به گزارش ایرنا این همایش با استقبال مردم روبرو شد و تعدادی از تماشاگران شهرهای مختلف استان یزد در آن حضور یافته بودند.
رییس هیات سوارکاری میبد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۸۰ راس اسب از استان های کرمان ، اصفهان ، فارس ، آذربایجان شرقی و برخی شهرهای استان یزد در این همایش شرکت کردند.
مصطفی انصاری، نژادهای اسبهای شرکت کننده را « دره شور ، عربی و کرد » عنوان کرد و یادآور شد: این همایش برای شناسایی نژاد اسب های اصیل و افزایش تجربه و اطلاعات کسانی که در حوزه صنعت پرورش اسب فعالیت دارند ، برگزار شد.
زینب کمالی پور شهروند میبدی و یکی از تماشاگران همایش از برگزاری چنین برنامه هایی اظهار رضایت کرد و از علاقه مندان به پرورش اسب خواست این صنعت پاک را در شهرستان بیشتر توسعه دهند.
سهیلا سرفراز از اردکان برای دیدن جشنواره به مهر آباد آمده بود، گفت: بسیار خوب است ،برای مقابله با افسردگی و ایجاد نشاط در روحیه مردم چنین برنامه هایی برگزار شود و گذشته از آن مردم با حضور در این همایش ها با اسب های اصیل پرورش یافته در استان ودیگر مناطق کشور آشنا شوند که این صنعت پاک در حال پیشرفت و توسعه در شهر و دیارشان است.
روح الله عبدالغفوری که از یزد آمده بود هم گفت: دومین بار است که به تماشای همایش سوارکاری آمده و به آن علاقه مند است.
سید محمد میرزایی شهروند اشکذری سطح برگزاری همایش را مطلوب و به توسعه صنعت اسب در این شهرستان اشاره کرد ، و گفت: حضور گسترده مردم برای دیدن همایش سوارکاری نشان دهنده علاقه آنها به حوزه سوارکاری و پرورش اسب در استان یزد است.
میبد ۱۰۰ باشگاه پرورش اسب و یک هزار راس اسب اصیل دارد که اغلب از نژاد عرب است که تاکنون در مسابقه های زیبایی اسب صاحب مقام هایی شد و از نظر تولید و پرورش اسب ظرفیت بالایی در این صنعت وجود دارد.
میبد دارای سه بخش مرکزی ، بفروییه و ندوشن است ، روستای مهرآباد در بخش مرکزی میبد واقع شده و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
اسب اصیل عرب، کهنترین گونه این حیوان و تنها نژاد کاملا خالص و اصیل است.
یکی از خاستگاههای پرورش و تولید اسب در ایران، استان یزد است و سابقه تاریخی آن بر اساس شواهد باستانشناسی موجود به ویژه سنگنگاره های کوه « ارنان» مهریز به ۱۲ هزار سال قبل میرسد.
بدین ترتیب یزد باستان یکی از معدود نقاطی در ایران بود که دیرینهای چند هزار ساله در اهلی سازی، استفاده از اسب و سوارکاری دارد.
هم اکنون بیش از ۴۰۰ مرکز پرورش اسب با ۶ هزار و ۵۰۰ راس این حیوان و سرمایه گذاری بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در استان وجود دارد و هر سال ۲ مسابقه اسبدوانی بهاره و پاییزه کشوری، جشنواره زیبایی و پرش با اسب در یزد برگزار میشود.
نظر شما