به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز سه شنبه در جلسه شورای اداری کردستان و تجلیل از دستگاههای برتر در طرح شهید رجایی اظهار داشت: این تسهیلات برای سربازانی است که بعد از سال ۱۳۹۷ منقضی خدمت بوده اند که با تایید سازمان نظام وظیفه عمومی به هر سرباز تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت میشود.
وی در ادامه صحبتهای خود یکی از اولویتهای اساسی استان را ساماندهی زمین برای سرمایه گذاری اعلام کرد و افزود: این موضوع در این راستا بود تا با هم افزایی دستگاههای اجرایی، ضمن صرفه جویی در مصرف انرژی از تخریب اراضی ملی جلوگیری و هزینه سرمایه گذاری کاهش داده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه مشکلات شهرکهای صنعتی با دستگاههای مختلف در قالب کارگروههای مختلف بررسی شده و در این مدت اقدامات خوبی صورت گرفته است، ادامه داد: ۲۹ شهرک صنعتی در استان وجود دارد که ۲۰ واحد آن در حال واگذاری و یا خاتمه است.
جعفری مساحت شهرکهای صنعتی استان را یک هزار و ۵۰۰ هکتار شامل یک درصد مساحت شهرکهای صنعتی کشور اعلام کرد و اظهار داشت: از سال ۱۳۷۰ تاکنون، شرکت شهرکهای صنعتی یک هزار و ۴۵۰ قرارداد منعقد کرده که ۹۰۰ واحد آن بهره برداری شد و بقیه در دست اجرا است و ۶۰۰ قرارداد منعقد شده از سال ۱۳۹۲ به بعد بوده است.
وی به اجرای ۷۲ پروژه توسط شهرکهای صنعتی استان از سال ۱۳۹۲ به بعد اشاره کرد و افزود: این طرحها با ۱۱۸ میلیارد تومان اعتبار در دست انجام است که تنها ۱۲ شهرک در سال گذشته در قالب توسعه شهرکهای موجود و یا تعریف شهرکهای جدید بررسی شده که بر اساس توافقی که با سازمان صنایع کوچک انجام گرفت، قرار بر اجرای این طرحها شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تاکید کرد: تسهیلات امسال روند روبه رشدی دارد که میزان منابع بانکی در ۶ ماهه اول امسال ۲۶ هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۶۰.۲ درصد افزایش داشته است.
جعفری اضافه کرد: در این مدت مصارف بانکی هم ۲۱ هزار و ۷۲۳ میلیارد تومان بوده که ۵۶.۴ درصد رشد داشته است که مقداری از درصد پیش بینی شده عقب هستیم.
وی گفت: بیشترین مانده تسهیلات اعطایی به بخش خدمات و بازرگانی با ۵۶.۱ درصد و کمترین به صنعت با ۷.۳ درصد بوده است.
۴۸۷ میلیارد تومان حقوق وصولی از معادن کردستان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: ۴۸۷ میلیارد تومان وصولی حقوق معادن استان در نیمه نخست امسال بوده که پیش بینی می شود تا پایان سال به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
محمد دره وزمی افزود: ۳۳۷ واحد معدنی فلزی، سنگهای تزیینی و دیگر مواد معدنی در استان وجود دارد که ۱۸۵ واحد آن فعال بوده و ۱۳۴ واحد غیرفعال به لاشه های معدنی و مصالح ساختمانی اختصاص دارد.
وی در ادامه به طرحهای پیشران صنعت استان اشاره و تاکید کرد: از مهمترین طرحهای پیشران که کلید مسیر توسعه صنعتی استان به شمار می رود، زنجیره فولاد کردستان است که در زمینه جلوگیری از خامفروشی تمام حلقه های آن فعال شده و بخش هایی از آن ظرف ۲ هفته تا یک ماه آینده بهره برداری می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: ۱۵ طرح صنعتی بزرگ پیشران با ۵۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان در دست اجرا و یا خاتمه یافته است که دغدغه اصلی مسوولان ارشد کشور مبنی بر جلوگیری از خامفروشی معادن، در ۲ بخش طلا و آهن در کردستان رفع شده است.
دره وزمی با بیان اینکه حجم مبادلات مرزی استان در نیمه نخست امسال ۴.۲ میلیارد تومان بوده که رشد قابل توجهی تا پایان سال خواهد داشت، افزود: حجم مبادلات تجاری از بازارچه های موقت غیررسمی ۴۸ میلیون دلار بوده که سه میلیون دلار آن به سال گذشته و بقیه به ۶ ماهه نخست امسال اختصاص دارد.
وی گفت: ۷۵۰ میلیارد ریال تخفیف سود بازرگانی در قالب این طرح به ۱۰۷ هزار کارت مرزنشینی تعلق گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکید کرد: ۶۵ کیلومتر جاده روستایی از محل منابع در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت آسفالت شده که عدد قابل توجهی است و ۱۰ کیلومتر دیگر هم در دست آسفالت داریم.
بالاترین اشتغال صنعتی در واحدهای بیش از ۵۰ نفر اشتغال
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ۹۵۵ واحد تولیدی در استان داریم که ۱۸ هزار نفر اشتغال اسمی آن و ۱۴ هزار اشتغال واقعی دارد که تفاوت این دو رقم به واحدهای راکد و یا نیمه فعال با ظرفیت پایین بر می گردد.
دره وزمی افزود: ۱۷۴ واحد از این تعداد یعنی ۱۸ درصد راکد و ۷۲ درصد از نظر تعداد فعال بوده و بیشترین تعداد اشتغال در واحدهای بالای ۵۰ نفر به بالا است.
وی گفت: ۵۲ واحد تولیدی اشتغال بالای ۵۰ نفر دارد که حدود ۶ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال واقعی به این ۵۰ واحد اختصاص دارد و اشتغال هر واحد خرد هم حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه مهمترین واحدهای تولیدی استان در هفت سال گذشته بهره برداری شده که شامل ۱۶ واحد است، یادآور شد: پتروشیمی، لاستیک بارز، معدن طلای زرکوه، صبانور، کیمیا معادن سپاهان، شرکت توتون و کارخانه های تولید لوازم خانگی و لامپ ال ای دی از جمله این واحدها است.
وی گفت: ۶۰۹ واحد تولیدی در استان در هفت سال گذشته با ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال بهره برداری شده که ۷۴ درصد اشتغال واقعی استان را شامل می شود و به طور متوسط هر چهار روز یک واحد تولیدی در استان بهره برداری شده است.
درهوزمی با بیان اینکه تا پیش از این، تنها سیمان، سرامیک و صنایع غذایی کالای منتخب تاثیرگذار در شاخص توسعه تولیدی استان بود، یادآور شد: تولید بیش از ۵۰ درصد طلای سالانه کشور در واحد ساریگونی قروه با تولید پنج تن شمش طلا در سال ، لاستیک سبک با ۲۵ درصد تولیدات کشور، سه میلیون تن سرامیک، ۱.۵ میلیون تن کنسانتره آهن از واحدهایی است که در چند سال اخیر در توسعه این شاخص تاثیرگذار بوده است.
تولید ۸۴۴ هزار دستگاه لوازم خانگی، پنج میلیارد نخ سیگار، پنج هزار دستگاه تراکتور، ۷۵ میلیون رشته لامپ ال ای دی، ۴۳ هزار تن لبنیات، آب معدنی و کیک و کلوچه از دیگر کالاهای منتخب استان بود که رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به آن اشاره کرد.
دره وزمی افزود: از ۱۳۹۲ تاکنون هزار و ۱۵ مورد تسهیلات با هزار و ۱۷ میلیارد تومان به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده که به طور متوسط هر واحد یک میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است و این شاخص ، عدد خوبی نیست و طرحهای جدیدی که شروع شده این نقیصه را جبران می کند چرا که نباید واحدهای تولیدی تنها متکی به سرمایه بانکی باشد.
وی اضافه کرد: یکی از کارهای کارگروه رفع موانع حفظ واحدهای تولیدی بود که ۱۷۱ جلسه برگزار شد و بسیاری از واحدهای راکد وارد چرخه فعالیت و کمک شایانی به حفظ تولید شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: یک هزار و ۷۴۴ جواز تاسیس واحد تولیدی با حدود (۲.۴ درصد جواز موجود در کشور) با ۳۰ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال(۱.۳ کشور) و ۶۹ هزار میلیارد تومان(۲.۱ درصد کشور)سرمایه گذاری در استان وجود دارد.
در این جلسه از ۱۱ دستگاه برتر براساس شاخصهای عمومی و اختصاصی خدمات اداری و هفت دستگاه که در راستای پیشبرد توسعه استان گام برداشتند، تقدیر شد.
نظر شما