به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز، آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته میشود که یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه میشوند.
استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتوئید (رماتیسم مفصلی)، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی مزمن و شایع است.
مطالعات جدید محققان دانشگاه کالج لندن نشان میدهد آسیب به دیواره روده نقش مهمی در بروز رماتیسم مفصلی دارد و از طرفی راه را برای رویکرد جدید درمانی هموار میکند. بر اساس این مطالعه، ترمیم آسیبدیدگی روده میتواند علائم رماتیسم مفصلی را کاهش دهد.
رماتیسم مفصلی یک بیماری مزمن است که باعث درد مفاصل، تورم و التهاب میشود. علیرغم درک برخی از عوامل ژنتیکی و محیطی موثر در بروز آرتریت روماتوئید، هنوز محققان به درستی دلیل این بیماری و نحوه کنترل و تسکین آن را نمیدانند. با این حال مطالعات نشان میدهد میکروبیوم روده نقش مهمی در بروز این عارضه دارد.
بر اساس این مطالعه نشانگرهای خون آسیب روده در افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی بسیار بیشتر از افرادی است که به این عارضه مبتلا نیستند. در ادامه آمده است زمانی که پوشش روده آسیب ببیند، باکتریهای روده وارد بدن میشوند و باعث افزایش التهاب در کل بدن و مفاصل میشوند.
مطالعات محققان دانشگاه کیل انگلیس نیز نشان میدهد مصرف آنتیبیوتیک با افزایش خطر ابتلا به این بیماری مرتبط است. این مطالعه با بررسی سوابق پزشکی بیماران نشان میدهد احتمال بروز رماتیسم مفصلی در افرادی که آنتی بیوتیک مصرف میکنند ۶۰ درصد بیشتر از افرادی است که از این گروه دارویی استفاده نمیکنند.
بر اساس این مطالعه آنتیبیوتیک میکروبیوم را تحت تاثیر قرار میدهد و از این طریق در افزایش احتمال بروز رماتیسم نقش دارد.
نتایج این مطالعه هشدار دیگری بر مصرف آنتیبیوتیک است و تاکید دارد که باید از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز شود. از طرفی به پزشکان توصیه میشود که فقط در مواقع حاد و در صورت بروز عفونتهای شدید آنتی بیوتیک تجویز کنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell منتشر شده است.
نظر شما