۴۲ گروه راهداری چهارمحال و بختیاری برای طرح زمستانی آماده شدند

شهرکرد - ایرنا - سرپرست اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با اعلام آمادگی 42 گروه راهداری برای طرح زمستانی گفت: ۳۰۲ خودرو سبک، نیمه سنگین و برف‌روب و ۴۵۰ نیروی راهداری در طرح راهداری زمستانی به حالت آماده‌باش درآمده است

حسین مالکی روز دوشنبه در نشست قرارگاه طرح راهداری زمستانی افزود: این طرح با همکاری نیروهای هلال‌احمر، اورژانس، نیروی انتظامی، هواشناسی و مدیریت بحران از ۱۵ آبان تا ۲۵ اسفند اجرایی خواهد شد.

مالکی با بیان اینکه طرح راهداری زمستانی از ۲۵ اسفند 1400تا ۱۵ فروردین 1401با عنوان طرح راهداری نوروزی ادامه خواهد یافت، افزود: ۳۱ راهدارخانه ثابت و ۱۱ راهدارخانه موقت آماده خدمت‌رسانی در این طرح است و تاکنون ۱۲ هزار تن شن و نمک نیز خریداری و در شهرستان‌ها توزیع شده است.

وی با تاکید بر اینکه اولویت بازگشایی جاده‌ها در زمان بارش به ترتیب با جاده‌های چهار خطه، اصلی، فرعی و روستایی است، افزود: تلاش خواهد شد با توجه به کمبود ماشین‌آلات راهداری از طریق تعیین شهرستان‌های معین، کار بازگشایی مسیرهای مواصلاتی در مواقع اضطراری به نحو مطلوب‌تری انجام شود.

مالکی با یادآوری عمر بالای ماشین‌آلات راهداری استان و هزینه‌بر بودن مراحل تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها تصریح کرد: اگر چه وسعت چهارمحال و بختیاری در مقایسه با دیگر استان‌ها به مراتب کمتر است اما با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و سخت‌گذر بودن مناطق کوهستانی آن، لازم است در زمینه  اختصاص اعتبار و تامین تجهیز راهداری توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

سرپرست اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری همچنین به آمار ترددها در استان از ابتدای امسال تا نهم آبان اشاره کرد و گفت: در این مدت از طریق ۶۴ دستگاه تردد شمار، بیش از ۶۷ میلیون و ۲۴۶ هزار تردد در جاده‌های استان به ثبت رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایشی ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

۴۰ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری زیرپوشش سامانه‌های هواشناسی است

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در ادامه این نشست با اشاره به فعالیت ۴۸ ایستگاه هواشناسی فرودگاهی، جاده‌ای، باران‌سنجی، خودکار و تحقیقات کشاورزی در استان گفت: برخی از مناطق چهارمحال و بختیاری همچنان زیر پوشش سامانه‌های هواشناسی قرار ندارد که پیگیری برای خریداری تجهیزات و یا جابه‌جایی ایستگاه‌ها برای بهبود ضریب پوشش در حال انجام است.

مهران چراغپور بر لزوم راه‌اندازی ایستگاه‌های هواشناسی جاده‌ای در برخی محورهای پرتردد استان همچون محور بروجن به لردگان تاکید کرد و افزود: چهارمحال و بختیاری در شرایط جغرافیایی ویژه‌ای واقع شده است که بهبود ضریب پوششی سامانه‌های هواشناسی به ارائه اطلاعات دقیق‌تر برای مدیریت راه‌های این استان کمک خواهد کرد.

وی همچنین در مورد پیش‌بینی شرایط بارشی استان در فصل پاییز و زمستان امسال تصریح کرد: بر اساس آمارهای به‌دست‌آمده میزان بارش‌ها در پاییز پایین‌تر از حد نرمال است و در زمستان نیز مناطق غرب و شمال چهارمحال و بختیاری بارشی کمتر یا در حد نرمال را تجربه می‌کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز طرح راهداری زمستانی از ۱۵ آبان در استان گفت: لازم است هماهنگی میان مسوولان ارشد شهرستانی و دستگاه‌های خدمات رسان در تعیین اولویت برای بازگشایی جاده‌های فرعی و روستای در زمان بارش‌ها افزایش یابد.

مجید نظری روز دوشنبه در نشست قرارگاه راهداری زمستانی افزود: بخش عمده‌ای از جاده‌های فرعی و روستایی چهارمحال و بختیاری به دلیل واقع شدن در مناطق کوهستانی و سخت گذر با نخستین بارش زمستانی دچار مشکل می‌شوند که علاوه بر ضرورت اجرای طرح‌های عمرانی برای بهبود وضعیت این جاده‌ها لازم است در زمان بارش‌ها و درخواست عمومی برای بازگشایی مسیر، اولویت‌های موردنظر اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با هماهنگی دیگر دستگاه‌ها اجرایی شود.

وی با بیان اینکه استان با کمبود و فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات راهداری به ویژه در برخی مناطق کمتر برخوردار روبه رو است، تصریح کرد: به زودی در نشست کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حمل‌ونقل استان با حضور فرمانداران در خصوص چگونگی مدیریت تجهیزات و منابع موجود بحث و تبادل نظر خواهد شد.

نظری به افزایش ترددهای جاده‌ای امسال در مقایسه با سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: با گسترش طرح واکسیناسیون، کاهش محدودیت‌ها و تمایل عمومی برای سفر لازم است اطلاع‌رسانی به موقع از وضعیت آب و هوایی و شرایط بارش‌ها در استان با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی صورت گیرد تا به نوعی از میزان ترددهای غیرضروری در جاده‌ها و تصادفات احتمالی جلوگیری شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همچنین با اشاره به موافقت هیات دولت برای اختصاص اعتبارات و تسهیلات بانکی به منظور بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ و امکان بهره‌گیری از این اعتبارات برای رفع کمبود تجهیزات راهداری در این شهرستان گفت: با توجه به وجود گردنه‌های سخت گذر و برف‌گیر و پایین بودن ضریب برخورداری کوهرنگ از راه روستایی تلاش خواهد شد با اخذ مجوزهای لازم، بخشی از این اعتبارات برای بهبود شرایط راهداری این شهرستان صرف شود.

به گزارش ایرنا، اعلام آمادگی پلیس راهور برای اجرای هر چه بهتر طرح زمستانی و همکاری با راهداری برای مسدودسازی محورهای پر خطر در زمان بارش، تجهیز ۲۰ پایگاه امداد جاده‌ای جمعیت هلال‌احمر و آماده به کار ۵۰ خودروی امدادی این جمعیت برای شرکت در طرح راهداری زمستانی، آماده‌باش ۵۵ پایگاه اورژانس برای ارائه خدمات درمانی و سرپناهی در مواقع اضطراری و پیشنهاد استفاده از توان بنیاد مسکن و سپاه پاسداران در شرایط بحرانی و همچنین محوریت پلیس راه برای اعلام مسدود بودن محورها در طول فصول بارشی از جمله موارد مطرح شده در نشست قرارگاه راهداری زمستانی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha