احمد حمزه زاده روز چهارشنبه در این حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: دکتر آورام موسکی و پرفسور کناپ در پی ارسال پرونده این جنگل ها به سازمان یونسکو از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تایید آن در این سازمان، جهت بررسی و ارزیابی میدانی در این جنگلها حضور یافتند.
وی افزود: امروز با حضور این ارزیابان و مشاور عالی وزیر میراث فرهنگی و مدیرکل ثبت آثار و حرائم میراث فرهنگی کشور از این منطقه بازدید میدانی انجام شد.
حمزه زاده گفت: پرونده جنگل های دیزمار جهت الحاق به پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی شمال ایران و پارک ملی جمهوری آذربابجان، در نشست سالانه یونسکو طرح و بررسی می شود.
به گزارش ایرنا، منطقه جنگلی دیزمار طی مصوبه شماره ۳۴۹ شورای عالی محیط زیست به تاریخ ۱۳۳ مهرماه سال ۱۳۹۰ به وسعت ۶۸ هزار و ۶۰۲ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوست.
منطقه حفاظت شده دیزمار منطقه ای کوهستانی و جنگلی واقع در دهستانی به همین نام از توابع بخش خاروانا است که در حوزه استحفاظی شهرستان های خداآفرین، ورزقان و جلفا در شمال استان آذربایجان شرقی قرار دارد.
در این منطقه ۸۴۹ گونه گیاهی شناسایی شده که ۷۶ گونه آن اندمیک (بومی) بوده و به دلیل تنوع تیپ اراضی (کوهستانی، کوهپایه ای و تپه ای) و زیستگاه آبی ارس و خشکی و همچنین وضعیت پوشش گیاهی موجب تنوع و غنای زیستی در منطقه شده است.
گونه های جانوری منطقه حفاظت شده دیزمار نیز حدود ۳۲۰ گونه با وجود گونه های منحصر به فرد نظیر سیاه خروس و شوکا به ثبت رسیده است و سایر جانوران این منطقه شامل کل و بز وحشی، گراز، خرس قهوه ای، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، پلنگ، روباه، شغال و گرگ و از پرندگان سیاه خروس قفقازی، کبک، کبک دری، دراج و قرقاول ارسباران می باشند.
نظر شما