به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه گاردین نوشت: تحقیقات جدید نشان می دهد که موج گرما و سوختن جنگل ها که آسیب های ویرانگری را در تابستان امسال دراروپا ایجاد کرد احتمالا بدون گرمای جهانی رخ نمی داد.
تابستان ۲۰۲۱ گرم ترین سال در این قاره بود و میانگین حرارت هوا به حدود یک درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال آن رسید و افزایش گرما باعث جنگل سوزی و مرگ و میر زودهنگام شد.
محققان به بررسی این موضوع پرداخته اند که بحران آب و هوایی تا چه اندازه در افزایش دمای زمین نقش دارد. از دهه ۱۹۹۰ میلادی افزایش انتشار گازهای کربنی باعث شده که تکرار افزایش دما به هر سه سال یکبار کاهش یابد.
انتشار این تحقیقات با برگزاری اجلاس آب و هوایی گلاسکو همزمان شده است و به گفته دانشمندان اگر کشورها نتوانند کاهش قابل توجهی در انتشار گازهای آلاینده تا سال ۲۰۳۰ ایجاد کنند و به اهداف مربوط به صفر رساندن کربن تا سال ۲۰۵۰ نرسند رکورد بی سابقه گرما در سال ۲۰۲۱ هر سال تا پایان قرن حاضر تکرار خواهد شد.
در این تحقیق با استفاده از ۱۴ الگوی آب و هوایی این موضوع بررسی شد که تکرار گرمای تابستان امسال بدون دخالت انسان و با دخالت انسان چگونه خواهد بود.
تحقیقات مشابه دیگری نیز ارتباط بین گرمای جهانی و دیگر شرایط وخیم آب و هوایی را تایید کرده است. تغییرات آب و هوایی موج گرمای بی سابقه در منطقه قطب شمال در ژانویه و فوریه سال ۲۰۲۰ را دستکم ۶۰۰ بار و سیل در آلمان وبلژیک را در ماه ژوئیه ۹ بار محتمل تر کرده است.
باب وارد مدیر سیاسی موسسه تحقیقات آب و هوایی گرانهام در مدرسه اقتصاد لندن در این زمینه گفت تحقیقات نشان می دهد که گرمای بی سابقه تابستان به دلیل تغییرات آب و هوایی بوده که بشر در آن نقش داشته و ناشی از سوخت فسیلی و دیگر فعالیت های انسان است.
وی گفت: هزینه این امر بر انسان و حیات وحش قابل توجه است و موج گرما بسیاری از مردم را در سراسر قاره اروپا به کشتن داده است. دمای بالا در اروپا همچنان با تناوب بیشتری و بشدت تا ۳۰ سال آینده و تا وقتی رهبران جهان به راهکاری برای به صفر رساندن گازهای گلخانه ای دست یابند ادامه خواهد داشت.
تحقیقات قبلی نشان داده بود که موج شدید گرما در سال ۲۰۱۷ که باعث آتش سوزی مرگبار جنگل ها در پرتغال و اسپانیا شد بواسطه گرمای جهانی زمین ۱۰ برابر محتمل تر شده است. در پرتغال ۶۴ نفر در اثر این جنگل سوزی ها کشته شدند. طبق تحقیقات انجام شد گرمای زمین همچنین احتمال سیل درانگلیس و فرانسه را که در سال ۲۰۰۰ رخ داد تشدید کرد.
نظر شما