آیا داروی ریتوکسی‌مب در درمان رماتیسم مفصلی موثر است؟

تهران - ایرنا - مطالعات اخیر محققان آمریکایی نشان می‌دهد دز کم از داروی "ریتوکسی‌مب" می‌تواند علائم و فعالیت بیماری رماتیسم مفصلی را کاهش دهد.

رماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی مزمن است که باعث درد مفاصل، تورم و التهاب می‌شود. باوجود درک برخی از عوامل ژنتیکی و محیطی موثر در بروز آرتریت روماتوئید،‌ هنوز محققان به درستی دلیل این بیماری و نحوه کنترل و تسکین آن را نمی‌دانند. با این حال مطالعات نشان می‌دهد میکروبیوم روده نقش مهمی در بروز این عارضه دارد.
به گزارش روز پنجشنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، رماتیسم مفصلی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به بافت سالم حمله و آن را مورد تجزیه قرار می‌دهد.

در بیماری رماتیسم مفصلی، پوشش مفاصل دست، زانو و مچ مورد حمله قرار می‌گیرد. باوجود شیوع این بیماری، هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد و محققان به دنبال روش‌های موثر درمان هستند.
مطالعات جدید نشان می‌دهد داروی ریتوکسی‌مب با دز کم می‌تواند بیماری را تا حدی خاموش نگه دارد. این دارو جهت درمان برخی از بیماری‌های خودایمنی و سرطان تجویز می‌شود.
این کار آزمایی با بررسی ۱۱۸ بیمار نشان می‌دهد دز اندک دارو در برخی موارد بیماری را تا چهار سال خاموش نگه می‌دارد. از طرفی بیمارانی که از این دارو استفاده می‌کنند، به ندرت به داروهای دیگری از جمله گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی نیاز داشتند.

این مطالعه و دز مناسب درمانی برای رماتیسم مفصلی نیازمند مطالعه و بررسی بیشتر است.

مطالعات جدید محققان دانشگاه Odisha در هند نشان می‌دهد رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در کاهش التهاب و درد ناشی از آرتریت روماتویید (رماتیسم مفصلی) دارد و چای سبز،‌ آلو خشک، انار، غلات کامل، زنجبیل، زردچوبه، بلوبری و روغن زیتون منجر به کاهش دردمفصلی و سفتی و خشکی مفاصل می‌شود.

نتایج این مطالعه در نشست سالانه کالج روماتولوژی آمریکا در این هفته مطرح شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha