حمید فخرانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به میزان جمعیت پستانداران در گلیل و سرانی اظهار داشت: در این سرشماری جمعیت قوچ و میش، کل و بز و سایر پستانداران به شکل مستقیم مشاهده و سرشماری شد.
وی از دلایل افزایش برخی وحوش در گلیل و سرانی را میزان افزایش امنیت در مناطق حفاظت منطقه، گشت و کنترل محیط بانان و وجود شرایط مساعد توپوگرافی منطقه برای زیستگاه های گونه های جانوری قوچ و میش، کل و بز و پلنگ دانست و اضافه کرد: این دلایل باعث شده گونه های جانوری برای زیست به این سمت تمایل پیدا کنند.
فخرانی خاطرنشان کرد: در این سرشماری که به مدت ۲ روز ادامه داشت ۱۴ گروه به تعداد ۴۰ نفر پرسنل و همیاران محیط زیست مشارکت داشتند.
گلیل و سرانی موسوم به «کپه داغ» در شهرستان شیروان به عنوان سیزدهمین «زیست کره» کشور در ۲۰ مردادماه سال ۹۷ به تایید نهایی رسید و به نام جمهوری اسلامی ایران در اندونزی ثبت شد.
گلیل و سرانی سومین منطقه کشور است که پس از انقلاب اسلامی به عنوان ذخیره گاه زیست کره به ثبت رسیده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شهرستان شیروان در استان خراسان شمالی و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.
این منطقه در ۶۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد که با توجه به دارا بودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه درختان ارس و گوناگونی بسیار بالای پوشش گیاهی و نیز زیستگاه خالص ترین «قوچ اوریال»، ۲۷ تیرماه سال ۱۳۵۰ منطقه حفاظت شده اعلام شد.
نظر شما