۵۰۰ آسیب دیده و ۱۲ جان باخته در فارس، حاصل کم توجهی به مسمومیت با گاز

شیراز - ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه گاز مونو اکسیدکربن بر اثر سوخت ناقص و تهویه نامناسب دودکش و نقص فنی بخاری، آبگرمکن، شومینه و اجاق گازها تولید می‌شود، گفت: متاسفانه سال گذشته شاهد مسمومیت ۵۰۰ نفر و جان باختن ۱۲ نفر در استان فارس بودیم.

اورنگ ایلامی پنجشنبه در جلسه هشدار نسبت به خطرات مسمومیت با گاز ، اضافه کرد: مرگ خاموش در اثر استفاده نامناسب و ناقص سوختن بخاری های گازی و نفتی، زنگ خطری است تا با آغاز فصل سرما، توجه بیشتری به استفاده صحیح از وسایل گرمایشی داشته باشیم.

او با اعلام اینکه در سال ۱۳۹۹ بیش از ۵۰۰ نفر در فارس دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده و ۱۲ نفر نیز بر اثر شدت مسمومیت جان باخته اند، افزود: حفظ سلامت این افراد به سادگی و با اهمیت دادن به ایمنی استفاده از وسایل گازسوز، وسایل گرمایشی و وسایلی مانند نفت و گازوئیل که سوخت فسیلی در آنها استفاده می شود، قابل پیشگیری بوده است.

ایلامی شناخت راه های تولید گاز مونوکسید کربن در منازل و ساختمان ها و انجام اقدامات امنیتی برای پیشگیری از تولید آن را مهمترین راه کنترل و پیشگیری از مرگ های ناشی از مسمومیت با مونواکسید کربن دانست و گفت: استفاده از وسایل گازسوز یا سوخت های فسیلی بدون دودکش، ضعف در دودکش وسایل گاز سوز و شومینه ها، معیوب بودن مشعل شوفاژ، نقص در دودکش ها و نشت گاز در فضا، استفاده از وسایل خوراک پزی یا پیک نیک  و جایگزینی آن با وسایل گرمایشی، به کارگیری روشنایی گازی به مدت طولانی به ویژه در فضای بدون تهویه و روشن کردن طولانی اتومبیل در پارکینگ از موارد منجر به ایجاد مسمومیت با این گاز خطرناک است.

وی گفت: نشانه های مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در افراد مختلف، متفاوت است،در برخی موارد نشانه های مسمومیت با این گاز به صورت اختلالات گوارشی مانند تهوع و استفراغ در فرد ظاهر می شود و در اثر تماس طولانی با آن سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دایمی عصبی، کما و مرگ رخ می دهد.

ایلامی با اشاره به اینکه تماس طولانی مدت با مقادیر کم گاز مونواکسید کربن می تواند فرد را به بیماری های قلبی عروقی مبتلا سازد، گفت: مسمومیت با مونواکسیدکربن در کودکان با علایمی همچون تهوع، استفراغ، اسهال همراه است و تماس طولانی مدت به ویژه در کودکان می تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه خارج کردن افراد مصدوم از محیط آلوده و قرار دادن آنها در محیط باز از مهمترین اقدامات اولیه در مسمومیت با گاز مونواکسید کربن محسوب می‌شود، افزود: درمان مسمومیت با این گاز، بستگی به شدت مسمومیت دارد و در موارد شدید نیازمند اقدامات بیمارستانی است.

او از مردم خواست تا در صورت مواجه با فرد دچار مسمومیت، پس از خارج کردن مصدوم از محیط آلوده، با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha