ایمن‌سازی رایگان طیور بومی خراسان رضوی علیه بیماری نیوکاسل آغاز شد

مشهد- ایرنا- رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی از اجرای طرح ایمن‌سازی رایگان طیور بومی استان علیه بیماری نیوکاسل همزمان با هفته پدافند غیرعامل خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی دکتر شهرام شرقی افزود: طی این عملیات که در سراسر استان اجرا خواهد شد بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه طیور بومی روستاهای استان علیه بیماری نیوکاسل به صورت رایگان واکسینه خواهند شد.

وی ادامه داد: بیماری نیوکاسل از نوع بیماری‌های واگیردار ویروسی طیور است و در صورت بروز، خساراتی چون تلفات، کاهش رشد و کاهش تولید تخم مرغ را در گله‌های صنعتی و بومی بر جای خواهد گذاشت.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: امکان گردش ویروس عامل این بیماری در بین طیور بومی و صنعتی وجود دارد و باعث ماندگاری ویروس فعال در جمعیت پرندگان منطقه می‌شود که واکسیناسیون یکی از راه‌های اصلی پیشگیری از بروز بیماری و کم کردن و دفع ویروس از پرندگان بیمار است.

شرقی افزود: علایم بیماری نیوکاسل به سه شکل گوارشی با علایم زخم در دستگاه گوارش و اسهال بیشتر به رنگ سبز، عصبی با علایم افتادگی بال‌ها، خواب آلودگی، گوشه‌گیری، کم تحرکی و پیچش گردن و تنفسی با علایم صداهای غیرطبیعی تنفسی و سختی در تنفس خود را نشان می دهد.

وی ادامه داد: از تمامی پرورش دهندگان طیور سنتی و صنعتی خراسان رضوی می خواهیم در صورت مشاهده علایم یادشده مراتب را با سامانه پیامک ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ در میان بگذارند.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است. سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

۲ هزار و ۶۱۷ نفر عضو شورای نظام دامپزشکی خراسان رضوی هستند که از این تعداد هزار و ۲۰۰ نفر دامپزشک و دارای دکتری عمومی، ۶۵ نفر دکتر متخصص و هزار و ۴۰۰ نفر در رده‌های تکنسین، کاردان، کارشناس و کارشناس ارشد دامپزشکی خدمت می‌کنند.

۷۶۰ نفر فعال دامپزشکی و دکتر دامپزشک نیز در بخش خصوصی خراسان رضوی با شورای نظام دامپزشکی این استان همکاری دارند.

۲۰ مرکز درمانی، ۱۲۰ واحد داروخانه و ۸۰ مرکز مایه کوبی مستقل دامپزشکی در خراسان رضوی دایر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha