علی اصغر امانیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مقدار محصول از ۷۰۰ هکتار انارستان سبزوار، با میانگین افزون بر ۱۰ تن از هر هکتار برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش سطح باغ های بارور یکی از عوامل اصلی افزایش تولید انار در سبزوار بوده است، تصریح کرد: استفاده نکردن کشاورزان از سموم و کودهای شیمیایی، زمینه تولید محصول انار سالم و ارگانیک را در این شهرستان فراهم کرده است.
امانیان افزود: عمدهترین ارقام تولیدی محصول انار در سبزوار شامل قرمز، خزر، شاهوار و ملس است.
انار، میوهای درختی و بومی مناطق شرقی ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است. این میوه با دانههای قرمز و سفیدرنگ به شیوهای تازهخوری، آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار مصرف میشود. پوست انار نیز به رنگهای قرمز و سیاه در ساختن رنگهای سنتی و دباغی پوست حیوانات کاربرد دارد. همچنین از انار سیاه و گل انار در امور درمانی استفاده میشود.
میوه انار سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین ث و پتاسیم است. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، کلسترول خون، جلوگیری از آسیب سلولها و کمک به سلامت لثهها از مهمترین فواید شناختهشده انار است.
شهرستان سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار زمین زراعی و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است که حدود ۲۰ هزار بهره بردار در آن فعالیت می کنند.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما