۱۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۲:۲۲
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84526625
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مرکز پیوند کلیه در کردستان راه‌اندازی شد

۱۱ آبان ۱۴۰۰، ۱۲:۲۲
کد خبر: 84526625
مرکز پیوند کلیه در کردستان راه‌اندازی شد

سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برای ایجاد سهولت و دسترسی مردم به خدمات اهدا و پذیرش عضو، مرکز پیوند کلیه در بیمارستان کوثر سنندج به بهره‌برداری رسیده و فعالیت خود را در روزهای آینده آغاز می‌کند.

به گزارش ایرنا، دکتر فرزین رضاعی روز سه شنبه در جلسه اشاعه و ترویج فرهنگ اهدای عضو در استان با اشاره به اخذ مجوز راه‌اندازی مرکز پیوند کلیه در سنندج از وزارت بهداشت، تیم درمان، واحد فراهم آوری و پیوند اعضای معاونت درمان و اسری افرادی که در این امر خداپسندانه سهم بسزایی داشتند، قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون بخش پیوند اعضاء در بیمارستان‌های کردستان فعال نبوده و امکانات برداشت عضو افراد دچار مرگ مغزی وجود نداشت، افزود: افراد اهداکننده در کوتاهترین تایم ممکن به تهران اعزام می‌شدند و این امر مرگ قطعی در مسیر و تا حدودی شانس اهدای عضو را محدود می‌کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: اهدای عضو افراد دچار مرگ مغزی، پدیده مقدس، معنوی و مستلزم ارتقای آگاهی اجتماعی، فراهم کردن، تجهیزات پزشکی، فرهنگ‌سازی و رضایت خانواده اهدا کننده عضو است.

وی با بیان اینکه پیوند عضو یک عمل حیات‌بخش و تنها راه نجات بیماران نیازمند پیوند است، گفت: اهدای عضو نمود ایثار و فداکاری و این اقدام زیبای بندگان بخشنده، فرصت دوباره زیستن و نوید بخش ضرباهنگ خوش زندگی را به بیماران و خانواده‌های آنان می‌بخشد.

دکتر رضاعی یادآور شد: در فرایند اهدای عضو با تصمیم بهنگام و ارزشمند خانواده اهدا کننده عضو در سخت‌ترین لحظات زندگی به انسانی دیگر جانی دوباره می‌بخشد و امید به حیات مجدد را در وجود تازه نفسان بارور می‌سازد.

وی اظهار داشت: اگرچه اهدای عضو برای خانواده جانباختگان کار دشواری است اما همواره حس رضایت در کسانی که اعضای بدن عزیزان خود را اهدا می‌کنند در نوع خود بی‌نظیر است چراکه با این تصمیم آگاهانه جان بیماری را نجات داده و زندگی دوباره به وی بخشیده‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه خانواده اهداکننده بابت اهدای عضو هیچ مبلغی دریافت نمی‌کنند و گیرندگان عضو پیوندی نیز بابت عضو دریافت شده هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد، گفت: هزینه انتقال فرد مرگ مغزی به مراکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی و مراقبت از ارگان‌های وی در بیمارستان و همچنین هزینه پیوند اعضا به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و بدن فرد اهداکننده بعد از عمل برداشت عضو به دقت ترمیم می‌شود و در هر نقطه‌ای از کشور که مدنظر خانواده باشد برای خاکسپاری تحویل خواهد شد.

وی اضافه کرد: با اعتماد به تیم تایید کننده مرگ مغزی و اخذ تصمیم سریع و صحیح می‌توان جان بیماران نیازمند بیشتری را نجات داد و از خاکسپاری اعضای قابل پیوند فوت‌شدگان جلوگیری کرد.

رضاعی با بیان اینکه دارنده کارت اهدای عضو در ایران فقط جنبه فرهنگی دارد و رضایت خانواده شرط اول اهدای عضو است، افزود: بارها پیش آمده که به دنبال مرگ مغزی دارنده کارت،خانواده وی رضایت نداده و بیمار فوت کرده است لذادریافت کارت اهدای عضو نشان‌دهنده این است که فرد تمایل دارد اعضا و بافت‌های بدنش در زمان مرگ اهدا شود تا ادامه زندگی اجزای وجودش، نجات‌بخش زندگی دیگری باشد و در بیشتر موارد وجود کارت اهدای عضو، تصمیم‌گیری خانواده‌ها برای اهدای اعضای بدن عزیزانشان را راحت‌تر می‌کند.

وی بیشترین علت مرگ مغزی در کردستان را بر اثر تروما و ضربه به سر که ناشی از تصادفات جاده‌ایی است اعلام کرد و افزود: با وجود پیشرفت‌های حاصله در زمینه نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو در کشور و به تبع استان کردستان همچنان این پدیده نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است.

انجام ۴۷ مورد اهدای عضو در کردستان

مسوول واحد فرآوری و پیوند اعضا در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این جلسه گفت: از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۴۷ مورد اهدای عضو در استان انجام شده است و در این شرایط با وجود محدودیت‌های کرونایی امسال با موفقیت، پنجمین اهدای عضو نیز انجام شد.

شیدا خیراللهی با اشاره به جایگاه شاخص اهدای عضو در کردستان در مقایسه با شاخص کشوری گفت: میزان PMP (نسبت اهداکنندگان مرگ مغزی به جمعیت) در سال گذشته در کشور ۱۴.۲و در کردستان ۳.۲۲ بوده است که این شاخص در نیمه اول امسال در استان به ۴.۲ افزایش یافته است.

مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و حیات بیمار وابسته به دستگاهی است که در صورت جدا شدن از آن بعد از چند ثانیه فوت می‌کند.

اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده و کلیه ها است ضمن اینکه برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha