احیای شورای فرهنگ عمومی با همکاری دولت دنبال می‌شود

بیرجند - ایرنا - رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: شورای فرهنگ عمومی که مسوولیت آن با ائمه جمعه است را باید احیا کنیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این زمینه عزم و همکاری خوبی دارد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری روز چهارشنبه در گردهمایی ائمه جمعه استان خراسان جنوبی که در دومین روز سفرش به این استان برگزار شد، افزود: شبکه ائمه جمعه کشور دارای نقشه راه است و ما براساس آن نقشه با امامان جمعه تفاهم کردیم و متعهد شدیم که از ظرفیت‌های نهادی، مردمی منطقه در پیشبرد مقاصدمان استفاده حداکثری داشته باشیم.

وی گفت: هدفگذاری کردیم که شورای فرهنگ عمومی را باید احیا کنیم و مسوولان مرتبط با حوزه فرهنگی که موظفند حضور پیدا کنند را گرد هم بیاوریم و فعال و تقسیم کار کنیم.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی به معنای واقعی کلمه باید شورای فرهنگ عمومی شود و نگاه ما به این شورا نگاه ظرف نیست بلکه نگاه ظرفیت است چون می‌دانیم آنجا ظرفیت زیادی دارد.

وی افزود: مجموعه‌هایی که به ماموریت خود واقف نیستند و غفلتی از این جهت دارند باید برای آنها ذکر شویم، برای آنها که وقوف دارند و ماموریت‌هایشان متداخل است باید هماهنگ‌کننده و برای کسانی که به منظور انجام ماموریت‌های خود نیاز به حمایت دارند، باید پشتیبان شویم.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: شورای فرهنگ عمومی را باید از این وضعیت انفعال خارج کنیم و مسوولیت مستقیم آن با ائمه جمعه است که باید این مجموعه‌ها را کنار هم جمع کنیم، متحد و سازماندهی کنیم و ظرفیت‌ها تجمیع شود.

وی افزود: همزمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در شورای فرهنگ عمومی کشور تحولات مربوط به ساختار شورای فرهنگ عمومی را دنبال می‌کنیم و خیلی از این موارد به هماهنگی در مرکز نیاز دارد که در حال انجام است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: خوشبختانه این اقدامات با شروع به کار دولت سیزدهم مصادف شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور است و ادارات کل در استان‌ها دبیری شورا را برعهده دارند با عزم جزم وارد این عرصه شده است.

وی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور صریحا اعلام کرد که ما درصدد هستیم شورای فرهنگ عمومی را متحول و تقویت کنیم و این برنامه از اولین ماموریت‌های ما در وزارتخانه است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: خیلی مهم است که وزیر ارشاد اولین ماموریت خود را احیا و فعالسازی شورای فرهنگ عمومی بداند و ما هم خوشحال شدیم همچنین وی در شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کرد که طرح ما طرح اعتلا است.

وی اظهار داشت: البته کار دارد تا طرح اعتلا به بدنه کشور برسد اما مهم نگاه وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی است که باید این شورا را احیا کنیم و زاویه دیدشان با ما هماهنگ است و دوم اینکه بگویند طرح ما همین طرح اعتلا است لذا باید قدر بدانیم و مغتنم است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: از طرف دیگر تحول ساختاری شورای فرهنگ عمومی کشور و نافذ شدن آن را در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تضمین پیدا کردن مصوبات شورا را پیگیری می‌کنیم که در دولت جدید با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مساله نیز حل و فصل شود.

وی ادامه داد: در ساحت اجتماعی، فرهنگی و تربیتی بدون تردید کنشگران اصلی این میدان امامان جمعه هستند و بعد امتدادی است که در روحانیون منطقه داریم و این مسوولیت مباشر، جدی و مستقیم ماست که باید آن را بپذیریم.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: هیچ تردیدی نداشته باشیم که این مسوولیت متوجه و برعهده ما است که باید با نقشه درست و طراحی منطقی و دقیق بتوانیم این میدان را به شایستگی اداره کنیم.

وی با بیان اینکه کار امامت جمعه همان راهبری میدان فرهنگی و اجتماعی است افزود: هنر امام جمعه این است که همه ظرفیت‌های منطقه خود را بسیج، سازماندهی و به هم متصل کند برای تحقق اتفاق بزرگ و با این تجمیع وحدت و تمرکز و اتصال است که می‌توانیم به اهدافمان برسیم.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: نقش ما خیلی بزرگ، وظیفه ما تاریخی و رسالت سنگینی است که باید از خدا کمک بخواهیم و تقویت بنیه فکری و معنوی و مهارت‌های مدیریتی در ساحت راهبری و روانشناسی ارتباطی با اقشار مختلف و خواستن شرح صدر از لوازمی است که مجاهدانه و غیرتمندانه این رسالت را در این مقطع سرنوشت‌ساز کشور انجام دهیم.

وی افزود: مقدمات کار تا حد زیادی فراهم شده و نقشه‌پردازی کلی در شبکه امامت جمعه صورت گرفته که منجر به طرح اعتلا شد و از نظر نقشه راه کار ما را آسان کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه تنوع سلیقه و دیدگاه در یک جمع کار را سخت می‌کند گفت: با عنایت خداوند و هدایت رهبر حکیم انقلاب الان شبکه امامت جمعه دارای نقشه راه و مشخص است که باید قدر بدانیم و می‌دانیم چه کار می‌خواهیم انجام دهیم.

وی اظهار داشت: با نظرخواهی و مباحثه‌هایی که صورت گرفت به یک نقشه متحد رسیدیم و البته نقشه ما منعطف است یعنی متناسب با شرایط بومی هر منطقه امکان تطبیق دارد و عملیات تطبیق هم برعهده امام جمعه است که نقشه کلی را با منطقه و اقتضائات محل ماموریت خود تطبیق دهد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: الان به‌صورت متحد و یکپارچه می‌دانیم که درباره عمران مادی و معنوی مساجد منطقه خود باید وارد میدان شویم و در هدفگذاری امت‌سازی و جامعه‌پردازی، تکیه‌گاه ویژه در شبکه امامت، مساجد است که احیای مساجد، وجود مساجد آباد، زنده و پویا در هر محله و منطقه و بعد اتصال بین این مساجد و ائمه جماعات و فعالان آنها با هم در منطقه عمومی شهر، شهرستان و استان به‌صورت متنی هویت منطقه را با محوریت مساجد شکل می‌دهد.

وی افزود: البته اقتضائات، دشواری‌های خاص و سوالاتی هم دارد که پاسخ بخشی از آنها مربوط به سایر نهادها و مجموعه‌هاست ولی در نهایت وظیفه جدی ما است و با همه دشواری‌ها باید با هوشمندی، خردمندی، بردباری، سماحت، حضور فعال و فعال‌سازی ظرفیت‌های مردم و روحانیت در منطقه این هدف محقق شود.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری اظهار داشت: الان نقشه راه وجود دارد و ساز و کار آن هم تا حد زیادی در حال فراهم شدن است البته شیوع ویروس کرونا مقداری اتصالات مردمی ما را با مشکل مواجه کرد اما در بخش ارتباطات مجازی و غیرحضوری تقویت شدیم و اکنون زیرساخت‌های لازم برای شبکه آماده است.

وی گفت: ما هدفگذاری کردیم که به سراغ جوانان، نوجوانان و آموزش و پرورش برویم، ظرفیت‌های مردمی به‌ویژه نخبگان جوان، آحاد مردم و تشکل‌ها سرمایه هستند و ائمه جمعه باید از این ظرفیت‌ها برای تحول هر منطقه استفاده کنند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به برنامه عمران مساجد افزود: شورای هماهنگی سراسری برای مدیریت یکپارچه مساجد کشور دنبال می‌شود که امیدواریم گفتمان‌ها از طریق ائمه جمعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: در محور اقتصاد مقاومتی سهم امامت جمعه در مردمی‌سازی و مقاوم‌سازی اقتصاد به ویژه در حوزه فرهنگ‌سازی جزو گفتمان کلی کشور و دیدگاه مقام معظم رهبری است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه در ساحت اخلاق معنویت کارویژه اصلی ما است افزود: در ساحت علم و پژوهش رسالت داریم و گفتمان مهر، خدمت و مواسات در شرایط کرونایی ماموریت بزرگی است که باید از همه ظرفیت‌ها برای تحقق مقاصدمان استفاده شود.

وی گفت: در گفتمان عدالت و مبارزه با فساد پای عهد و میثاق خودمان هستیم و عزم ما برای ریشه‌کنی فساد و تعمیم عدالت در کشور و به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی جزم است، ائمه جمعه همواره پای مساله عدالت خون دل می‌خورند و خیلی از مسائل و مشکلات به برکت حضور امام جمعه حل و فصل شده اما بیان مصادیق فساد در نماز جمعه جایز نیست.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور رهگیری عدالت فرهنگی، آموزشی و اقتصادی را برعهده امامان جمعه دانست و گفت: ائمه جمعه ناظر و امین رهبری در منطقه خودشان هستند که مشکلات را باید به مدیران دستگاه‌ها ابلاغ کنند اما عده‌ای اگر با رفتار ژورنالیستی و راه‌اندازی نمایش عدالت‌خواهی بخواهند اقدامی انجام دهند این نوع از عدالت‌خواهی اسمش ضد عدالت است و ربطی به نهاد امامت جمعه ندارد.

وی اظهار داشت: برای تحقق حقوق مردم کوتاه نمی‌آییم و آنچه خواسته عامه مردم است را در تریبون فریاد می‌زنیم، وقتی می‌بینیم به مردم منطقه ظلم می‌شود باید از حق مردم کوتاه نیاییم و اگر امامت جمعه چشم خود را روی ظلمی که می‌شود ببندد از نظر ما صلاحیت ندارد زیرا خودش عادل نیست و نمی‌شود به او اقتدا کرد.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری افزود: باید خودمان را به‌روز کنیم زیرا تحولات فرهنگی و اجتماعی هر روز پیچیده‌تر می‌شود که باید خود را به این تحولات برسانیم و تاخیر را جبران کنیم.

وی گفت: همه ما مسوولیت مشترکی داریم که دور هم جمع شدیم و وضعیت منطقه، دنیا و کشور خاص است و به تعبیر رهبر حکیم و ژرف‌اندیش انقلاب در پیچ تاریخی قرار داریم که یکی از نقش‌آفرینان اصلی آن جریان عمومی روحانیت و به‌طور خاص و با تاکید فراوان ائمه جمعه هستند که باید موقف خود را به‌خوبی شناسایی و زمان را به‌خوبی تحلیل کنیم و وظیفه و ماموریت خود را به‌خوبی انجام دهیم.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اضافه کرد: مجموعه خراسان یک واحد یکپارچه است و تقسیم ظاهری را برای انجام امور بهتر اداری می‌دانیم لذا این منطقه همه در سایه سار امام رضا (ع) است و حس حرمی دارد.

وی گفت: قطعه خراسان جنوبی از مجموعه پرنور که خورشیدسان برای کشور و عالم است دارای ویژگی‌های خاص خود در مجموعه جغرافیای کشور به لحاظ جغرافیای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است و سرمایه‌های این منطقه به لحاظ فرهنگی، تمدنی، علمی و ریشه‌های فرهنگی بسیار بزرگ است و از قدیم این منطقه را به عنوان منطقه ویژه فرهنگی می‌شناسیم.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری گفت: مساله فرهنگ، تعلیم و تربیت، آموزش دانش‌آموزان، آموزش و پرورش، فرهنگیان و معلمان در این منطقه و فرهنگ عمومی خراسان جنوبی برجسته است بنابراین با این ملاحظه خراسان جنوبی در جغرافیای فرهنگی و تعلیم و تربیتی کشور دارای جایگاه ویژه است.

وی ادامه داد: در بخش طبیعی نیز سرمایه‌های خدادادی فراوانی در این استان وجود دارد که باید قدرشناسی و با طراحی از آنها استفاده کرد که ماموریت دیگران است و در سرمایه‌های انسانی نوعی زبدگی مشاهده می‌شود و اگر سرمایه‌گذاری صورت گیرد، برداشت‌های خوبی از استعدادهای انسانی می‌شود و زودیاب است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: خراسان جنوبی منطقه تلفیقی و مرزی است و از نظر جغرافیای سیاسی و ترکیب مذهبی نیز خصوصیات خاص دارد لذا مسائل مرتبط با وحدت و یکپارچگی و همزیستی قومی و مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در این منطقه یک سربلندی وجود دارد و جزو جاهایی است که موضوع نگران‌کننده مطرح نیست.

وی اظهار داشت: معنای نکات ذکر شده این است که باید سرمایه‌گذاری وسیع انجام شود و در بخش زیست عمومی مردم، محرومیت‌ها و دشواری‌ها بخش عمده استان دارای شرایط خاص است که مردم به‌رغم این دارایی‌ها و استعدادهایی که دارند در شرایط سخت زندگی هستند و البته اقتضائات منطقه کویری و خشکی هم وجود دارد و اگر درست طراحی شود یک ظرفیت است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری افزود: به عقیده برخی افراد که در استان شما خدمت کردند و موفق بودند، اگر طراحی درستی برای خراسان جنوبی انجام شود نه فقط خود را مستغنی اداره می‌کند قادر به رفع مشکلات بسیاری از مناطق کشور هم خواهد بود و باعث تعجب است چقدر در این منطقه سرمایه داریم و چرا بهره‌برداری نمی‌شود.

وی گفت: امیدواریم کسانی که در این زمینه مسوولیت دارند به‌ویژه در دولت جدید که چشم امید بسته شده با شرایط ویژه‌ای که در کشور هست و اتحادی که بین قوا وجود دارد شاهد تحرک بیشتری در این بخش باشیم و موفقیت پیش‌رو باشد البته همه باید کمک کنند از جمله جریان عمومی روحانیت در فرهنگ‌سازی و هدایت کلی حرکت نقش مهمی دارند و مردم را باید به میدان آورد؛ جریان مسوولان و دولت هم باید با شناخت درست و نقشه خوب مجاهدانه به میدان بیایند تا اتفاق مناسب در این منطقه رخ دهد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور روز سه‌شنبه با سفر به خراسان جنوبی ضمن دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بیرجند، در گردهمایی علما و روحانیون مرکز استان حضور یافت و در نشست با فعالان جبهه فرهنگی اجتماعی خراسان جنوبی شرکت کرد.

همزمان با برگزاری این گردهمایی ضمن تعیین حریم برای تبدیل مصلای المهدی (عج) بیرجند به مسجد، صیغه مسجد توسط رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور قرائت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha