۵۵ تا ۶۰ درصد مرگ‌های مسمومیتی بر اثر مصرف موادمخدر است

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو گفت: ۵۵ تا ۶۰ درصد مرگ‌ها در کشور به دلیل مسمومیت بر اثر مصرف مواد مخدر و محرک است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، نوشین محمد حسینی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: مصرف متانول و ترامادول در بین مواد مخدر و محرک بیشترین مسمومیت و مرگ را شامل می شود، به همین دلیل نگهداری داروهای متانول که برای درمان استفاده می شود، باید دور از دسترس دیگران بویژه کودکان باشد.

وی اظهار داشت: مسمومیت ناشی از منوکسید کربن ۱۱ تا ۱۵ درصد، دارویی هفت تا ۱۰ درصد، سموم دفع آفات، قرص برنج و غیره  باعث بیشترین مرگ ها می شود. نجات دادن فردی که قرص برنج مصرف کرده، غیر ممکن است، نگهداری و مصرف این قرص ممنوع بوده و حتی گازی که ناشی از قرص برنج که در کیسه های برنج و حبوبات در انبارها نگهداری می شود نیز باعث مسمومیت شده و می تواند کشنده باشد.

محمدحسینی تصریح کرد: مسمومیت ناشی از منو کسید کربن در فصل سرما بسیار شایع است و افراد باید از استاندارد بودن بخاری ها و دودکش ها اطمینان حاصل کننده زیرا می تواند در غیر اینصورت جان افراد خانواده را بگیرد.

فوت یکهزار نفر بر اثر متانول 

وی با  بیان اینکه در ۶ ماه سال گذشته یکهزار نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف متانول جان خود را از دست دادند، ادامه داد: در ۶ ماه نخست سال جاری نیز ۴۷ نفر بر اثر استفاده از متانول فوت کردند که مصرف آن غیرعمدی بوده و بیشتر در کودکان زیر پنج سال که شباهت زیادی به آب و مواد سفید کننده دارد، اتفاق افتاده است.

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور خاطر نشان کرد: مصرف خودسرانه دارو بویژه آرام بخش ها در کشور بالا است و برای استفاده منطقی از دارو و آنتی بیوتیک ها برنامه های زیادی انجام شده و بصورت برنامه آموزشی تهیه و به بیمارستانها ارسال شده که قابل دسترس پزشکان است.

به گفته محمدحسینی، با توجه به شیوع کرونا، آمار مصرف استفاده از آنتی بیوتیک ها بسیار افزایش یافته است.

هفته پیشگیری از مسمومیت  اول تا ۶ آبان 
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور تاکید کرد: برنامه های هفته پیشگیری از مسمومیت (اول تا ۶ آبان) در جهت اطلاع رسانی به مردم در خصوص مسمومیت با سموم، مواد مخدر، ترکیبات شیمیایی ، شوینده ها و غیره هر سال در کشور برگزار می شود.

وی اظهار داشت: همه گیری بیماری کرونا آمار مسمومیت را تحت تاثیر قرار داده است و به همین دلیل شعار امسال " چگونه از مسمومیت در همه گیری کرونا جلوگیری کنیم" است و در این زمینه برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی انجام می شود.

محمدحسینی افزود: با توجه به اینکه در همه گیری کرونا بیشتر از مواد شوینده و ضدعفونی کننده استفاده می شود باید توجه داشت این مواد دور از دسترس کودکان قرار گیرد تا دچار مسمومیت نشوند.

وی ادامه داد: وقوع مسمومیت به صورت حاد و مزمن می تواند در خانه و حتی در مشاغل نیز ایجاد شود و باید افرادی که شغل‌شان در ارتباط با مواد شیمیایی است  اصول ایمنی را رعایت کنند.

محمد حسینی گفت: مواد اولیه یک فرآورده در روند تولید ثبت می شود و اگر مشکلی در آن وجود داشته باشد بطور کلی در سطح عرضه جمع آوری خواهد شد .

وی با  بیان اینکه آرام بخش ها نیز باعث مسمومیت می شوند، تاکید کرد: آرام بخش ها بصورت خودسرانه زیاد مصرف می شوند و مسمومیت ناشی از آنها جایی ثبت نمی شود و بسیاری از مصرف کنندگان این داروها  در بیمارستان ها از مرگ نجات می یابند.

 مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت محور بر مصرف منطقی دارو ها تاکید کرد و گفت: در زمان همه گیری کرونا آنتی بیوتیک ها نیز بیشترین مصرف را دارند که باید بصورت منطقی و با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha