به گزارش ایرنا، معترضان در نخستین ساعات کاری روز سهشنبه بزرگراههای پرتردد شهرهای منچستر، بیرمنگهام و لندن را اشغال کردند. ده ها تن از اعضای گروه زیست محیطی موسوم به «انگلیس را عایق کنید» در بزرگراه ام۵۶، نزدیک فرودگاه منچستر تحصن کرده و گروهی دیگر نیز بزرگراه آ۴۴۰۰ بیرمنگهام را اشغال کردند. این برای نخستین بار است که آنها در این دو شهر دست به تظاهرات زدهاند.
همزمان شماری از معترضان قصد داشتند تا خروجی بیستوسوم بزرگراه کمربندی ام۲۵ لندن را اشغال کنند که با اقدام پلیس ناکام ماند. فعالان زیست محیطی تاکنون چندین بار در نقاط مختلف بزرگراه ام۲۵ که حدود ۱۸۸ کیلومتر طول دارد تحصن کرده و ترافیک سنگینی را ایجاد کردهاند.
دادگاه عالی انگلیس سه هفته پیش با صدور حکمی به نفع شرکت ملی بزرگراههای این کشور، تجمع معترضان در بزرگراههای شهر را ممنوع اعلام کرد. تمرد معترضان به منزله تخلف از حکم دادگاه است و میتواند به پیگرد قانونی از جمله بازداشت، جریمه یا ضبط اموال آنها منجر شود. اما معترضان مقابل دادگاه تجمع کرده و به نشان اعتراض حکم را پاره کردند.
«انگلیس را عایق کنید» یکی از شاخههای گروه قیام علیه انقراض است که خواهان رسیدگی فوری به وضع محیط زیست هستند. آنها علاوه بر اعلام رسمی وضع اضطراری، میخواهند که دولت انگلیس از طریق تصویب قوانین الزامآور، افزایش روزافزون دیاکسید کربن را تا سال ۲۰۲۵میلادی به صفر برساند.
آنها همچنین از دولت میخواهد که ساختمانها در سراسر این کشور را بهگونهای عایقبندی کند که منجر به کاهش انتشار گازهای گلخانهای شود. معترضان میگویند که به تظاهرات خود تا زمانی که دولت به این وعده جامه عمل بپوشاند، ادامه میدهند.
این اعتراضات درحالی برگزار میشود که سران کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از دیروز (دوشنبه) در شهر گلاسکو گردهم آمدهاند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شدهاند بحث و تبادل نظر کنند.
پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.
همزمان با گشایش این نشست؛ سازمان جهانی هواشناسی هشدار داد که دمای هفت سال گذشته زمین، گرم ترین دمای ثبت شده در تاریخ این سیاره بوده و در سال ۲۰۲۱ سطح آب دریاها تا ارتفاع بی سابقه ای بالا آمده و آسیب ها و زیان های آب و هوای نابود کننده مرتبط با اقلیم، بیشتر از گذشته بوده است.
دیروز صدها تن از فعالان زیست محیطی در نقاط مختلف گلاسکو دست به تظاهرات زده و با سردادن شعارهایی خواستار تعهد سران کشورها به انجام اقداماتی شدند که روند گرم شدن زمین را کاهش دهد. این اعتراضات قرار است تا پایان اجلاس گلاسکو ادامه پیدا کند.
این درحالیست که بالغ بر ۱۰ هزار افسر پلیس از سراسر انگلیس در گلاسکو بسیج شدهاند تا حفاظت از این اجلاس بین المللی را تامین کنند. عملیات پلیس نزدیک به ۱۰۰ میلیون پوند خرج برای دولت انگلیس تراشیده و گفته میشود بزرگترین عملیات حفاظتی در این کشور به شمار میرود.
نظر شما