعه به ویژه نسل جوان بپردازیم تا ضریب آسیب‌ها کاهش یابد.

 وی گفت: نیازهای جامعه نیز باید به شکل منطقی در حوزه مسائل اقتصادی، فکری و فرهنگی مرتفع شود چرا که با یکدیگر ارتباط نزدیک دارند امروز در جامعه شاهدیم که بسیاری مسائل به یکدیگر مرتبط است اگر دقت نکنیم این گسستگی می‌تواند بحران‌های فکری و روحی را برای جامعه به وجود بیاورد. و از این رو باید تلاش کنیم تا بتوانیم هر چه بهتر به سمت اهداف متعالی اسلام و به ویژه اهداف و شعارهای متعالی انقلاب اسلامی که سمت و سویی به جز وحدت جامعه اسلامی و پیشرفت جامعه اسلامی نداشتیم نزدیک شویم.

هفته وحدت  آغازگر صلح، دوستی و اتحاد مسلمانان جهان

کلام آخر:

اگرچه جمهوری اسلامی ایران از روزهای بعد از انقلاب تاکنون همواره الگوی زندگی مسالمت آمیز و دوستانه شیعه و سنی در کنار یکدیگر بوده است و کمترین چالش در این زمینه در کشور وجود دارد اما هفته وحدت به عنوان یک میعادگاه مشترک جاری سازی نور اتحاد مسلمان در جهان اسلام را عهده دارد است و خوشبختانه پرچم دار این حرکت ارزشمند جمهوری اسلامی ایران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha