به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا طبق گزارشهای منتشر شده قصد دارد ظرف یک ماه آینده نمایندگی دیپلماتیک خود را در افغانستان بازگشایی کند، زیرا این اتحادیه به دنبال تعمیق تعامل محدود خود با طالبان است.
فایننشال تایمز روز دوشنبه نوشت سرویس اقدام خارجی اروپا، بازوی دیپلماتیک و امنیتی اتحادیه اروپا قصد دارد دفتر نمایندگی خود را در کابل بازگشایی کند تا مقامات در آن مستقر شوند و دیپلمات های کشورهای عضو نیز از آن استفاده کنند.
«هاینز گارتنر» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا عضو ناتو بوده و مسئول پیامدها و آثار مخرب جنگ در این کشور هستند.
وی با اشاره به اینکه نخستین واکنش رهبران اتحادیه اروپا به خروج آمریکا از افغانستان تداوم دخالت نظامی اروپایی بود تصریح کرد که ۲۰ سال دخالت نظامی در افغانستان نتیجه مطلوب و مورد پسندی را به همراه نداشت.
این استاد دانشگاه با اشاره به تصمیم جدید اتحادیه اروپا برای بازگشایی دفتر نمایندگی در کابل گفت که اروپا خیلی دیر پی برد که یک وظیفه دیپلماتیک و اقتصادی هم در افغانستان دارد و کشورهایی مانند قطر و روسیه پیشتر دست به کار شدند.
وی سپس بیان داشت: طبق اعلام برنامه جهانی غذا ۵۰ درصد افغانها در زمستان پیش رو با گرسنگی شدید مواجه خواهد شد. ۹۸ درصد در آستانه فقر قرار دارند و این میراث ۲۰ سال دخالت در افغانستان است.
گارتنر با بیان اینکه افغانستان طی یک دهه گذشته همواره بین ۱۰ کشور فقیر جهان قرار داشت افزود: خشکسالی باعث وخامت اوضاع انسانی و اقتصادی در این کشور شده است. هنوز ۸۰ درصد زنان افغان سواد ندارند و حتی قبل از اینکه طالبان قدرت را دست بگیرد دو درصد زنان به آموزش عالی دسترسی داشتند.
وعده اروپا برای کمک به افغانستان باید سریع تر عملی شود
این استاد علوم سیاسی با اشاره به بسته مالی یک میلیارد یورویی که اتحادیه اروپا وعده آن را برای کمک به افغانستان داده است، گفت که این کمک باید هرچه سریعتر از طریق سازمانهای بین المللی و غیر دولتی منتقل شود. وی عنوان کرد که توزیع بسته مالی در افغانستان نیازمند تعامل با طالبان است و به همین خاطر وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا اذعان داشتند که استقرار یک نمایندگی حداقلی در افغانستان اجتناب ناپذیر است.
گارتنر سپس عنوان کرد که تعامل و گفتوگو با طالبان باید مشروط و شامل احترام برای حقوق بشر زنان، کودکان و اقلیتهای قومی باشد.به همین خاطر هم اتحادیه اروپا اعلام کرد که تاسیس دفتر نمایندگی به معنای شناسایی طالبان نیست. وی افزود که اتحادیه اروپا به هر روی نسبت به طالبان به ویژه رفتار آنها با زنان و دختران محتاط است.
برای کمک به ثبات افغانستان، اروپا باید با همسایگان آن همکاری کند
عضو موسسه بینالمللی صلح اتریش تصریح کرد که اتحادیه اروپا برای جلوگیری از بروز بی ثباتی در منطقه که شامل مسائل امنیتی، مهاجرت، حملات تروریستی و قاچاق مواد مخدر میشود باید با کشورهای همسایه افغانستان همکاری کند. او در این زمینه به ضرورت گفتوگو با ایران، روسیه، پاکستان، ترکیه و چین، علاوه بر کشورهای آسیای مرکزی تاکید کرد.
گارتنر در همین پیوند اظهار داشت که اتحادیه اروپا در اقدامی دیرهنگام قرار است برای جلوگیری از گسترش آثار تحولات افغانستان در منطقه یک بستر سیاسی همکاری منطقهای با همسایگان افغانستان ایجاد کند.
تلاش اروپایی ها برای بازگشت به کابل در حالی است که قدرتهای جهانی در صدد دست یابی به نحوه برخورد با رهبران جدید افغانستان هستند. بروکسل اعلام کرده است که تعامل با دولت (طالبان) را دنبال میکند اما آنان به رسمیت شناخته نمیشوند.
اتحادیه اروپا بر این باور است که برای حمایت از حقوق بشر، حفظ پایبندی طالبان به تعهد خود مبنی بر جلوگیری از تبدیل شدن مجدد افغانستان به صادرکننده تروریسم و کمک به جلوگیری از بحران انسانی، به نقش رهبری طالبان در افغانستان نیاز دارد.
نظر شما