دکتر فردین حسین زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان ۱۱۲ هزار دز واکسن دامی علیه بیماری های مشترک انسان و دام ، یک میلیون و ۵۰۰ هزاردز واکسن علیه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و ۵۳۶ هزار دز علیه بیماری های استراتژیک و اقتصادی به مصرف رسیده است.
وی ادامه داد: در این مدت یک هزارو۱۵۰ دز واکسن هاری تزریق شد ضمن آنکه پنج هزار نمونه خون طیور بومی و ۲ هزار نمونه خون اسب برای پایش بیماری ها جمع آور شد.
حسین زاده درخصوص ۲ بیماری بسیار مهم سل و تب مالت نیز گفت: تعداد ۱۴ هزار راس دام برای شناسایی بیماری سل و ۱۰ هزار راس دام برای شناسایی بیماری بروسلوز (تب مالت) تست شدند.
رییس دامپزشکی شهرستان ساوجبلاغ افزود: نتیجه تلاش های فوق کاهش بیماریهای دام و طیور و موارد ابتلای انسانی به بیماریهای خطرناک و مسری مشترک و نیز حفظ حیات وحش منطقه بوده است.
وی افزود: در زمان حاضر شیوه های مبارزه علیه دولت ها وملت ها تغییر کرده که این امر تیز بینی و دقت نظر بالاتری را نسبت به گذشته می طلبد؛ در این میان بخش مهمی از روش های مبارزه غیر مستقیم به حوزه بیو تروریسم و عوامل میکروبی و شیمیایی برمی گردد.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان ساوجبلاغ گفت: در حوزه بیماریهای دام و طیور و نیز بیماریهای مشترک جامعه انسانی، همواره مخاطره ظهور سویه های جدید و گاهی بازپدید از ویروس ها و باکتری هایی که در گذشته ریشه کن شده اند وجود داشته واقدامات عامدانه و مغرضانه در این خصوص از مصادیق بارز حملات بیولوژیکی خواهد بود.
وی اظهار داشت: ایجاد زیر ساخت های مناسب، ارتقای سطح فناوری مبارزه، آموزش های فنی و علمی همگانی به ویژه در جوامع هدف و هوشیاری کلیه هموطنان در این خصوص، می تواند در خنثی سازی اهداف شوم دشمنان موثر باشد.
حسین زاده گفت: کارشناسان دامپزشکی طی برنامه ها و سیاست های نظارتی و مراقبتی سازمانی و با انجام واکسیناسیون و تست های آزمایشگاهی به موقع، بیماری ها را رصد و پایش نموده تا از این طریق با افزایش سطح ایمنی و مقاومت در برابر بیماریها، بروز و انتشار آنها را کنترل نمایند تا جلوی ایجاد خسارات اقتصادی و تهدید سلامت و بهداشت عمومی جامعه انسانی گرفته شود.
رییس دامپزشکی ساوجبلاغ تاکید کرد: نفوذ دشمن به هر طریق، صدمات و خسارات جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده و می تواند علاوه بر ایجاد بحران های اقتصادی در معیشت و مایحتاج عامه مردم از نظر تامین ایمنی و امنیت مواد غذایی مورد مصرف خانوار ، تحمیل هزینه های گزاف درمانی و بیمارستانی و برهم زدن نظم اکوسیستم طبیعی و اقلیمی کشور، مشکلات عدیده ای را به دنبال داشته باشد.
شهرستان ساوجبلاغ واقع در غرب استان البرز دارای ۱۴۰ هزار راس دام سبک ، ۱۹ هزار راس دام سنگین و ۲ میلیون قطعه طیور است.
نظر شما