به گزارش ایرنا؛ در این سفر یک روزه سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه و رایزن اقتصادی و فرمانده هنگ مرزی حضور داشتند.
بالایی در بدو ورود به اقلیم کردستان پس از استقبال رسمی از سوی مسئولان استان حلبچه در یادمان و موزه شهداء بمباران شیمیایی حلبچه حضور پیدا کرد و ضمن قرائت فاتحه، دفتر یادبود این موزه را امضا نمود.
در ادامه این سفر سرپرست فرمانداری پاوه با حضور در ساختمان استانداری حلبچه با استاندار و فرماندار ملاقات و حول محور های همکاری ۲ استان به ویژه حوزه اقتصادی ، احداث و توسعه بازارچه های مرزی سازان و شوشمی تاکید شد.
سرپرست فرمانداری پاوه اهم مباحث مورد مذاکره را تعمیق و توسعه همکاری های ۲ جانبه به ویژه در حوزه اقتصادی ، تجارت و گردشگری، پیگیری انجام توافقات قبلی به ویژه پیگیری همزمان احداث و توسعه بازارچه های سازان و شوشمی و تاکید بر ظرفیت های اختصاصی هر کدام از آنها و تقدیر از تلاشهای انجام شده در تهیه طرح، اخذ مصوبه و انتخاب پیمانکار برای پروژه های زیر ساخت سازان ذکر کرد.
بالایی همچنین استمرار در پیگیری تصمیمات در نشست های فصلی بین استانداران و فرمانداران و بهره مندی از ظرفیت علمی و مهندسی تولید ، انتقال و توزیع برق جمهوری اسلامی ایران را از دیگر مباحث مورد مذاکره در این سفر ذکر کرد و افزود: این سفر یکروزه با تنظیم و مبادله یادداشت تفاهمی پایان و با بدرقه رسمی پایان یافت.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد و ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.
این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه رسمی «شوشمی» در بخش نوسود این شهرستان فعال می باشد.
بازدید از موزه شهدا حلبچه
بازارچه شوشمی یکی از قدیمی ترین مرزهای کشور است که در طول سالهای گذشته به دلیل جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی نیز رتبه سوم بازارچه های فعال کشور را دارد.
بازارچه مرزی شوشمی در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.
این بازارچه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد. روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می نمایند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات و… از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.
استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.
نظر شما