ساماندهی بازار فریدونکنار و تغییر رویکرد نسبت به شکار پرندگان

تهران - ایرنا - رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر ساماندهی بازار فریدونکنار و تغییر رویکرد نسبت به شکار پرندگان گفت: ساماندهی این بازار مطالبه تمامی دوستداران حیات وحش، سازمان حفاظت محیط زیست، نگاه و توجه مجامع علمی و زیست محیطی بین المللی، رسانه ها و آحاد مردم است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کورس ربیعی افزود: لازمه حفاظت از تالاب های فصلی حفظ ارزش هایی است که تالاب بر پی آن استوار است.

وی درباره بازار فریدونکنار که سال‌هاست بخشی از شکار و صید پرنده در این بازار مورد بحث بوده گفت: شکارچیان این منطقه تالابی از اوایل شهریور کار آماده سازی دامگاه‌ها و آبگیری منطقه را آغاز می‌کنند به طوری که اراضی این منطقه همزمان با آغاز مهاجرت اولین دسته پرندگان مهاجر بهترین شرایط را برای جلب آنها دارا است.

ربیعی به سابقه دیرینه صید به شیوه «دوما» و «دام هوایی» که همواره مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست بوده است اشاره کرد و افزود: سازمان در کنار بحث تعامل با جوامع روستایی و محلی منطقه، بر آموزش های مکرر و فرهنگ سازی نیز تاکید دارد لذا نحوه حضور صیادان در منطقه به روش های تایید شده  و هم چنین مالکیت بهر برداران بر عرصه تالاب از جمله مسائل اساسی است که در حال حاضر بر اساس عرف و  قانونی نانوشته از سوی جوامع محلی  انجام می‌گیرد.  

وی ادامه داد: وجود دامگاه‌های امن در منطقه و تمرکز جمعیت زیاد پرندگان فرصتی را برای شکارچیان اراضی پیرامونی برای شکار فراهم کرده  است، این شکارچیان با بر پایی دام های هوایی یا شب دام پرندگانی را که هنگام غروب با به پرواز درآمدن از دامگاهها به قصد تغذیه از اراضی کشاورزی بیرون دامگاه‌ها را دارند شکار می کنند.  

ربیعی درباره بازار فروش پرندگان نیز تاکید کرد: وجود بازار محلی فروش پرندگان وحشی در کنار جاده اصلی فریدونکنار و عرضه پرندگان در حجم زیاد از کشته شده و زنده به حالت رقت انگیز صحنه های وحشیانه ای را در کشتار بی رحمانه تنوع زیستی در استان مازندران در انظار عمومی به نمایش  می گذارد که به همه اینها باید شکار گونه های حمایت شده و قاچاق گونه های کمیاب و فروش آن به باغ وحش داران و اشخاص علاقمند را نیز باید اضافه کرد.  

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان مازندران در ادامه به اهمیت موضوع ساماندهی شکار و صید در منطقه اشاره و خاطر نشان کرد: به دلیل وضعیت مالکیت تالاب بین المللی فریدونکنار که از اراضی کشاورزی اشخاص است و هم چنین سابقه دیرینه شکار و زنده گیری  پرندگان مهاجر در این منطقه، حفظ تالاب به عنوان زیستگاه مهم زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی مورد تأکید سازمان حفاظت محیط زیست و جوامع مراتبط بین المللی است و لازمه حفاظت از این تالاب فصلی و به نوعی خصوصی حفظ ارزش هایی است که تالاب بر پی آن استوار است.  

ربیعی گفت: یکی از مهمترین و ارزش اصلی در مشارکت، ایجاد و انتفاع از تالاب فریدونکنار حفظ، احیاء و توسعه بهره برداری از روش شکار و زنده گیری مرغابی ها به شیوه دوما یا دوم چال است که به عنوان یک هنر و ارزش تلقی شده و در عین حال گونه یا گونه های خاصی از مرغابی ها (عموماً اردک کله سبز) را شکار می کنند  که روشی گزینشی در شکار بوده و میزان شکار در این روش به میزان تلاش دامگاه دار بستگی دارد و مهمتر از همه اینکه روشی پایدار بوده و گونه های کمیاب و حمایت شده جایی در شکار شدن توسط این روش ندارند.  

وی گفت : اینک ساماندهی از وضعیت افسار گسیخته جاری مطالبه تمامی دوستداران حیات وحش، سازمان حفاظت محیط زیست، نگاه و توجه مجامع علمی و زیست محیطی بین المللی، رسانه ها و آحاد مردم است.

به گزارش ایرنا، بازار فریدونکنار، استان گلستان را به سیاهچاله پرندگان مهاجر تبدیل کرده، در این بازار یک عدد غاز وحشی ۳۵۰ هزار تومان، یک مرغابی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ و یک مرغابی کوچک به نام «خوتکا» با ۲۰۰ گرم وزن ۷۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که تنها راه برون رفت از این وضعیت اجرای قانون است.

۱۳۵۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha