برخورد با معضل معتادین متجاهر در شیراز همواره در دستور کار مدیریتهای شهری ادوار گذشته شیراز بوده اما کماکان این آسیب اجتماعی در شیراز وجود دارد و هیچ کدام از شوراها و شهرداران قبلی این کلانشهر موفق به مهار کامل آن نشدند.
براساس روال گذشته،معتادین متجاهر شیراز که تعداد آنها براساس اعلام دستگاه های متولی حدود ۳ تا ۴ هزار نفر تخمین زده شده در فروردین و اردیبهشت ماه جمع آوری و به کمپ هدایت و در ماه های دیگر سال در شهر رها می شوند و جلوه این شهر گردشگر پذیر را نازیبا می کنند.
تعدادی از اعضای شورای شهر شیراز و شهردار این شهر عصر شنبه هشتم آبانماه ۱۴۰۰ به همراه تعدادی دیگر از مسئولان و خبرنگاران و عکاسان خبری از بافت تاریخی شیراز بازدید کردند و لحظاتی را با معتادین متجاهر به گپ و گفت نشستند و در ادامه از کمپ سلامی نیز بازدید کردند.
احسان اصنافی،شهردار شیراز در حاشیه این بازدید در گفت و گو با خبرنگاران دلیل ماندگاری این معضل دیرینه در شیراز را عدم هماهنگی دستگاه های متولی دانست و حل این آسیب اجتماعی را در دوره کنونی مدیریت شهری وعده داد.
رفع این معضل و اینکه آیا شورای ششم و شهردار جدید شیراز موفق به پاکسازی شیراز از معضل معتادین متجاهر خواهد شد یا خیر،موضوعی است که باید جواب آن را به زمان موکول کرد.
رویکرد جدید و نگاه مناسب
دبیر شورای مبارزه مواد مخدر فارس یکشنبه در جلسه صحن علنی این هفته شورای شهر شیراز گفت: در بحث معتادین متجاهر خوشحالم که شورای جدید رویکرد و نگاه مناسبی برای رفع این معضل قدیمی شهر دارند.
سلیمان کرمی با اشاره به جلسه هفته گذشته وزیر کشور در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و تاکید بر همکاری سایر دستگاهها در زمینه پیشگیری و ریشه کنی اعتیاد ادامه داد: وزیر کشور در این جلسه تاکید زیادی بر همکاری همه دستگاههای مرتبط و تلاش جدی برای جذب به موقع و استفاده از همه امکانات داشت و همه ارگانها ملزم به مقابله و پیشگیری هستند.
وی با اشاره به مصوبه کمک ده میلیارد و ۸۰۰میلیون تومانی شورای قبل شیراز در زمینه کمک به حوزه پیشگیری و درمان مواد مخدر گفت: امسال ۴میلیارد تومان برای نگهداری این افراد هزینه شده و سال گذشته نیز با کمک شورای قبل برای نگهداری بیشاز هزار و ۵۰۰ نفر از معتادان متجاهر در اردوگاه بیشاز ۵میلیارد و۶۰۰میلیون تومان هزینه شد.
کرمی با اشاره به شرایط خاص دولت و محدودیت تخصیص اعتبارات گفت: با توجه به شرایط خاص دولت و محدودیتهای تخصیص اعتبار نیازمند حمایت همه دستگاهها در این حوزه هستیم.
وی بیان کرد: سهیه مرکز نگهداری معتادان ماده ۱۶ شیراز نیز پیش از این ۲۴۰ نفر بود که با رایزنیهای انجام شده این ظرفیت به ۴۰۰نفر افزایش یافت که این در مقابل ۳هزار معتاد متجاهری که در شهر شیراز وجود دارد و حتی گاهی نیز تعداد آنها به بیش از ۴هزار نفر هم می رسد.
وی اضافه کرد: مقرر شده در صورت موافقت ستاد کشوری ظرفیت نگهداری کمپ ماده ۱۶ به ۲۰۰ نفر افزایش یابد،این در حالی است که هزینه نگهداری هر کدام از معتادان در کمپ روزانه ۳۵هزار تومان و ماهیانه یک میلیون و ۲۰۰هزار تومان است.
دبیر شورای مبارزه مواد مخدر فارس گفت: در صورت حمایت همه جانبه شورا و شهرداری شیراز ظرفیت این مرکز می تواند به ۱۲۰۰ نفر افزایش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر کاری که ما در مرکز ماده ۱۶انجام میدهیم یک دور باطل است و گاه فردی داریم که ده بار به این مرکز آورده شده اما باز مجددا به روال قبلی بازگشته است.
کرمی عنوان کرد:نیازمند همکاری سرمایه گذاران و خیرین در ایجاد اردوگاههای کار هستیم تا معتادان پس از اینکه در این مراکز پاک شدند دیگر در شهر رها نشوند و در محل اردوگاهها نگهداری شوند که با این کار علاوه بر اشتغالزایی از حمایت مالی هم برخوردار شوند.
وی ادامه داد: از معتادانی که در شیراز حضور دارند تنها ۳۵درصد بومی شهر شیراز هستند و ۳۸درصد نیز بومی غیر استانی هستند اما هنوز در نگهداری این افراد محدودیت اعتباری داریم و نیازمند همکاری همه دستگاهها از جمله شورا و شهرداری هستیم.
کرمی به موضوع ساماندهی بافتهای آسیب پذیر شیراز اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی در بافت تاریخی شیراز از جمله محله سنگ سیاه انجام شده و این در حالی است که به گزارش قرارگاه مربوط از طرف سپاه در شیراز ۲۴محله پر آسیب در این شهر شناسایی شده است.
وی گفت: ضروری است که فکری هم به حال ضایعات فروشیهای غیرمجاز شیراز شود و این مراکز بسته شوند اما در حال حاضر اگر ضایعات فروشی هم تعطیل شوند سریعا بازگشایی میشوند و همچنین باید تکلیف مخروبه های شهر نیز مشخص شود و بهتر است که از ظرفیت خیرین هم در این راه استفاده شود.
کرمی خواستار استفاده از ظرفیتهای حوزه فرهنگی شهرداری برای رفع معضلات شهری شد و افزود: امروز آمار در حوزه اعتیاد نگران کننده است و شاهد کاهش سن توزیع و مصرف مواد مخدر در شهر هستیم که برای رفع این معضلات باید تمام دستگاهها ما را یاری دهند تا شاهد ریشه کنی این معضل اجتماعی باشیم.
نظر شما