به گزارش ایرنا، علیرضا مهاجر روز سه شنبه در همایش کشوری کشت قراردادی محصول گندم در هتل شهرستان علی آباد کتول استان گلستان افزود: امید است با کشت قرار دادی از استثمار زمین های کشاورزی برای بهره گیری بیشتر از زمین با استفاده بیش از اندازه کودهایی مانند اوره، آتش زدن زمین بعد برداشت محصولات و بیش از حد و وارد کردن آسیب به خاک جلوگیری شود.
معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کشاورزان و به ویژه در زمین های شالیزاری برای مقابله و محافظت در برابر ناملایمات جوی و موجودات زنده زیان آور کودهای شیمیایی و اوره فراوان بجای فسفات و پتاس استفاده می کنند.
وی بیان کرد: بخشنامه ای به تمام ادارات جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه گندمکاران و و کلزاکاران باید از سه کود فسفات، پتاس و اوره در کنار هم استفاده کنند صادر شد که بر اساس این دستورالعمل استفاده از یک کود مثل اوره به تنهایی به دلیل آسیب به زمین، جرم محسوب می شود.
مهاجر خاطرنشان کرد: امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در تلاش است که با کشت قراردادی به جای دادن کود به کشاورز نهاده ها را در اختیارش قرار دهد و محصولات آن را دریافت کند.
معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: این وزارتخانه به عنوان حامی با کشت قراردادی به دنبال فراهم کردن تمام شرایط به صورت سازمان یافته برای بهبود وضعیت کشاورزی کشاورزان و رفع کمبودهای آنان است.
وی بیان کرد: با بررسی وضعیت موجود و با توجه به گرانی کودهای فسفر و پتاس برای حمایت از کشاورزان خرید گندم به هفت هزار و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرد و تلاش بر این است کشت گندم در تمام کشور قراردادی شود.
مهاجر اظهارداشت: کمبود آب بخاطر آبیاری بر مبنای ۵۰ سال پیش اتفاق افتاده است و در زمان حاضر کشاورزان در شیوه آبیاری محصولات خود باید تجدید نظر کنند از جمله کاشت سبزی صیفی با مالچ صورت گیرد زیرا که ۸۰ درصد آب تبخیر و فقط ۲۰ درصد آن به محصولات صیفی انتقال پیدا می کند.
وی تصریح کرد: کشاورز ۱۴ هزار مترمکعب آب مصرف می کند تا ۵۰ تن محصول بگیرد در حالی که در عصر جدید یک لیتر آب برابر هزاران لیتر نفت ارزش دارد و کشاورزان در حفظ این عنصر با ارزش دقت کنند.
وی تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون هکتار گندم آبی داریم که اگر چنانچه کمتر از پنج تن برداشت محصول داشته باشیم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست و باید در کاشت آن تجدید نظر شود و ما چنانچه به پنج تن گندم آبی جدای از گندم دیمی برسیم به خودکفایی دست می یابیم.
به تاکید وی کشاورزان با توجه به شرایط موجود نواحی خود باید با برنامه ریزی درست برای سم پاشی، کود دهی و آب دهی کشت محصول متناسب با آن ناحیه اقدام کنند و نسخه مناسب با نواحی کشت داشته باشند.
معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: تحریم ها ما را به خود آورد که برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت داشته باشیم و از استثمار زمین های خود جلوگیری کنیم و قیمت های متناسب با شرایط کشت کشاورزان برای گندم و کلزا و محصولات دیگر تنظیم کنیم.
کشاورزان گلستان در تولید گندم رتبه دوم، کلزا رتبه اول و جو و چغندر قند نیز در جایگاه برتر در کشور قرار دارند.
استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعی و باغی فعالیت داشته و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.
بهره برداران کشاورزی گلستان سال زراعی گذشته پنج میلیون و ۴۰۳ تن محصول کشاورزی تولید کردند.
در این همایش یکروزه شماری از کارشناسان و صاحبنظران حوزه کشاورزی در زمینه کشاورزی قراردادی محصولات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نظر شما