بهروز جعفری روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ساله با آغاز فصل سرما ۴۰ گونه از پرندگان مهاجر در رودخانه ها، بندها، آبگیرها و سدهای استان فرود می آیند.
وی افزود: پرندگان مهاجر در سدهای شیرین دره، سد بیدواز، بارزو و چری و همچنین رودخانه های اترک و کال شور توقف کرده و زمستان را سپری می کنند.
جعفری خاطرنشان کرد: اردک سرسبز و خوتکا از پرندگان مهاجر هستند که به عنوان پیش قراولان، به این استان رسیده و در برخی از آبگیرهای این استان فرود آمده اند.
وی خاطرنشان کرد: اردک سرسبز، باکلان، بوتیمار، خوتکا، حواصیل و اردک ماهی خور سفید از گونه های آبزی و یا کنارآبزی هستند که از نواحی سردسیر سیبری به این استان می آیند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش ادره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: برخی از گونه ها، در مسیر مهاجرت ۱۰ تا ۱۵ روز را در این استان توقف می کنند و برخی هم زمستان را در این استان می گذرانند.
براساس این گزارش اوج مهاجرت پرندگان به این استان دی و بهمن ماه است و این پرندگان برای زمستان گذرانی و توقف بین راهی در آبگیرهای استان به نواحی گرمتر جنوبی مهاجرت می کنند.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
پارک های ملی به نام های سالوک، ساریگل و ضامن آهو، چهار منطقه حفاظت شده به نام های سالوک، قرخود، گلول و سرانی و ساریگل، یک پناهگاه حیات وحش بنام میاندشت و سه اثر طبیعی ملی به نام های ارس سرانی، صنوبر نظرعلی و سروهای قره باغ از جمله جاذبه های طبیعی بکر خراسان شمالی است که تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست این استان قرار دارد.
نظر شما