جلوگیری از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ با افزایش واکسیناسیون آنفلوآنزا

تهران- ایرنا- فوق تخصص بیماری‌های ریه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شیوع آنفلوآنزا موجب مصرف بی‌رویه داروها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها و به دنبال آن مقاومت‌های دارویی می‌شود، بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا را واکسیناسیون دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر ساسان توانا درباره واکسیناسیون آنفلوآنزا و کووید ۱۹، اظهار داشت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا بسیار بالاست به طوری که سالانه ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا در جهان اتفاق می افتد.

وی ادامه داد: نتایج یک مطالعه در آمریکا درباره ارزیابی میزان تاثیر واکسن آنفلوآنزا بر روی افراد نشان داد در افرادی که سالم هستند در ازای هر هزار نفری که واکسینه نشدند ۸,۲ نفر و در افراد در معرض خطر ۳۸ نفر به آنفلوآنزا مبتلا می شوند، در مجموع میزان اثربخشی واکسن آنفلوآنزا در این مطالعه ۴۸ درصد برآورد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشابهت علائم آنفلوآنزا و کووید ۱۹، استفاده از تست‌هایی که به طور همزمان هر دو بیماری را تشخیص می دهد بسیار راهگشا دانست و تاکید کرد: در بسیاری از مبتلایان به بیماری های مزمن ریوی مانند آسم واکسیناسیون آنفلوآنزا توصیه می شود زیرا میزان عوارض و خطرات را در آن ها کم می کند.

وی درباره بیماری های همراهی که باعث افزایش شدت بیماری کووید ۱۹ می شود، گفت: برخی از این بیماری ها مزمن هستند اما برخی از بیماری های حاد مانند آنفلوآنزا می توانند خطر کووید ۱۹ را افزایش دهند. مطالعات مختلفی درباره تاثیر واکسن آنفلوآنزا بر روی شدت بیماری کووید ۱۹ و سایر بیماری های ویروسی انجام شده است، که بسیاری از آن ها به نفع واکسیناسیون علیه آنفلوآنزاست.

این فوق تخصص ریه هشدار داد: برخی مطالعات آماری پیش بینی می کند که احتمالا میزان بستری ناشی از آنفلوآنزا در فصل بعدی به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و برای جلوگیری از آن لازم است بین ۲۰ تا ۵۰ درصد واکسیناسیون آنفلوآنزا نسبت به فصل های قبلی افزایش یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha