علیرضا مهمیز روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس حجم برداشت محصول انار از باغهای بردسکن ۲۵ هزار تن پیشبینی میشود که هفت هزار و ۵۰۰ تن در مقایسه با حجم حدود ۳۳ هزار تنی پارسال کمتر خواهد بود.
وی افت انار تولید بردسکن را شامل هر دو جنبه کمیت و کیفیت محصول ذکر و بیان کرد: سرمازدگی ناشی از نوسان شدید دمای هوای اواخر زمستان و ابتدای بهار گذشته، طولانی شدن دوره گرمای تابستان امسال و همچنین اختلال در تامین برق مورد نیاز موتورپمپ چاههای آب کشاورزی از عوامل کاهش تولید کمی و کیفی محصول انار در این شهرستان هستند.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن آبانماه را زمان آغاز برداشت انواع پانزدهگانه ارقام محصول انار بردسکن که "خزر، دانه یاقوتی، دانه سیاه و دانه جگری" معروفترین آنها است، ذکر کرد و افزود: ۹۰ درصد انارستانهای این شهرستان به کشت رقم خزر اختصاص دارد که انار صادراتی شناخته شده ای در سطح جهان است.
وی ادامه داد: درختان انار در نیمی از سطح هزار و ۸۶۰ هکتاری باغهای بردسکن بارور هستند لذا متوسط عملکرد تولید محصول در این شهرستان ۱۵ تن در هر هکتار است.
مهمیز در ادامه گفتگو اظهار داشت: علاوه بر عواملی که موجب کاهش ۳۰ درصدی حجم محصول انار در بردسکن شده، هماینک نیز تولید آن برای باغداران این شهرستان توجیه اقتصادی چندانی ندارد.
وی افزود: فقدان توجیه اقتصادی تولید انار برای باغداران بردسکنی با وجود آنکه قیمت امسال این محصول در مقایسه با پارسال ۲ برابر بیشتر شده، ناشی از افزایش زیاد هزینههای تولید انار شامل همه مراحل تولید از کاشت تا برداشت محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن ادامه داد: هماینک باغداران این شهرستان با توجه به جمیع شرایط اقتصادی جاری و افزایش هزینهها، تولید انار را فاقد سود لازم برای تولید این محصول ارزیابی میکنند.
وی به دیگر مشکلات انارکاران بردسکنی نیز اشاره و بیان کرد: مهمترین مشکل کنونی باغداران در این بخش کمبود منابع آبی، جیرهبندی آب و همچنین رواج آفت بیولوژیکی کرم گلوگاه انار است.
۱۲ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در سطح ۲۸ هزار و ۸۸۵ هکتاری کشتزارهای شهرستان بردسکن فعالیت دارند.
مرکز شهرستان ۷۳ هزار نفری بردسکن در ۲۷۳ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
بردسکن مرکب از سه بخش "مرکزی، انابد و شهرآباد" و دارای ۱۹۷ روستا است که ۳۸ هزار نفر از جمعیت این شهرستان در روستاها ساکن هستند.
نظر شما