به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، از ابتدای مهر بار دیگر شاهد بازگشت آرامشی نسبی و رنگ باختن شهرها و استانهای کشور از قرمزی تلخ به سوی زرد و آبی روحیه بخش بودیم، تا جاییکه ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه فعالیت گروههای شغلی دو (هنرمندان تئاتر و تماشاخانهها) را همزمان با آغاز این فصل صادر کرد.
هر چند گروههای نمایشی از ابتدای مهر آرام آرام و با بیم و امید تولید و اجراهای عمومی آثار نمایشی و میزبانی از مخاطبان مشتاق و دلتنگ تالارها و آثار تئاتری را آغاز کردند؛ اما خوشبختانه در سایه استمرار شرایط و با گذشت بیش از یک ماه و نیم، با ورود به نیمه دوم آبان شاهد گرمتر شدن تب و تاب اجرای آثار نمایشی و حضور بیشتر مخاطبان در تماشاخانهها هستیم. به گونهای که اکنون ۴۹ نمایش در ۲۱ تماشاخانه دولتی و خصوصی پایتخت به شکل رسمی اجراهای خود را آغاز کرده و پشت سر میگذراند.
میزبانی تئاترشهر از بانوی محبوب من، بیماری خانواده میم، داستان باغوحش و افسانه ببر
نمایش بانوی محبوب من به نویسندگی آلن جی لرنربا بازنگری متن و کارگردانی گلاب آدینه از ۲۰ آبان در تالار اصلی تئاتر شهر اجرا خواهد شد. حمیدرضا علینژاد، تهیه کننده و نورالدین حیدری ماهر، مجری طرح پروژه هستند.
در گروه طراحان شیما میرحمدی (طراح صحنه و لباس)، سارا اسکندری (طراح گریم)، ویلیام نیری (موسیقی)، مهرداد آبجار (طراح حرکت)، رضا خضرایی (طراح نور)، محمدصادق زرجویان (طراح گرافیک)، طاها افشین (طراح صدا و مشاور موسیقی) گروه اجرایی را همراهی می کنند.
گروه بازیگران را رضا عمرانی، نورا هاشمی، جلیل فرجاد، امیر غفارمنش، میلاد ورجاوند، شبیر پرستار، مرتضی امینی تبار و گلشید بحرایی و هنرمندان دیگری چون علی دولت یاری، علی دولت یاری، حامی قنبر زاده ، الناز سلیمانی، طاهره آهنی، مهرداد آبجار، مهدی ایمانیان، شکرانه کریم، ملیکا رادمند، نیوشا آذر کیوان، مهتاب یار خلجی، عسل کریمی، علی بیکی، رژینا شهریاری، نگار نیک زاد، ساغر روزبهانی، پریسا منفرد، حسین زنگنه، مهسا آتشبار، درسا آتش بار، پوریا محمودی، نیلوفر ذوالفقاری، لیلا آقاسی، امیر رسولیان، امید اکبر زاده، شایان مستوفی، علی زر مهری، مهربانو یونسی، خورشید یاری، آریانا عباسی، کیانوش سلطانی متین، فائزه صدر، پریا یاراحمدی، مهرداد رضایی، ساشا شهبازی، شیوا شهدایی، مرتضی کمالی، مجید امیدی و غزل کریمی تشکیل می دهند.
نمایش بانوی محبوب من از روز بیستم آبان سال ۱۴۰۰ به مدت زمان ۱۶۵ دقیقه (با آنتراکت) و قیمت بلیت ۹۰ هزار تومان در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر میزبان مخاطبان تئاتر خواهد بود.
ماجراهای بیماری خانواده میم در سالن سایه
نمایش تراژدی-کمدی بیماری خانواده میم نوشته فاستو پاراویدینو با ترجمه نیایش بهمنیه، تهیهکنندگی عباس علیرضا و کارگردانی سروش طاهری از ۱۹ آبان در سالن سایه مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود.
در خلاصه داستان این اثر آمدهاست: خانواده میم مادر خود را از دست داده و در حال حاضر عاشق شدن مجدد ماریا دختر دوم خانواده شرایط آشفته خانواده را آشفته تر کرده در این بین خانواده میم حتی نامزد دختر خود را نمیشناسند این عدم شناخت موقعیتهای کمیکی را ایجاد میکند که به جریانی دیگر ختم میشود.
طاهری درباره جذابیتهای انتخاب نمایشنامه بیماری خانواده میم برای اجرا گفته است: این نمایشنامه درباره تنهایی انسانهاست از این رو این اثر یک تراژدی مدرن است که با رگههایی از طنز آمیخته شده است و ما نیز به دلیل اینکه در شرایط کنونی جامعه در پی شرایط ایجاد شده به لحاظ اقتصادی و دست و پنجه نرم کردن با بیماری کرونا نیاز به نشاط دارد، در اجرا بار کمیک آن را اضافه کردیم. همچنین این نمایشنامه فارغ از شعار است و از این رو برایم بسیار جذاب بود.
در این اثر نمایشی که از ۱۹ آبان، ساعت ۱۹:۳۰ با مدت زمان ۸۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان به صحنه می رود مانلی حسین پور، آرزو شیخی، محمدرضا صولتی، سالار کریم خانی، امید مصباحی، رامتین مقدادی به عنوان بازیگر حضور دارند.
صدرالدین زاهد با افسانه ببر مهمان ویژه چهارسو
همچنین در ادامه اعلام برنامه اجرایی تالارهای نمایشی تئاترشهر، از ۲۰ مهر یک نمایش جدید در حال و هوایی متفاوت و ویژه به صحنه رفته است. افسانه ببر عنوان این اثر نمایشی جدید به نویسندگی داریو فو است که با برگردان، اقتباس و بازی صدرالدین زاهد میزبان تماشاگران تئاتر در تالار چهارسو تئاترشهر است.
این نمایش ساعت ۱۹ به مدت ۹۰ دقیقه در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر پذیرای دوستداران تئاتر است.
یکی از جلوه های متفاوت و جالب توجه اثر، حضور صدرالدین زاهد به عنوان مترجم، کارگردان و تنها بازیگر این ثر بعد ازچند دهه دوری از تئاتر شهر است. زیرا وی یکی از چند هنرمندی بود که تالار چهارسوی این مجموعه را افتتاح کردند و حالا بعد از چند سال دوری از این تالار شناخته شده و خاطره ساز، در مقام کارگردان و بازیگر میزبان مخاطبان تئاتر است.
در خلاصه این نمایش آمده است: این نمایش تکنفره که اثری درباره رابطه انسان و طبیعت است به ارتباط یک سرباز زخمی چینی و یک ببر میپردازد که در این رابطه هر دو آنها به یکدیگر کمک میکنند. یک سرباز چینی با شرکت در راهپیمایی بزرگ چین از منچوری حرکت میکند اما در میانه راه در درگیری با سربازان دشمن زخمی شده و از ادامه مسیر بازمانده و از دوستان خود جدا میشود. او درگیر سیلاب عظیمی شده و بهسختی میتواند جان خود را نجات دهد. به امید نجات به غاری پناه میبرد اما آنجا با ببری روبهرو میشود و...
مهدی زمینپرداز با داستان باغ وحش آمد
در تالار قشقایی هم نمایش داستان باغ وحش به نویسندگی و کارگردانی مهدی پاشایی و بازی مهدی زمینپرداز، بهار نوحیان و مهدی پاشایی که قبل از اعلام وضعیت قرمز کرونایی شهر تهران، مدت محدودی در تالار قشقایی به صحنه رفته و بعد از اعلام وضعیت قرمز اجراهای خود را متوقف کرده بود، از ۱۸ مهر میزبان مخاطبان شد.
در خلاصه داستان این نمایش که از تاریخ یادشده ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۵۵ دقیقه در تالار قشقایی به صحنه می رود، آمده است: داستان باغ وحش، روایت رویارویی مردی ست از طبقه نسبتا مرفه با شخصی که زندگی اش بر روال معمول جامعه نیست. جدال سرخوشانه آنها به تراژدی می انجامد.
ایرانشهر با بیلمَن، ژپتو، باب بارا و درس بیپایان
نمایش بیلمَن به کارگردانی مهدی چاکری بر اساس نمایشنامه عیاش سرزمینهای غرب نوشته جان میلینگتون سینگ اجرای خود را از ۱۰ آبان در تماشاخانه ایرانشهر آغاز کرده است. الهه افشاری، مهشید آقاخانی، داوود پژمانفر، نوید حقبیان، یاسمن دهقانی، یاسمن رضازاده، امید زردشت، مازیار سیدی، کتایون سلطانی، آوا شریفی، آرش فلاحتپیشه، فرزین مقدسی، شیما ملکی، صادق ملکی، داوود ونداده بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه نمایش آمده است: کریستی بیلمَن بعد از قتل اتفاقی پدرش به روستایی میرسد که آنجا به افرادی که پدرشان را کشتهاند لقب دلاور میدهند، اما...
این نمایش از ۱۰ آبان ساعت ۱۹:۴۰ در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به صحنه رفته است.
ژپتو؛ روایتی که همه باورمان از داستان پینوکیو را بر هم میزند
نمایش ژپتو به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی از ۱۰ آبان در سالن استاد ناظر زاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود. نمایش ژپتو که پیش از این با نام پاپ ژپتو در بیستوسومین جشنواره تئاتر دانشگاهی شرکت کرده بود در هفت بخش از هشت بخش این جشنواره کاندید تندیس شد و در نهایت موفق به دریافت جایزه در بخشهای عکاسی، طراحی نور و طراحی لباس شد.
در خلاصه این نمایش می خوانیم پینوکیو هیچ وقت یک عروسک نبود و حتی ژپتو نه نجار بود نه عروسکساز، اون فقط یه پدر. . . نه نه! یه بابا. . . اونم نه، اون یه انسان معمولی با عادتی خاص بود که...
صادق برقعی، علی تاریمی، پارمیدا حسینی، محمد شهریار، بیتا عزیزاُقلی و آذین نظری گروه بازیگران این نمایش را تشکیل میدهند.
باب بارا؛ نمایش برگزیده تئاتر فجر با رویات تجربه زندگی ۳۰ نفر
نمایش باب بارا به نویسندگی، طراحی و کارگردانی نیما ایمانزاده و تهیهکنندگی نوید محمدزاده از۱۸ آبان تا ۱۵ آذر در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود. در خلاصه این اثر نمایشی آمده است: ما رنگیم، تلویزیونایم، توریم، کمدیم، ما به هرچی بخوایم میتونیم تبدیل بشیم، اینجا باب باراست.
نمایش باب بارا در سیونهمین جشنواره تئاتر فجر (۱۳۹۹) توانست دیپلم افتخار کارگردانی و دیپلم افتخار جایزه بزرگ هیات داوران را از آن خود کند.
ایمانزاده درباره نحوه شکلگیری گروه نمایش باب بارا و موضوع و ایده این نمایش گفته است: باب بارا تئاتری تجربی و کارگاهی است که در شش ماه تمرین بهوجود آمد و کامل شد. روز نخست اجرای این نمایش هیچ متنی در اختیار نداشتیم که آن را به نمایش تبدیل کنیم و فقط یک ایده اصلی در ذهن داشتیم.
ایده اصلی نمایش باب بارا اقتباسی از چند نمایشنامه مطرح دنیا همچون یرما، در انتظار گودو و مرگ فروشنده است. طی اجرای نمایش تماشاگران پی به مفهوم و معنی کلمه باب بارا میبرند. باب بارا اتفاقی است که حین اجرا روی میدهد. این نمایش تجربه زندگی کردن ۳۰ نفر است و هر تماشاگری براساس ایدئولوژیهای خود میتواند برداشتی از آن داشته باشد.
چند پُرتره از آموزش کاسپار در درس بیپایان
نمایش درس بی پایان (چند پُرتره از آموزش کاسپار) دیگر نمایشی است که از۱۷ آبان تا ۱۰ آذر به نویسندگی بهزاد آقاجمالی، کارگردانی میلاد نیکآبادی و تهیهکنندگی نوید محمدزاده در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر ساعت ۱۹:۳۰ با مدت زمان ۱۰۰ دقیقه به صحنه میرود.
در این نمایش که برداشتی از نمایشنامه پانکراک نوشته سایمون استیونز است، آوا تدین، مرتضی حسینزاده، سجاد حمیدیان، شبنم دادخواه، دنیز دانش، کورش دانشور، طاهره هزاوه به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه این اثر نمایشی آمده: تعدادی دانشآموز در یک مدرسه با معلمشان مشغول تحصیل هستند که اتفاقاتی رخ میدهد.
اُفلیا در اتاق سفید تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان
نمایش اُفلیا در چهارمین برداشت و اقتباس مسعود طیبی از نمایشنامههای ویلیام شکسپیر با بازی روژین پناهی در تماشاخانه استاد انتظامی خانه هنرمندان به صحنه میرود. طیبی نمایشنامهنویس، بازیگر و کارگردان تئاتر پیش از این نمایشهای هملت، یک عاشقانه تلخ جدایی/ رومئو/ ژولیت و خون به پا میشود را براساس آثار ویلیام شکسپیر نمایشنامه نویس انگلیسی را کارگردانی کردهاست.
روژین پناهی در اولین تجربه بازیگری خود در این اثر تک پرسوناژ به ایفای نقش میپردازد.
این نمایش محصول آکادمی هنرهای نمایشی میزانسن و با تهیهکنندگی سمیه طیبی از ۱۲ آبان اجرا میشود.
اتاق سفید و راه رفتن روی لبه تیغ
نمایش اتاق سفید به نویسندگی مسعود هاشمینژاد و کارگردانی مشترک مهسا جعفری و مسعود هاشمینژاد از ۱۳ آبان تا چهام آذر ساعت ۱۸ در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان به صحنه خواهد رفت.
هستی اقدامی، سبحان ترونده، محمد حضرتی، زهراحیدری، کوروش دهیار، عسل رحیمی، امیر رمضانی، عرفان علی لیواری، صاحبه معصومی، امیررضا نمازی بازیگران این نمایش هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: یه بار تو یه کتابی خوندم که زندگی مثل راه رفتن رو لبه تیغه! ممکنه با یه اشتباه از لبه تیغ پرت بشی تو اعماق تاریکی... به نظر من کسی که این کتاب و نوشته نه درکی از لبه تیغ داشته، نه تاریکی و نه حتی زندگی... آره به نظر منم زندگی مثل راه رفتن رو لبه تیغه... مهم نیست راه و درست بری یا اشتباه... مهم اینه که راه رفتن رو لبه تیغ همیشه پات و زخمی میکنه...
مهرگان با هیچی، لوکوموتیو، ابزورماتیک، تراژدی اجبارین، فقط یک دقیقه طول میکشه
نمایش هیچی، اثر جدیدی است که در خانه نمایش مهرگان به نویسندگی اودوکیموس تسولاکیدیس با ترجمه سکینه عربنژاد، کارگردانی ملیکا زاهدی و تهیهکنندگی حامد شیخی به صحنه میرود.
در این اثر نمایشی پرنیا سراج، بهرام مصطفایی، ملیکا زاهدی، مهوش زهدی، محمد مرادی و امیرحسین محمدی به عنوان بازیگر حضور دارند.
در خلاصه کوتاهی از خط روایت داستانی این اثر آمده: هیچ اتفاقی نمیافتد اما…
ورود لوکوموتیو به مهرگان
نمایش لوکوموتیو به نویسندگی و کارگردانی رضا کنگازیان از ۹ آبان ساعت ۱۹ در تماشاخانه مهرگان اجرای خود را آغاز میکند.
کیمیا مردانپور، سعید کریمزاده، مریم مویدی، مصطفی فرهادی، احسان شاهکرمی، آریا شیراسماعیلی، سوگل سوادکوهی بازیگران این اثر نمایشی هستند. در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: لوکوموتیو در حرکت است و شما مسافران آخرین واگن این قطار هستید. انتخاب کنید. خروج از درهای سمت چپ یا راست؟
لوکوموتیو به مدت ۱۵ شب و با مدت زمان ۷۵ دقیقه در سالن شماره یک تماشاخانه مهرگان اجرا میشود.
مهرگان با ابزورماتیک در آرزوی ستاره شدن قهرمان
نمایش ابزورماتیک به نویسندگی و کارگردانی بهنام نوروزی و تهیهکنندگی نورا نجمی از ۱۲ آبان تا ۲۵ آبان ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه در سالن شماره ۲ خانه نمایش مهرگان اجرا میشود.
در خلاصه داستان این نمایش آمدهاست: من آنقدر بالا می روم که کسی نتواند مرا نبیند حتی با دستهای خونی یا... به درک که من می خواهم ستاره شوم. قهوه پدرم سرد شد...
این نمایش در سه اپیزود با بازی اسماعیل کیان، الناز غیاثی، تایماز بختیاری و حسانه رحیمی در اپیزود اول، علیرضا نیکخواه، نگار لطفی، ملیکا خسروی، امین علیاکبری و دانیال سوری در اپیزود دوم و محمدرضا حسینی، مریم فرجاد، کیوان کاظمیخواه و حدیثه حیدری در اپیزود سوم اجرا میشود.
اجرای فقط یک دقیقه طول میکشه در مهرگان
نمایش فقط یک دقیقه طول میکشه نوشته زنده یاد مسعود سمیعی و کارگردانی سیدعلی تدین صدوقی از یکشنبه دوم آبان ساعت ۲۰:۳۰ در سالن شماره یک تماشاخانه مهرگان اجرا میشود.
نمایش فقط یک دقیقه طول میکشه طنزی دراماتیک درباره رابطه زن و شوهری آمریکایی است که برای رسیدن به ثروت و قدرت بر علیه یکدیگر دسیسه هایی را می چینند و در تعلیقی پیوسته دست یکدیگر را رو می کنند به گونه ای که ظرافت، زیرکی، حسادت و درایت زنانه در برابر قدرت، زیرکی و نیرنگ مردانه قرار میگیرد.
اصغر صابری، مروارید افسری، علیرضا نادری، لادن بنکدار، بازیگران این اثر نمایشی هستند.
چخوف و تراژدین اجبارین مهمان دیگر تماشاخانه مهرگان
تراژدین اجبارین نام نمایش دیگری است نویسندگی آنتوان چخوف با ترجمه داریوش مودبیان و کارگردانی محمدرضا خطیب که از ۱۶ آبان تا ششم آذر در سالن شماه دو خانه نمایش مهرگان هر شب به جز شنبهها ساعت ۲۰ به صحنه خواهد رفت.
این اثر نمایشی برداشتی از سه اپیزود کوتاه از سه نمایشنامه خواستگاری، جشن سالگرد و تراژدین اجبارین به قلم آنتوان چخوف است که در ژانر کمدی تولید شد است.
اختلاف نظر و درگیری کارگردان و فرماندار در نمایش کمدی هنر تئاتر
تماشاخانه اهورا در این ایام همه روزه به جز شنبهها از ساعت ۱۹ نمایش کمدی هنر تئاتر به قلم ادواردو دفیلیپو با ترجمه داریوش مودبیان و کارگردانی سعید پارسا را میزبانی میکند.
فرشاد کوکبیان، آرین صفایی، امیرحسین شصتی، هاشم مرادمند، مجتبی مجیدی، فریبرز شاه کرمی، مهسا حسینی، علی دشتی، پگاه زارعی و بهناز دانش گروه بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل میدهند.
در خلاصه نمایش کمدی هنر تئاتر آمده: کارگردان یک گروه تئاتری برای درخواست کمک به فرمانداری میآید و سپس، اختلاف نظر و درگیری بین کارگردان و فرماندار باعث بروز ماجراهای تلخ و شیرین در داستان میشود و...
شیوه اجرایی کمدی هنر تئاتر، تئاتر در تئاتر یا نمایش در نمایش است. د این شیوه اجرایی نمایش یا قسمتی از نمایش در نمایش اصلی گنجانده میشود. کُنش اصلی راه خود را میپوید و در میان راه به مناسبت نمایش فرعی که خود صاحب کُنش مستقل است و همیشه هم به تئاتر و یا به پشت صحنه تئاتر اشاره دارد ظاهر شده و به کُنش اصلی رنگ و عمق میبخشد.
شب آواز درنا مهمان دیگر تماشاخانه اهورا
شب آواز درنا به کارگردانی شبنم صادقزاده از ۱۶ آبان در تماشاخانه اهورا اجرای خود را آغاز میکند. در یادداشت صادقزاده کارگردان این اثر نمایشی آمده است: شب آواز درنا عاشقانهای شرقی است که به دور از کلیشههای همیشگی خیلی ساده و روان به ماهیت عشق و معنویات میپردازد.
نیما ذاکر، مریم فتحی، محسن عزیز و پانتهآ بهشتی در این اثر به ایفای نقش میپردازند و محمدمصطفی رنجبر، مایسا وفا، امیرعلی لنگرودی، رها قربانی، سارینا بزرگی و مافی وفا بازیگران کودک این نمایش هستند.
نمایش شب آواز درنا از ۱۶ آبان در تماشاخانه اهورا به مدت ۱۵ شب به مدت زمان ۴۰ دقیقه به صحنه میرود.
تماشاخانه هیلاج با چرخش به دنبال دعوت مخاطب به تفکر
نمایش چرخش عنوان تازهتین نمایش تماشاخانه هیلاج است که از ۱۰ تا ۲۰ آبان ساعت ۱۸ به نویسندگی و کارگردانی علیرضا روزبهانی و تهیهکنندگی نیما صمدی به صحنه میرود.
مهدی اکبری، علی اصغری صفدر، سام خلیلی، لاله ذولفقاری، علیرضا روزبهانی، حدیث سمیعی، امیر شعاعی، عسل شلی، مهرناز طبسی، ندا محمدلو، علی اکبر کیپور، محمدرضا کیپور، حنا مقدم و سحر محقق بازیگان این اثر نمایشی هستند.
نمایش چرخش با محوریت خط داستانی روانشناسانه خود تلاش میکند تا مخاطبان خود را به تفکر و تعمق دباه مساله هستی و زیست انسانی دعوت کند.
جبر، درهمتنیدگی و اسارت جهان به روایت شکست
نمایش شکست به نویسندگی جان گالز وورثی، ترجمه امیر لشکری و سجاد حسینی به کارگردانی سمیرا وکیلی از ۱۳ آبان ماه در تماشاخانه هیلاج به صحنه رفته است. میترا طره و عرفان اشرفی دو بازیگر این نمایش هستند.
در خلاصه داستان نمایش شکست آمده است: جهان قربانگاه موجودی است که او را بی اختیار خویش با جبر درهم تنیده و او را بی میل خویش به اسارت گرفته است. نمایش شکست با رعایت کلیه شیوهنامههای بهداشتی و استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت سالن تماشاخانه هیلاج اجرا میشود.
میزبانی سپند از اتاق، قتل در کاخ و آهو
نمایش اتاق با کارگردانی زندهنام ساشا کشوادی (در آستانه اجرای عمومی نمایشی که کارگردانی آن را بر عهده داشت، ۹ آبان ۱۴۰۰ ماه به دلیل ایست قلبی به شکل ناگهانی درگذشت) بر اساس داستانی واقعی به اتفاقات دوران کرونا در یکی از بیمارستانهای تهران میپردازد , در تماشاخانه سپند به صحنه میرود.
کشوادی کارگردان نمایش اتاق درباره موضوع این اثر نمایشی گفته بود: این نمایش بر اساس داستانی واقعی در یکی از بیمارستانهای تهران که در دوران کرونا اتفاقات بسیار ملتهب و عجیبی را گذرانده، شکل گرفته است. روند نگارش این متن از ۹ ماه پیش با حضور نویسنده در بیمارستان و مصاحبه با پرستاران و کادر درمان آغاز و تمرین نمایش هم از ۲ ماه پیش آغاز شده است.
دیده شدن اثر به دلایل زیادی برای گروه مهم است زیرا این کار ادای دینی به زحمات کادر درمان است و هم اینکه کار و هدف ما تئاتر کار کردن است و چه بهتر که با چنین متنی کارمان را انجام دهیم. به همین خاطر خطرها را به جان خریدیم و امیدواریم با روند نزولی بیماری و واکسیناسیون گسترده شاهد حضور مخاطبان باشیم.
نمایش اتاق از ۱۱ آبان تا ۱۱ آذر ساعت ۱۹ با حضور بازیگرانی چون پروا آقاجانی، ساشا کشوادی، اشکان دلاوری، مهیار اسلامی، زهره بختیاری، سحر شاطری، رضا جهانی، سوگند صدیقی، محدثه محمدی، جواد پولادی، لیلا فرداد، محمدعلی آقاخانی، محمدرضا نخعی، محمد اسماعیلی، هیوا کشوادی، سعید رسول نیا، فاطمه طاهری، امین داوری، ثمین عباسی، احمد عزیزی و دانیال یعقوبی در تماشاخانه سپند به صحنه میرود.
روایت قتل در کاخ در پردیس تئاتر سپند
نمایش قتل در کاخ به نویسندگی مشترک جاناتان سییر، هنری شیلدز و هنری لویز با ترجمه و کارگردانی پوریا جعفرپورکاشی از ۱۰ تا ۲۰ آبان ماه ساعت ۲۱ در سالن شماره یک پردیس تئاتر سپند به صحنه میرود.
مهدی رضایی، روژین صدرزاده، کامران طاهری، مجید عراقی، میلاد کرباسی، فرنوش مرواری، نکیسا نوری گروه بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل میدهند.
قتل در کاخ از ۱۰ تا ۲۰ آبان ۱۴۰۰ در تماشاخانه سپند به صحنه میرود.
آهو؛ زندگی دختری در گاراژی با مزاحمان فراوان
نمایش آهو به نویسندگی و کارگردانی پوریا گلستانی از ۱۰ آبان ماه در پردیس تئاتر سپند به صحنه می رود. در خلاصه داستان نمایش آمده است: دختری به نام آهو مجبور است در گاراژی که پاتوق ارازل و اوباش است زندگی کند تا روزی که نجات دهندهاش از راه میرسد و ....
محسن زرآبادی پور،غزاله روغنی، مهرداد سوری، سپاس رضایی، پویا حاجی رضا، رضا قره گزلی، بردیا دیانت، سویل جعفری، بنیامین میلان، ماهان ترابی، فریبا فریدونی، مسعود فاضلی و کوروش محمدرضا بازیگران حاضر در این اثر نمایشی هستند.
نمایش آهو از ۱۰ آبان ساعت ۱۹:۳۰ در سالن شماره ۲ پردیس تئاتر سپند به صحنه می رود.
میزبانی مولوی از سوئیپر و بعد از افتادن
نمایش سوئیپر به نویسندگی مشترک بهیاد نجفی، طاهره فرقانی و کارگردانی رهی علیبالایی که از سوم آبان ۱۴۰۰ در سالن کوچک تالار مولوی اجراهای خود را آغاز کرده است تا ۱۸ آبان روی صحنه خواهد بود.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: ناجی همیشه نجات یافته را خوشحال نخواهد کرد و این چرخه برای همیشه ادامه دارد.
در این نمایش محمد نژاد، ابراهیم عبدی و نسترن صفری به ایفای نقش میپردازند.
بعد از افتادن؛ اثر درخشان جشنواره تئاتر دانشگاهی
نمایش بعد از افتادن به نویسندگی روزبه کاظمی، کارگردانی حسین حسینیان و تهیهکنندگی نوید محمدزاده از ۱۱ تا ۲۵ آبان در سالن اصلی تالار مولوی به صحنه خواهد رفت.
حسین حسینیان کارگردان این اثر درباره نمایش بعد از افتادن گفته است: ایده این اجرا را از فیلم مرداب به کارگردانی لوکرسیا مارتل کارگردان شناخته شده آرژانتینی استخراج کردم و بعد روزبه کاظمی شروع به نوشتن و پرداخت این ایده کرد.
این هنرمند ادامه داد: تلاش کردم در قالب اجرا به مخاطب نزدیک شویم و تلنگری به وی بزنیم. بدین صورت که گاهی در داخل اجرا به صورت چشمی و کلامی با مخاطب در ارتباطیم.
سپهر طهرانچی، مرجان اتفاقیان، عرفان امین، احسان قره داغی، شایسته سجادی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده: خانوادهای در خانه تلویزیون میبینند. پیک وارد خانه میشود. با آنها تلویزیون می بیند.
دریافت تندیس بهترین کارگردانی، تندیس بهترین بازیگری زن و تندیس دوم بازیگری مرد و همچنین کاندید بهترین طراحی صحنه و بهترین طراحی موسیقی از بیستوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی بخشی از افتخارات این اثر نمایشی است.
دیوار چهارم با گونه پرشگرهای جهشی، یادداشتهایی بر بیپایانی، هیچکس جیمی نمیشه و بریدهها
نمایش گونه پرشگرهای جهشی به کارگردانی الهه تنهایی بر مبنای نمایشنامه ۱۰۱ به قلم رچ اورلاف و ترجمه مسعود دلخواه و تهیه کنندگی محمدجواد سخنور از دوم آبان ماه ساعت ۱۹ در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه رفته است.
دراین نمایش که از مضمونی کمدی - انتقادی بهره میبرد بازیگرانی چون امید رهبر، حامد سوری، سعید اشراقیان و محمد جواد بشارت به ایفای نقش میپردازند.
الهه تنهایی کارگردان نمایش گونه پرشگرهای جهشی درباره این اثر نمایشی گفته است: به دلیل تعلیق و دیالکتیکی که باعث تفکر در این نمایشنامه میشد، آن را انتخاب کردم چرا که درون مایه نمایشنامه با حال امروز بسیا همگون است و متن آن پرداخت مناسبی به حالتهای مختلف جامعه و رویکرد انسانی در مقابل یکدیگر دارد.
موضوع نمایش در مورد بودن یا نبودن است؛ به نوعی میتوان گفت ما شاهد تراوشات ذهن نویسنده هستیم که با خود درگیر است و همینطور افکار وی را به شکل نمایش با سه کاراکتر متفاوت میبینیم، رویکرد به قصه و کاراکترها با جان مایهی کمدی انتقادیست.
یادداشتهایی بر بیپایانی راوی انتظار پیانیست و گورکن برای نفر سوم
مجموعه تئاتر دیوار چهارم از ۱۸ آبان ماه تا اول آذر ماه هر شب به جز شنبهها ساعت ۱۹ در مدت زمان ۷۵ دقیقه میزبان نمایش یادداشتهایی بر بیپایانی به نویسندگی و کارگردانی هانیه کاراندیش است.
در این اثر نمایشی مهدی ضامنی، همایون ظفرپور، مریم بهمن پور، ساهره حسینی، محمد رونقی به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه این اثر آمده است: پیانیست و گورکن در انتظار نفر سومی هستند که روی آنها خاک بریزد و...
هیچکس جیمی نمیشه و تئاتر درمانی، مهمان دیگر تماشاخانه دیوار چهارم
نمایش هیچکس جیمی نمیشه به نویسندگی برتن بوم گارنر، ترجمه شادی جلیلیان و کارگردانی حامد شایسته که اجرای خود را از ۱۳ آبان آغاز کرده تا ۲۳ آذر هر شب به جز شنبهها ساعت ۲۱ به مدت زمان ۷۰ دقیقه به صحنه میرود.
در این نمایش، رضا آزاد، جمشید بهادری، علی حیدری، آمیتا سیرانی، میلاد شریف، سهیل قسیمی، هانیه کریمی، محمدرضا مشیری، نسترن نعمتی به عنوان بازیگر حضور دارند.
در خلاصه این نمایش آمده است: بیمار ۰۰۷ در حال گیر انداختن دکترهای جهان در دستگاه وحشتناکی به نام ماماست...
بریدهها چهارمین مهمان دیوار چهارم
نمایش بریدهها به نویسندگی نوید ایزدیار و کارگردان فاطمه نوروزی از ۱۷ تا ۳۰ آبان ساعت ۱۷:۳۰ به مدت زمان یک ساعت در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه میرود.
بازیگران این اثر نمایشی را پدرام عزیزی، فرنوش مرواری، رضا مردی، بهار صبوریان، حسام لک، نغمه معینی، سعید بداغی، مبینا کلاته، مسعود سالاری، مائده کمیجانی، میثم کریمی، یاسمن عیسیزاده، فاطمه نوروزی تشکیل میدهند.
در خلاصه این نمایش آمده است: سیاوش کارگردان و نویسنده تئاتر در تلاش است آخرین نمایش خود را به صحنه ببرد که...
دن کیشوت بولگاکف در عمارت نوفللوشاتو
نمایش دن کیشوت اثر میخاییل بولگاکف به کارگردانی جواد مولانیا در عمارت نوفللوشاتو به صحنه میرود.
این نمایشنامه که اولین بار در سال ۱۹۳۵ میلادی به چاپ رسید و اقتباسی نمایشی از رمان دن کیشوت به قلم نویسنده شهیر اسپانیایی سروانتس ساودرا است، به نقد حکومت استالین میپردازد.
بولگاکف در شخصیتپردازی دن کیشوت، قهرمان اصلی نمایشنامه، برخلاف اقتباسهای نمایشی و سینمایی دیگر که عموما شخصیتی یکبُعدی از این قهرمان به نمایش گذاشتهاند و بیشتر بر جنبه کمیک شخصیت دن کیشوت تأکید کردهاند، شخصیتی چند وجهی خلق میکند که جنبههای هجوآلود، کمیک و تراژیک قهرمان سروانتس را همزمان داراست و مانند رمان سروانتس در فضایی از همدردی و دلسوزی به حرکت درمیآید؛ پهلوانی رمانتیک که با خیالپردازی و اعتقاد راسخش سبب شکلگیری کنشهای نمایش میشود.
بولگاکف بعدها با رمان مرشد و مارگاریتا به شهرت جهانی دست یافت. از این نویسنده روسی که در ۲۶ سالگی پزشکی را رها کرد و به نویسندگی روی آورد میتوان به آثار دیگری چون جنگ و صلح، نفوس مرده، مولیر، پتر کبیر، روزهای واپسین و باتوم اشاره کرد.
نمایش دن کیشوت با ترجمه عارفه قیدی، بازنویسی و کارگردانی جواد مولانیا از ۱۰ آبان تا اول آذر ساعت ۲۰ در عمارت نوفللوشاتو به صحنه میرود.
در نمایش دن کیشوت که برای نخستین بار است در ایران به صحنه رفته، بشیر اصلانیان، امیرحسین جوانی، امیرمحمد رفیعخواه، فائقه شلالوند، کوثر صمدی، میثم عبدی، مرتضی علیدادی، عارف عباسی، سجاد قربانی، سپیده کاشیها، زهرا مرادی و رایحه وصالی به عنوان بازیگر حضور دارند.
جواد مولانیا، بازیگر، کارگردان و مجری پیش از این نمایش آمادئوس با نگاهی به زندگی ولفگانگ آمادئوس موتزارت را به صورت چهارزبانه در تالار حافظ و نمایش موزیکال هوراشیو خوانش پارودیک از هملت ویلیام شکسپیر را در عمارت نوفل لوشاتو به صحنه برده است.
اون و اراذل کوچه پشتی؛ یا از پیراهن دموکراسی خون میچکد در نوفللوشاتو
عمارت نوفللوشاتو از ۱۳ آبان تا پنجم آذر همه روزه به جز شنبهها ساعت ۱۷:۱۵ به مدت زمان ۷۵ دقیقه از نمایش نمایش اون و اراذل کوچه پشتی؛ یا از پیراهن دموکراسی خون میچکد به نویسندگی و کارگردانی علی روانبُد میزبانی میکند.
نیما عابدیخیابان، هلیا رضایی، محمدعباداللهی، ابوالفضل سلحشور، میترا مسائلی، فرزاد دشتی، آرش غلامی، عیسی محمدی، رویا نسیمی، شیما پروهان، امیر شریعت، فربد علینقیان، پوریا جلالوندی، مانلی خاتمی، مجید کشاورز، سینا ابهری گروه بازیگران این نمایش را تشکیل میدهند و در گروه بازیگران فُرم هنرمندانی چون ثنا عباسپور، نیوشا زارعی، حنانهسادات میرشاهولد، پریا خماریان، الیا آبان، محدثه مشتاقی، محمدرضا علیبلندی، کیارش رضایی، امیرمهدی جباری، ابوالفضل رنجبر بحضور دارند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «اون» به عنوان بزرگ محله توسط ریش سفیدان همان محل کشته میشود و «اون» دیگری بر محل حاکم میشود.
علی روانبُد کارگردان این اثر نمایشی درباره شیوه روایت و خلق این نمایش گفته است: نمایش اون و اراذل کوچه پشتی یا از پیراهن دموکراسی خون میچکد اقتباسی جدید از متن ژولیوس سزار است. ویلیام شکسپیر در نمایشنامههای سه گانه (کوریولانوس، ژولیوس سزار و آنتونیوس و کلئوپاترا) به ترتیب از گذار جمهوری به سزاریسم و سزاریسم به امپراتوری در روم سخن میگوید و نمایشنامه ژولیوس زار به عنوان میانه این عصر تاریخی به فروپاشی سزاریسم میپردازد.
در طراحی این اثر تلاش کردم با استفاده از فضای تعاملی از ارتباط با مخاطبان بهره بگیرم و شیوه نوینی از کنش و واکنش با مخاطبان را تجربه کنم. شیوهای که تا کنون در نمایشهای پیش از این آزموده نشده است. همچنین به لحاظ شیوه اجرایی و نوع تعامل با تماشاگران، این اثر مملو از لحظات شاد و مفرح خواهد بود و تلاش این است با استفاده از تعداد زیاد بازیگران این اثر تجربهای نوین برای تئاتر حرفهای و تجربی رقم بخورد.
روانبُد پیش از این تجربه کارگردانی آثاری همچون این من نیستم، رجوع، خاطرات هنرپیشه نقش دوم، قرمز، حقایقی درباره یک ماهی مرده و ... را در کارنامه کاری خود دارد.
صورت زخمی در تماشاخانه مهر
صورت زخمی عنوان نمایشی است که به نویسندگی سامان ناصری و کارگردانی پژمان کاشفی تیرماه سال جاری (۱۴۰۰) در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه رفت و به دلیل شیوع کرونا اجراهایش لغو شده بود. این نمایش بار دیگر از چهارم آبان ماه به صحنه بازگشته و تا ۲۱ آبان ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نمایش صورت زخمی، داستان دو مرد را روایت میکند که سالهاست به خاطر یک سوءتفاهم با هم اختلاف دارند و فرزندان این دو دلداده هم شدهاند. بزرگان محل در یک بازی ترنا این دو مرد را آشتی میدهند تا اینکه …
ابوالفضل حضرتی، مهدا رضایی، مهدی صادقی، محمدرضا غفاری، سوران قادری، ستایش قاسمی، پژمان کاشفی، یونس کریمی، محمدرضا لوانی، بهنام مرادی، امیر مؤذنی، داریوش هاشمی، کیوان هاشمی، ویدا یاراحمدی، کرشمه یوسفی و محسن یگانه بازیگران این اثر نمایشی هستند.
عمارت روبرو به بررسی طول موج سکوت میپردازد
نمایش بررسی طول موج سکوت به نویسندگی، بازیگری و کارگردانی نازنین صنعت کار در عمارت روبرو اجرا میشود. این نمایش در سبک تئاتر مستند و به شیوه مشارکتی از یکشنبه دوم تا هجدهم آبان ساعت ۱۸ به مدت زمان ۴۰ دقیقه اجرا میشود.
گشوده شدن درهای تئاتر شهرازد به روی علاقهمندی چنان است که…بازجویی، بَبو، خاک سفید و اسب قاتلین
نمایش علاقهمندی چنان است که بازجویی به نویسندگی و کارگردانی میلاد اردوبادی و تهیهکنندگی سجاد افشاریان از ششم آبان ماه به صحنه رفته است.
در خلاصه این نمایش آمدهاست: در کتاب تاریخ جنون به قلم میشل فوکو نوشته شده جنون حالتی است که در آن ارزشهای عصری دیگر، هنری دیگر و گونهای اخلاقیات به نقد کشیده میشود و در عین حال همهی اشکال تخیل بشری در آن انعکاس مییابد.
مرجان خاکساری و بهراد سلاح ورزی بازیگران این نمایش هستند. اشعاری که در این اثر خوانده میشود از شاعرانی چون مولوی، علی بهرامیان، شاملو، رضا براهنی و محمد رحمانی است.
نمایش علاقهمندی چنان است که ...بازجویی از ۶ آبان الی ۶ آذر ساعت ۱۸ به مدت زمان ۷۰ دقیقه در سالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد اجرا میشود.
ببو و موقعیتی که اعتماد کردن، سختترین کار است
نمایش بَبو که از چهارمخرداد ۱۴۰۰ با طراحی، نویسندگی و کارگردانی مهیار شیروانی در سالن گلایل پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه رفته بود، پس از یک هفته اجرا به دلیل شیوع کرونا متوقف و حال با بهبود شرایط، با دیگر از نهم آبان ماه ۱۴۰۰ اجراهای خود را آغاز می کند.
در خلاصه این نمایش که ژانر کمدی دارد، این گونه آمده است: در یکی از روزهایی که خانه خالی است و مادر کامبیز در خانه حضور ندارد، او همدستان کلاهبردارش را در حین سرقت اشیاء باستانی، در زیر زمین خانهشان گروگان گرفته. ناگهان مادرش به خانه باز میگردد و با این صحنه گروگانگیری روبهرو میشود. کاراکترهای داستان در موقعیتی که اعتماد کردن، سختترین کار است، باموانع شخصیتیشان برای مورد اعتماد قرار گرفتن مواجه میشوند.
بازیگران این نمایش ۸۰ دقیقهای پرستو الماس، نیکو پشوتن، عماد جاویدپور و مسعود رمضانی هستند.
مهیار شیروانی که در کارنامه خود، نویسندگی و کارگردانی نمایش یه هفته بعد هفته قبل و همچنین نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه جنگل آسفالت را دارد، از زمستان سال ۱۳۹۸ و پیش از آغاز همهگیری بیماری کرونا، به همراه گروه بازیگرانش تمرینات نمایش ببو را آغاز کرده بود.
بازگشت دوباره خاک سفید به پردیس شهرزاد
نمایش خاک سفید نوشته محمود احدینیا به کارگردانی محمدرضا هلالزاده و تهیهکنندگی حمید علما از ۱۸ مهر برای دومین بار در سالن ارکیده پردیس تئاتر شهرزاد میزبان تماشاگران است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: خانواده مهمه، تو دنیایی که همه غریبن، خانواده خیلی مهمه…
صادق برقعی، فرید رحمتی، میلاد معیری، مهدی یگانه، تیما تقی زاده، حسین کریمی، محسن رضوینیا، امیر ارسلان عابدی، سحر بهرامی، علی پویا قاسمی، المیرا صارمی و سهیل ناجی به ترتیب حضور در صحنه، بازیگران این نمایش هستند.
توقف اسب قاتلین در شهرزاد
اسب قاتلین عنوان نمایشی است به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی زهرا کتیرایی که اجرایش از ۱۲ آبان شروع شده و به مدت ۱۵ شب ساعت ۲۱ در پردیس تئاتر شهرزاد میزبان علاقهمندان است.
در خلاصه نمایش آمده است: در روستایی ناکجا آباد به ارباب خبر میرسد که شورشیان در حال غارت روستاهای مجاور هستند. نوکر ارباب به حیله زن و اطرافیانش نقشه ی قتل ارباب را میکشند تا از خطر شورشیان در امان باشند...
کارگردان درباره نمایش نوشته است: گاهی گمان میشود با یک انقلاب و دگرگونی همه چیز درست خواهد شد اما تغییر باید از خود شروع شود و تک تک انسانها درون خود را تغییر دهند و انقلاب را از خود آغاز کنند، در فضای سختی که بیماری کرونا برای ما درست کرده است خصوصا برای جامعه تئاتر گروه ما با عشق و علاقه و پشتکار تمرین نمایش اسب قاتلین را شروع کرده و با همکاری خوب بازیگران و عوامل توانستیم آنطور که مد نظرمان بود کار را به سرانجام برسانیم. اما باز هم بحث نبودن بودجه مناسب برای گروههای تئاتری اذیت کننده بود.
در نمایش اسب قاتلین، علی پیله ور، یاشار خمسه، آرمین افتخار زاده،نوشین سرکوبی، مرتضی حفار، امیرحسین صفاپور، احمدرضا نوراللهی، زهرا کتیرایی، تیرداد حاتمی، شبنم برجی، مرتضی فرجی به عنوان بازیگر حضور دارند.
سیدجواد یحیوی رییس سندیکای جنایتکار برلینگتون
نمایش برلینگتون نوشته مهام راد به تهیهکنندگی بهمن عباسیراد با کارگردانی مسعود میرطاهری اجرای خود را در تماشاخانه ملک آغاز کرده است.
سیدجواد یحیوی، مسعود میرطاهری، مانیا بنیهاشمی، مهام راد، اعظم عیوضی، مهناز خوشخو، امید دربان و پرهام صداقت در این نمایش به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان این نمایش آمدهاست: داستان یک سندیکای جنایتکار ایرلندی در نیویورک و در دهه هفتاد میلادی را روایت میکند که پس از به قتل رسیدن یکی از اعضای رده بالای آن، سایر افراد به دستور رییس شروع به جستوجو برای یافتن قاتل و پولهای به سرقت رفته رییس میکنند. این تعقیب و گریز نهایتا به شهری مرزی به نام برلینگتن کشیده میشود که محل زندگی یکی از افراد با تجربه رییس به نام ری اوکانر است که در یک بعد از ظهر سرد زمستانی، طوفانی از حوادث انتظارش را میکشند و...
نمایش برلینگتون از ۱۳ آبان تا ۱۰ آذر ساعت ۱۸ در تماشاخانه ملک واقع در خیابان شریعتی، خیابان ملک، نبش خیابان وزوایی به صحنه میرود.
نان و ۳۰ بازیگر نانخور
همچنین نمایش نان نیز جدیدترین اثر مهدی کوشکی است که پس از ٧ ماه تمرین از ۱۳ آبان ماه در تماشاخانه ملک هرشب ساعت ٢٠ به صحنه خواهد رفت.
کوشکی که اغلب تا پیش از اجرای آثار نمایشی خود کمتر اطلاعی از داستان و بازیگران اثر نمایشیاش ارائه میدهد درباه نمایش نان، تنها به گفتن این بسنده کرده است که ۳۰ بازیگر نانخور گروه بازیگران این اثر نمایشی را که با مشارکت تماشاخانه ملک به عنوان مجری طرح تهیه شده است به صحنه خواهند برد.
کدو قِل قِلهزن هدیه تماشاخانه ملک به کودکان دوستدار تئاتر
نمایش شاد و موزیکال کدو قِل قِلهزن با الهام از داستانهای ادبیات عامه ایرانیان به نویسندگی و کارگردانی سینا نورایی در تماشاخانه ملک به صحنه رفته است.
مهدا رضایی، سینا نورایی، علی ساقی، مینا ابراهیمیتنها بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه این نمایش آمده: کدو قل قلهزن، داستان پیرزن مهربونی هست که برای دیدن دخترش راهی سفر میشه. توی سفر با حیوانهای خطرناکی روبهرو رو میشه، تا اینکه...
جان پسر ۱۹ ساله در دستان دوازده انسان خشمگین
نمایش دوازده انسان خشمگین به نویسندگی و کارگردانی امیرعلی ابراهیمی با اقتباسی از اقتباسی از فیلمنامهِ دوازده مرد خشمگین نوشته رجینالد رز از ۳ تا ۲۱ آبان (به جز شنبه و یکشنبه) ساعت ۱۹ در تماشاخانه شانو به صحنه میرود.
گروه بازیگران این نمایش را محمد صدیق، امیرعلی ابراهیمی، هانیه بهاری، خاطره امینی، علی تیمورفامیان اصل، نرگس صراف، محمد (کوروش) علیزاده، ادیب احمدی، علی محمدنژاد، مهرزاد شربتخواری، ریحانه گودینی و شبنم احدی تشکیل میدهند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: پسری ۱۹ ساله محکوم به قتل پدر خود است؛ شهادتهای محکمی مثل دیده شدن او هنگام وقوع قتل، دیده شدن وی هنگام فرار از محل وقوع قتل، خریده شدنِ چاقوی پروانهایِ بسیار خاص توسط پسر و اثباتِ وقوع قتل با همین چاقو وجود دارد. ۱۲ مرد و زن اعضای هیات منصفه این پرونده هستند، در شروع جلسه نهایی ۱۱ نفر مطمئن و قاطع رای به گناهکار میدهند اما مرد شماره هشت رای به بی گناه بودن پسر میدهد.
برای رستگاری با چکش به تماشاخانه شانو بروید
نمایش رستگاری با چکش به نویسندگی و کارگردانی افسون شکاری از ۲۰ آبان از ساعت ۲۱ اجرای خود را در تماشاخانه شانو آغاز میکند.
کارگردان در توضیح این اثر نمایشی آورده است: موضوع نمایش رستگاری با چکش درست یا غلط تعریف مشخصی ندارد. چون هر کس بر اساسی زندگی خودش درست یا غلط را تعریف میکند. در این نمایش مفهوم عدالت برای هیچکس تعریف نشده است و هر کس بر اساس ذهن خودش فکر میکند عدالت را اجرا کرده است حتی به غلط...
تقی علی آبادی، محمدرضا ایمانیان، روناک پوریادگار بازیگران این نمایش هستند.
آنامورفیک داستانی آشنا و غریب از هملت
تالار حافظ از ۱۴ آبان تا دوم آذر هر روز به جز شنبهها ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه از نمایش آنامورفیک به طراحی و کارگردانی عارف شریفی میزبانی میکند.
مجید رمضان نسب، سینا علیپور، لاوین خادم گیلانی، امیر کرمانی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
عارف شریفی دانش آموخته کارگردانی نمایش از دانشگاه هنر تهران است. او پیشتر نمایش این خانه من است را به صحنه برده بود. از ویژگی اجراهای این کارگردان، تجربی بودن و خلاقیتی است که در آثارش به کار میگیرد؛ خلاقیتی که این بار با مضمونی متفاوت و مهم به صحنه آمده است.
شریفی درباه انتخاب نام این اثر و ارتباطش با مضمون نمایش گفته است: واریختسازی یا آنامورفوسیس، به معنی خلق تصاویر یا آثار هنری است که تنها از یک زاویه خاص به شکل اصلی و معقول دیده میشوند و در زوایای دیگر به صورت اشکال درهم و برهم و بیمعنا به نظر میآیند. از هنر آنامورفیک بیشتر در نقاشی و هنرهای تجمسی استفاده میشود و اثر را از تنها یک زاویه میتوان به شکل واقعیاش دید. در معنی نیز این نام حکایت از واقعیتی ثانویه دارد که جایگزین واقعیت اصلی میشود و آن را در بر میگیرد. این نام بسیار با مضمون نمایش «آنامورفیک» ارتباط داشته و به این دلیل برای این نمایش انتخاب شد.
نمایش آنامورفیک از نظر اقتباس کُنش داستانی ارتباطی با هملت اثر ویلیام شکسپیر دارد اما خوانش شریفی از آن داستان آشنا در این نمایش تجربی بسیاری از پیشداوریهای مخاطب آشنا به هملت را به هم میریزد.
سفر چخوف به ایران برای پیدا کردن گمشدهاش در مرغ دریایی دایی وانیا
تماشاخانه سنگلج بعد از پایان اجرای شب طولانی یلدا از ۱۳ آبان تا ۱۰ آذر، هر شب به جز شنبهها ساعت ۱۸ میزبان نمایش مرغ دریایی دایی وانیا به نویسندگی آرمان طیران و کارگردانی حسین حیدریپور خواهد بود.
در این اثر نمایشی هنرمندانی چون حسین محمدی، مهدی علینژاد، حامد شیخی، محمدشایان طهماسب پور، حسین کرمی، رضا حسین زاده، رضا طالبی زاده، سرور ابراهیمی، مهشید گودرزی، زهرا فدوی، بهاره جهانبانی، نازیلا عظیمی به عنوان بازیگر حضور دارند.
در خلاصه این اثر نمایش آمده است: مرغ دریایی چخوف به ایران آمده است؛ این نویسنده بزرگ برای پیدا کردن مرغ دریایی خود قصد آمدن به ایران را دارد ولی...
حیدریپور درباره روند شکلگیری اثر گفته است: موضوع نمایش اجتماعی و مضمون آن نگاهی به وقایع آمیخته به تخیل در دوران قاجار است. دلیل انتخاب این اثر برای اجرا در شرایط فعلی و اجتماع امروزی، تم کمدی آن است که میتواند لحظات فرحبخشی را برای بیننده به وجود بیاورد تا برای ساعتی هم که شده آنها را از دغدغهها و مسائل حزنانگیزشان دور کند.
اجرای نمایش حیاط خانه ما در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری
نمایش حیاط خانه ما به کارگردانی وحید خسروی از ۱۱ آبان اجرای خود را در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرده است.
داستان نمایش حیاط خانه ما درباره درخت گیلاس کهنسالی است که یک روز صبح، رنگ قرمز گیلاس تصمیم میگیرد که رنگ قرمز گیلاس نباشد و سفری عجیب را در حیاط آغاز میکند ...
این نمایش که با اقتباس از یک داستان نوشته زهره پریرُخ از سوی وحید خسروی به نگارش در آمده است و در آن امیرحسین انصافی به عنوان تنها بازیگر و راوی قصه حضور دارد ساعت ۱۶:۱۵ ویژه گروه سنی خردسالان و کودکان اجرا میشود.
نمایش حیاط خانه ما پیش از این در بیستوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به عنوان اثر برگزیده خانه تئاتر معرفی و موفق به دریافت جایزه بازیگری و نمایشنامه بخش خردسال شد.
آرزوهای موش کور؛ هدیه تئاتری دیگر کانون پرورش فکری به کودکان
نمایش آرزوهای موش کور به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر از ۱۶ مهر در سالن بوستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرای خود را با یکسوم ظرفیت سالن آغاز کرده است.
این نمایش سال گذشته با آغاز شیوع بیماری کرونا از اجرا باز ماند و تعطیلیهای پیدرپی سالنهای نمایش مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون، مانع از روند اجرای معمول این نمایش شد.
آرزوهای یک موش کور ویژه گروه سنی خردسال بالای پنج سال و کودکان و درباره موش کور کوچکی است که تصمیم میگیرد از خانهاش در زیر زمین بیرون آمده تا در پی آرزویش که دیدن خورشید است برود. او در مسیر خود با حیوانات جنگل روبرو شده و ماجراهای شگفت انگیزی برای موش کور اتفاق میافتد.
این نمایش از ساعت ۱۷:۳۰ با تخفیف ویژه در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به صحنه میرود.
یوکایدی در جستجوی گنج با محوریت تئاتر تعلیمی، تربیتی و مشارکتی
آزمایشگاه تماشاگران تئاتر نارنجی در ادامه فعالیتهای خود در راستای تئاتر پداگوژیک (تئاتر تعلیمی، تربیتی و مشارکتی) خارج از فضای سالن اجرا، دومین تجربه اجرایی گروه تولید نمایش خود با عنوان یوکایدی در جستجوی گنج به نویسندگی و کارگردانی سجاد آقابابائی را در فرهنگسرای نیاوران به صورت محیطی و به شکل سیار در محوطه باز مجموعه هنری نیاوران برای گروه سنی کودک اجرا میکند.
در این نمایش که از ۱۰ مهر ماه تا ۳۰ آبان ماه هر روز به جز شنبهها از ساعت ۱۷ اجرا میشود کودکان با اجرا همراه میشوند و مخاطب در طول مسیر سیار نمایش با بازیهای مختلف دنبال گنج پنهان میگردد.
همچنین در این اثر در راستای کشف و پرورش استعداد کودکان و نوجوانان علاقه مند به حوزه نمایش از گروه سنی ۳تا ۱۵ سال در کنار بازیگران بزرگسال گروه به ایفای نقش میپردازند.
بنا بر اعلام گروه نمایشی یوکایدی در جستجوی گنج، آزاده شهریاریفر مشاور اجرایی و طراحی بازیهای مشارکتی نمایش را بر عهده دارد و مخاطبان را با زندگی در شرایط سخت، احترام و محافظت از محیط زیست، اتحاد و انجام کار گروهی به صورت عملی آشنا میکند.
علاقهمندان برای دیدن اجرای یوکایدی در جستوجوی گنج میتوانند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی روزهای یکشنبه تا جمعه از ساعت ۱۷ به فرهنگسرای نیاوران مراجعه کنند.
رویات ۵۰ سال زندگی در دستنوشتههای گمشده اشکان اتابکی
نمایش دست نوشتههای گمشده اشکان اتابکی دیگر اثریست که از ۱۶ تا ۲۸ آبان در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران ساعت ۱۹ با مدت زمان ۱۳۵ دقیقه به نویسندگی و کارگردانی محمد میرعلیاکبری به صحنه میرود.
میلاد آقاحکیم، حسین جاهد، ریحانه رحیمی، رژین سیروسی، امیرحسین شعبانی، امیرمحمد شایگی، میکائیل ضیائیفرد، محمد فتاحی، سینا فرجام، سونیا قاسمی، هلن قنبری، ساناز محمدعلیها، زهرا موسوی، محمدجواد نامنیک، امیرمحمود نوراییآشتیانی گروه بازیگران نمایش دست نوشتههای گمشده اشکان اتابکی را تشکیل میدهند.
زندگی اشکان اتابکی و تاثیرات افکارش روی دیگران طی پنجاه سال؛ خلاصه خط روایی داستان این نمایش را شامل میشود.
در یادداشت کارگردان بر این نمایش آمده است: این نمایش داستانیست در ژانر اجتماعی، با فضای دراماتیک و پُر چالش، به همراه صحنههایی نوستالژیک از دهه شصت و صحنههایی از رویدادهایی در آینده که همگان مشتاقانه به انتظار نشستهاند. روایتی از لحظات سخت تصمیمگیری، لحظات تلخ انتظار و رویارویی با حقیقت، داستان عشق و جنون، روایت مرگ و زندگی، داستانی از عشق روجا، دختری که از کودکی عاشق پسری به نام اشکان اتابکی بوده، پسری با ایدههایی عجیب برای رقم زدن اتفاقاتی در آینده، حال اشکان سالهاست که ناپدید شده و روجا بی تابانه به دنبال اوست.
خدای کشتار در تماشاخانه استاد جمشید مشایخی
تماشاخانه استاد جمشید مشایخی از ۹ تا ۱۹ آبان هر شب به جز شنبهها ساعت ۲۰ به مدت زمان ۷۰ دقیقه میزبان نمایش خدای کشتار به نویسندگی یاسمینا رضا، ترجمه مائده طهماسبی و کارگردانی امیرحسین قلیپور است.
مارال قادری، معین گرجی، ارسلان کریمزاده، فاطمه آموزگار، امیرحسین قلیپور در نمایش خدای کشتار به ایفای نقش میپردازند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: برونو و فردیناند دو نوجوان هستند که باهم دعوا کردهاند و دندان برونو شکسته است. حال والدین فردیناند به خانه برونو آمدهاند تا مساله را از مسیر مسالمتآمیز حل کنند. در آغاز روابط بسیار متمدنانه است اما رفتهرفته خشونت موجود در روابط و وحشیگری نامتمدنانهشان بُروز پیدا میکند و وضعیتی بسیار کمدی و در عین حال تاسفبار به وجود میآورد و این مهمانی طور دیگری پیش میرود...
روایت حاشیات از شایعات در خانه هنری آبان
سینا ستوده و مهدی کیا به شکل مشترک در مقام نویسنده و کارگردان از ۱۱ تا ۲۸ آبان همه روزه به جز شنبهها ساعت ۱۸ و به مدت زمان ۹۰ دقیقه نمایش حاشیات را در مجموعه خانه هنر آبان به صحنه میبرند.
نمایشنامه حاشیات اقتباسی از نمایشنامه شایعات اثر نیل سایمون به مترجمی بهروز محمودی بختیاری و مینا رضاپور است.
علیرضا رشوند، فاطمه قربانزاده، فاطمه موسوی، هدیه سارمه، سینا ستوده، مهدی کیا، آرتین سلطانلو، محدثه قلعه گروه بازیگران نمایش حاشیات را تشکیل میدهند.
در خلاصه این نمایش میخوانیم: مهمانی معاون وزیر است که در این مراسم به لاله گوش خود شلیک میکند. هریک از مهمانها سعی میکند ماجرا را از دیگری پنهان کند اما در این بین دو مهمان...
نظر شما