به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، حسین قاسمی همزمان درباره هفته نکوداشت پدافند غیرعامل، گفت: پدافند غیرعامل مجموعه اقداماتی با ماهیت نرم و غیر مسلحانه است که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابله با تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن میشود.
مدیر کل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره ضرورت تقویت بنیه دفاعی و امنیتی کشور، درباره فواید و بهرههای پدافند دفاعی غیرعامل برای کشور، افزود: هر کشوری نیاز به توسعه دارد و در بررسی شرایط توسعه مشاهده میشود که اصلیترین و اولیترین شرط آن وجود امنیت و پایداری در زیرساختها و کالبد کشور است.
قاسمی درباره نقش پدافند غیرعامل در توسعه همه جانبه کشور، گفت:مجموعه اقدامات پدافند غیرعامل زمینهساز بستری مناسب جهت توسعه پایدار کشور میشود و به دلیل اینکه پایدارترین و ارزانترین روش دفاع و مناسبترین راهکار افزایش آستانه، مقاومت ملی است، میتواند به عنوان ابزار بازدارندگی، پشتوانه اقتدار ملی باشد.
وی اضافه کرد: آنکه پدافند غیرعامل مناسبترین شیوه کاهش خطرات و آسیب پذیریها و صلحآمیزترین روش دفاع مقابل تهاجم نظامی دشمنان میان این همه ابزارهای خشونت آمیز دفاعی است. اصول کاربست پدافند غیرعامل در کشور تا حد زیادی دشمنان را از فکر و خیال تهاجم به کشور منصرف میکند.
مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور درباره دلایل نامگذاری هفته پدافند غیرعامل هم گفت: با تصویب رهبر معظم انقلاب روز هشتم آبان ماه هر سال روز ملی پدافند غیرعامل نام گرفته است و این هفته برای جلب توجه به این مقوله مهم و ارائه عملکرد حوزه پدافند غیرعامل به افکار عمومی و اجرای نمونههای موفق برنامههای پدافندی شکل گرفته است.
وی درباره برنامههای هفته پدافند غیر عامل گفت: برنامههای این هفته از ۸ تا ۱۴ آبان با شعار «پدافند غیرعامل، پایداری ایران» با اقدام و عمل به پدافند غیرعامل و با هدف فرهنگ سازی مفاهیم اساسی، توسعه ادبیات علمی، ترویج مفاهیم راهبردی و نظریه های بومی پدافند، ایجاد تحرک و ... برگزار میشود.
قاسمی درباره نقش و جایگاه وزارت کشور حوزه پدافند غیر عامل کشور، گفت: وزارت کشور اصلی ترین ساختار حاکمیتی و دارای عامترین وظایف سیاسی و امنیتی در مجموعه دولت است؛ طبعا هیچ ماموریت اساسی و حاکمیتی در کشور بدون کمک و زمینهسازی وزارت کشور امکان توفیق و پیاده سازی ندارد.
مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور ادامه داد: در این راستا مسائلی از قبیل حفظ نظم و امنیت داخلی، مسائل مربوط به اعمال حاکمیت و راهبری سیاستهای دولت در جغرافیای استان، شهرستان، بخش و دهستان و اعمال هماهنگی و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی همگی با پدافند غیرعامل، موضوع صیانت از سرمایههای مادی و معنوی استان در بخشهای مختلف، تضمین تداوم در ارائه خدمات اساسی به مردم در شرایط تهدید و بحرانی، لزوم برنامهریزی برای توسعه همه جانبه استان با رعایت الزامات پدافند از جمله مواردی است که وزارت کشور در این امور نقش کلیدی و تعیین کننده دارد.
وی درباه تحولات جدید در حوزه پدافند غیر عامل یادآور شد: اقدامات پدافند غیرعامل تهدید محور است؛ با توجه به اینکه در عصر حاضر علوم و فنون در حد بالایی دچار تحول و رو به پیشرفت شده و متناسب با آن تهدیدات نیز دگرگون شده، باید تهدیدات حوزه پدافند غیرعامل به شکل مستمر بازبینی و به روز شود.
قاسمی درباره برنامه هفتم توسعه و توجه به حوزه پدافند غیر عامل کشور خاطرنشان کرد: به دلیل بروز تحولات جدی در حوزه پدافند غیرعامل لازم است در برنامه هفتم توسعه به این مهم نظر به سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) عنایت جدی شود.
مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور ادامه داد: البته در وزارت کشور یکی از برنامههای اصلی حوزه امنیتی انتظامی در افق ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ ترویج «الزامات، راهبری، اجرای طرحهای پدافند غیرعامل در وزارت کشور و استانداریهای سراسر کشور» اعلام شده است.
وی درباره برنامههای وزارت کشور در زمینه پدافند غیر عامل هم گفت: فعالسازی نهادها و ساختارهای مرتبط با پدافند غیرعامل نظیر کمیته پدافند غیرعامل ستاد و استانداریها، کارگروههای تخصصی استانی، ابتنای ماموریت پدافند غیرعامل در پهنه جغرافیایی کشور بر طرحهای جامع پدافند غیرعامل استانی و نقد و بازبینی و بروزآوری مستمر این طرح ها، مشارکت فعال در کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور و کمیسیون عالی تخصصی آن به منظور تهیه اسناد مؤثر در این حوزه از جمله برنامههای اولویتدار وزارت کشور در این حوزه است.
قاسمی افزود: راهبری استانداریها و نظارت بر فعالیت آنان در حوزه پدافند غیرعامل، ارتقای وضعیت ساختاری ستاد و استانها در بخش پدافند غیرعامل، اهتمام بر اجرای دورههای آموزشی مورد نیاز و برگزاری رزمایشهای آمادگی بویژه در اماکن و تاسیسات حیاتی و حساس و مهم، ضابطهمند کردن اجرای طرح های پدافند غیرعامل در استانها مبتنی بر الزامات حوزه اعتباری کشور و قوانین بودجه سالانه هم در همین برنامهها تعریف میشود.
نظر شما