به گزارش روز سهشنبه گروه فرهنگی ایرنا از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری؛ محمد خزاعی با اعلام این خبر افزود: برگزاری همزمان این رویداد مهم و راهبردی سینمای ایران در سالگرد جشن های فجر انقلاب اسلامی با هم افزایی ظرفیت ها، قطعا فرصت های کاربردی مضاعفی را برای بهره مندی جامعه سینمایی، اقشار مختلف مردم، سینماگران و میهمانان خارجی فراهم می آورد.
وی ادامه داد: همه ساله در سالروز انقلاب و در پوشش جشن های متنوع آن شاهد حضور میهمانان، شخصیت های فرهنگی و سیاسی و حضور چشمگیر رسانه های خارجی در کشور هستیم. بدیهی است با برنامه ریزی های دقیق و هدفمند، جشنواره بین المللی فیلم فجر می تواند از این مزیت ها و فرصت ها بهره برداری کند.
خزاعی افزود: سینمای نوین ایران یعنی سینمای پس از انقلاب با تمام فراز و فرودهایش مهم ترین نقش را در پیشبرد دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایفا کرده و حضور میهمانان خارجی و ملاحظه بی واسطه آنها از اقبال مردم نسبت به جشنواره فجر و سینما، تصویر بی بدیلی علیه تبلیغات استکبار رسانه ای علیه کشور است. قطعا این مزیت مهم باید مورد توجه قرارگرفته و با رفع کاستی های قبلی تقویت شود و ادغام بخش ملی و بین الملل جشنواره از این حیث نیز، قابل اعتناست.
به گفته وی، برگزاری جشنواره جهانی فجر، طی سال های گذشته با مدیریت و زحمات دلسوزانه آقایان علیرضا رضاداد، سیدرضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور، فضاهایی را برای کمک به گسترش روابط بین الملل سینما فراهم ساخته است که جای تشکر و قدردانی دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی با اشاره به آثار جشنواره جهانی فجر یادآور شد: بدون شک، از مزیت های نسبی ایجاد شده و تجارب ارزنده همکاران خوب مان در این رویداد استفاده خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: پیرو بررسی«کارگروه مطالعه و ارزیابی جشنواره ها»؛ و بنا به مطالبه های صنوف و سینماگران کشور در سال های گذشته، سازمان سینمایی به این جمع بندی رسیده است که برگزاری دو جشنواره ملی و جهانی فجر را به صورت یکپارچه تحت عنوان «جشنواره بین المللی فیلم فجر» برگزار کند. همچنین با کمک همه خانواده سینما و با تعامل گسترده در عرصه های ملی و بین المللی، جشنواره های باشکوه و خاطره انگیزی را همچون سال های دور برای رونق و نشاط سینما و جامعه تدارک ببینیم.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به سرلوحه قراردادن محورهایی چون «خانواده، اخلاق، امید» در دوره جدید سینما اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم در مسیر اعتلای سینمای ملی، «گفتگوهای میان فرهنگی»، ایجاد پتانسیل های بالقوه برای تبدیل شدن به ویترین سینمای خاورمیانه، پویایی اقتصاد سینما، روزآمدسازی و ارتقای سطح دانش و بینش سینماگران ایرانی از طریق تبادل تجربه با سینماگران خارجی، تقویت حضور در بازارهای منطقه ای و جهانی و .... با ترسیم سیاستهای کلیدی و راهبردی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب گام برداریم.
به گزارش ایرنا، جشنواره فیلم فجر از سال ۱۳۶۱ و همزمان با ایام جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. این جشنواره که معمولا ۱۲ تا ۲۲ بهمن میزبان علاقهمندان است، تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت و از این سال به بعد به صورت بینالمللی برگزار میشود. این جشنواره شامل سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)، نگاه نو (فیلمهای اول)، سینما حقیقت (آثار مستند سینمایی)، هنر و تجربه (تجربه اول) و انیمیشن است.
بخش بینالملل جشنواره از سال ۱۳۹۳ از بخش ملی جدا شد و در اردیبهشت ۱۳۹۴ به صورت جداگانه برای اولین دوره به دبیری رضا داد برگزار شد. رضا میرکریمی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ دبیری این رویداد را برعهده داشت. همهگیری کرونا برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۹۹ لغو کرد و امسال نیز این جشنواره به دبیری محمدرضا عسگرپور برگزار شد. بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر نیز بخشهای متنوعی شامل جام جهان نما، سینما سعادت، جشنواره جشنوارهها، نمایشهای ویژه و جلوه گاه شرق است. تاکنون سیونه دوره از جشنواره فیلم فجر برگزار شده است.
نظر شما