۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۰۰
کد خبر: 84515592
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موسیقی؛ پناه خوش‌نوای مردم در دوران کرونا

۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۰:۰۰
کد خبر: 84515592
موسیقی؛ پناه خوش‌نوای مردم در دوران کرونا

تهران- ایرنا- نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد مردم جهان در دوران شیوع کرونا زمان بیشتری را به گوش دادن به موسیقی اختصاص دادند.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از خبرگزاری رویترز، براساس نتایج مطالعه‌ای که روز پنجشنبه (۲۹ مهر ۱۴۰۰) منتشر شد، طرفداران موسیقی در جهان در دوران شیوع کرونا به طور میانگین حدود ۱۸ ساعت و ۲۴ دقیقه به ترانه‌های مختلف گوش داده و برای کسب آرامش به کار خوانندگان و آهنگسازان مورد علاقه خود پناه برده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی صنعت فونوگرافی (IFPI) می‌گوید این رقم که معادل گوش دادن به ۳۶۸ ترانه ۳ دقیقه‌ای است در مقایسه با میانگین ۱۸ ساعت در سال ۲۰۱۹ بیشتر است و شنوندگان این بار عمدتا برای گوش دادن به آهنگ‌های موردنظر خود به سرویس‌های پخش اینترنتی صوت و ویدئو، رادیو و پلتفرم‌هایی چون تیک تاک روی آورده‌اند.

فرانسیس مور مدیر اجرایی این فدراسیون درباره این باره گفت: این پژوهش نشان می‌دهد موسیقی دوستان نه تنها بیشتر از گذشته به موسیقی گوش می‌کنند بلکه به هر فرصتی برای تعامل با تجربیات موسیقیایی جدید، پویا و مبتنی بر تجربه غوطه ورسازی چنگ می‌زنند. افزایش سرمایه‌گذاری، انتشار آهنگ‌های فراوان و رشد سرویس‌های پخش آنلاین موسیقی محرک این افزایش تعامل بوده است. همچنین موسیقی در دوران چالش‌برانگیز کرونا آرامش و بهبودی را برای شنوندگان به ارمغان آورده است.

طرفداران موسیقی این روزها برای بهره‌مندی از قدرت اختیار و انتخاب به سرویس های پخش اینترنتی روی آورده‌اند به طوری که مدت زمان گوش دادن به موسیقی در این سرویس‌ها ۵۱ درصد افزایش یافت. با وجود این، ۶۸ درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه بیش از یک بار در هفته برخی آهنگ های خاص را در اینترنت جست و جو کرده‌اند.در یک سال گذشته همچنین ویدئوهای کوتاه و پخش زنده (لایو استریم) هم حسابی روی بورس بوده است و تحقیقات نشان می‌دهد در این مدت از هر سه نفر یک نفر دستکم یک موسیقی زنده تماشا کرده است.

حدود ۸۷ درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه عنوان کردند که در دوران شیوع کرونا موسیقی روحیه آنها را بهبود بخشید و ۶۸ درصد از شرکت کنندگان ۱۶ تا ۱۹ سال نیز گفتند آهنگ‌های جدید خوانندگان موردعلاقه‌شان در این دوران به آنها آرامش داده است.

در این مطالعه همچنین معضل دانلود غیرقانونی موسیقی نیز برجسته و مشخص شد که از هر سه نفر یک نفر یعنی، حدود ۲۹ درصد، از روش‌های غیرقانونی و بدون مجوز برای گوش دادن یا دانلود آهنگ استفاده کرده‌اند.

این مطالعه که تعامل با موسیقی در سال ۲۰۲۱ نام دارد و از طرف فدراسیون بین المللی صنعت فونوگرافی به عنوان بزرگترین مطالعه در نوع خود توصیف شده است، روی ۴۳ هزار طرفدار موسیقی در ۲۱ کشور انجام شد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر بیش از ۲۴۳ میلیون و ۸۵۱ نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان چهار میلیون و ۹۵۵ هزار نفر جان باخته‌اند.

شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنواره‌ها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشی‌ها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha