هاشم مرتضوی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قرار است دولت تا حد ۸۰ درصد وظایف حاکمیتی خود را در حوزه تولید نیروی برق به بخش غیردولتی واگذار کند بنابراین عملیات توسعه نیروگاههای کشور به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی ادامه داد: شرکت تولید برق خراسان بنابر همین برنامه از مدتی پیش درصدد یافتن سرمایهگذار خصوصی برای بازسازی نیروگاه قدیمی مشهد است.
مدیرعامل شرکت تولید برق خراسان گفت: موضوع حضور صنایع انرژیبر در برنامه سرمایهگذاری به منظور بازسازی و ایجاد نیروگاهها در سطح کشور امسال از سوی دولت مطرح شد تا صاحبان این صنایع در زمینه نصب نیروگاهها، مشارکت پیشتازانه داشته باشند.
وی بر همت مسوولان خراسان رضوی برای تخصیص منابع مالی به منظور بازسازی نیروگاه قدیمی مشهد تاکید و بیان کرد: شرکتهای تولید نیروی برق و برق منطقهای خراسان بر همین مبنا هماینک آماده هرگونه همکاری در این حوزه هستند.
"شرکت تولید برق خراسان" نماینده شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است.
توان بازدهی ۹ نیروگاه برق مستقر در سطح استانهای سهگانه خراسان ۳۸.۲۷ درصد اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: موضوع نوسازی نیروگاههای قدیمی با هدف افزایش بازدهی و بهرهوری آنها امری ضروری است.
امیر طالبی افزود: نیروگاه مشهد به عنوان نخستین واحد از نوع خود در خراسان هماینک در فضایی ۴۳ هکتاری واقع در ابتدای بلوار شهید عباسپور و حاشیه شرقی کلانشهر مشهد مستقر است.
وی ادامه داد: این نیروگاه ۵۷ ساله در سال ۱۳۴۳ با نصب سه دستگاه توربین دیزل تاسیس و راهاندازی شد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد گفت: نیروگاه قدیمی مشهد ظرف سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۲ با اضافه شدن هشت واحد نیروگاهی جدید به روند تولید برق ادامه داد.
وی افزود: این نیروگاه در آن دوره زمانی به دلیل نیاز کشور به برق و شمار نیروگاههای موجود، بطور عملی در زمره بزرگترین واحدهای تولید برق و تامینکننده اصلی نیرو در گستره جغرافیایی خراسان پیش از تفکیک به سه استان و همچنین شهرستان پرجمعیت مشهد محسوب میشد.
طالبی به روند توسعه تدریجی نیروگاه برق مشهد ظرف سالهای اخیر اشاره و بیان کرد: ظرفیت اسمی تولید الکتریسیته در این واحد نیروگاهی هماینک با نزدیک به ۶ دهه عمر عملیاتی آن به ۳۲۸ مگاوات رسیده است.
وی ادامه داد: هماینک سه واحد بخار و چهار واحد گازی تولید برق در مجموعه نیروگاه مشهد با فعالیت افزون بر ۳۰۰ کارمند نفر در بخشهای تولید، تعمیرات و اداری فعال است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد گفت: بهرهوری کنونی واحدهای تولیدی نیروگاه برق مشهد با بازده ۲۷ درصد ارزیابی شده است.
وی افزود: این نیروگاه با اتکا بر همین بازده تولیدی در تمام طول اوجگیری بار مصرف تابستانی در مدار تولید نگه داشته شده است زیرا خروج نیروگاه مشهد از شبکه تولید و انتقال برق کشور به افت ولتاژ و خاموشی بیشتر در شهرستان مشهد منجر میشد.
طالبی ادامه داد: سهم نیروگاه برق مشهد در تامین برق این شهرستان غیرقابل چشم پوشی است و نباید از نظر دور داشت که این نیروگاه، به طور همزمان بر روی پست های ۶۳، ۱۳۲ کیلو ولت و خط ۲۰ کیلو ولت داخلی شهرستان مشهد تولید برق می کند.
وی گفت: مساله راندمان پایین نیروگاههای قدیمی در بیشتر موارد با طرح های بهینه سازی حل نمیشود، چراکه راندمان نیروگاههای قدیمی نمیتواند نسبت به رقمی که در طراحی اولیه پیشبینی شده، تغییر چندانی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بر لزوم افزایش بازده نیروگاههای قدیمی با ساخت واحدهای جدید سیکل ترکیبی تاکید و بیان کرد: تلاش ما برای افزایش راندمان با اتکا به تغییرات فنی و سطحی نمیتواند تاثیر چندانی بر افزایش راندمان نیروگاه داشته باشد، مذاکرات برای نصب و جایگزینی واحدهای جدید سیکل ترکیبی در نیروگاه مشهد از سال گذشته تاکنون بین شرکت مادرتخصصی برق حرارتی و شرکت مالک انجام شده و امید است به زودی ساخت واحدهای جدید نیروگاه مشهد آغاز شود.
وی افزود: در صورت نصب واحد سیکل ترکیبی در نیروگاه مشهد راندمان ابن نیروگاه از ۲۷ به حدود ۵۵ درصد افزایش یافته و تقریبا ۲ برابر میشود که سهم قابل توجهی در کاهش مصرف سوخت و افزایش توان تولید خواهد داشت و به همین دلیل است که عمده نیروگاههایی که در حال احداث بوده یا در طول سالهای اخیر راهاندازی شدهاند، سیکل ترکیبی هستند چراکه این دست از نیروگاهها راندمان بالاتر و مصرف انرژی پایینتری دارند و با محیطزیست نیز سازگارتر هستند.
طالبی اظهار امیدواری کرد که با نصب واحد جدید در نیروگاه مشهد که به افزایش راندمان منجر شده و تولید نیروگاه را افزایش خواهد داد، نیاز خط ۶۳ و ۱۳۲ کیلو ولت شهر مشهد با امنیت بیشتری برای سال های آینده تامین شود.
نظر شما