به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بایدن و دیگر رهبران ثروتمندترین کشورهای گروه ۲۰ در رم تشکیل جلسه می دهند و قرار است در مورد تمهیداتی برای پایان دادن به همه گیری کووید–۱۹ و تائید توافقی برای ایجاد حداقل مالیات جهانی برای دولت ها بحث و تبادل نظر کنند.
اما کشورهای عضو در زمینه موضوعات دیگر اختلاف نظر دارند. با افزایش بهای نفت و گاز، برخی کشورهای تولیدکننده انرژی همچون روسیه و عربستان به میزان کافی تولیدشان را افزایش نداده اند تا کشورهای عمدتا مصرف کننده انرژی و نگران از کمبود انرژی و تورم را راضی کنند.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه این نگرانی ها را بازگو کرد و در مصاحبه ای که روزنامه فایننشال تایمز با وی انجام داد از کشورهای شرکت کننده در این اجلاس خواست در جهت شفافیت و ثبات بهتر قیمت ها تلاش کنند تا از تضعیف بهبودی وضعیت اقتصادی جهانی پس از کووید – ۱۹ جلوگیری شود.
درهمین حال، مشاوران ارشد بایدن ابراز نگرانی کردند که عرضه کنندگان انرژی به میزان کافی تولید را افزایش نمی دهند تا برآورده کننده تقاضای بالا باشد.
جیک سولیوان مشاور امنیت ملی بایدن این موضوع را در جریان سفر ماه جاری خود به بروکسل مطرح کرد و روسیه را به دلیل سابقه استفاده از انرژی به عنوان ابزار تهدید و اجبار مورد اشاره قرار داد.
از روسیه به عنوان عرضه کننده اصلی گاز طبیعی به اروپا و شرکت بزرگ انرژی اش موسوم به گازپروم خواسته شده است در جهت کاهش قیمت ها در بازار نقدی بیشتر تلاش کنند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: اکنون زمان حساسی در اقتصاد جهانی است و آنچه مهم است این است که عرضه جهانی انرژی مطابق با تقاضای جهانی انرژی باشد.
این مقام بدون نام بردن از کشورهای خاص افزود: تولیدکنندگان بزرگ انرژی هستند که از ظرفیت مازاد برخوردارند و ما آنها را ترغیب می کنیم از آن برای تضمین بازیابی قوی تر و پایدارتر در سراسر جهان استفاده کنند.
مقام مزبور تاکید کرد که رهبران گروه ۲۰ به طور ویژه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را که عربستان نیز عضو آن است هدف قرار نمی دهند یا اهدافی را برای تولید انرژی تعیین نمی کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شخصا در این اجلاس حضور نمی یابد اما انتظار می رود که به طور مجازی در آن شرکت کند.
به گفته مقام آمریکایی، رهبران گروه ۲۰ در جریان گفت و گوهای خود در مورد اقتصاد، همچنین از توافق منعقده از سوی ۱۳۰ کشور درمورد حداقل مالیات شرکتی جهانی ۱۵ درصد حمایت می کنند که می تواند تنها برای آمریکا حدود ۶۰ میلیارد دلار درآمد مالیاتی مضاعف در سال ایجاد کند.
رهبران ۲۰ قدرت اقتصادی برتر جهان در شهر «رُم» پایتخت ایتالیا گردهم آمدهاند تا درباره تغییرات آب و هوایی و همهگیری کرونا به عنوان دو بحران فوری در کنار سایر تحولات بینالمللی چارهاندیشی و تبادل نظر کنند.
کارشناسان معتقدند که ماحصل نشست گروه ۲۰ و اجلاس بینالمللی آب و هوایی که قرار است از روز دوشنبه در گلاسکو (انگلستان) پیگیری شود میتواند نقش تعیین کنندهای در کاهش بحرانهای جهان ایفا کند.
گروه بیست یک مجمع بینالمللی است که اعضای آن ۸۰ درصد اقتصاد جهان را در دست دارند. این گروه از سال ۱۹۹۹ به این سو هر ساله تشکیل جلسه داده و از ۱۳ سال پیش هم سران کشورها سالانه ملاقات میکنند.
نظر شما