به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «مصطفی رجبی مشهدی» افزود: رفتار مصرفی مشترکان پرمصرف به گونهای است که گاه بین ۱۵ تا ۲۰ برابر یک مشترک کم مصرف، از برق استفاده میکنند.
وی با اشاره به بررسیهای صورت گرفته از آثار منفی این روند مصرفی خاطرنشان کرد: بررسی ها نشانگر آن است که اگر این مشترکان در پیک تابستان امسال مصرف خود را مدیریت می کردند، دچار خاموشی نمی شدیم.
رجبی مشهدی با تقسیم مشترکان به سه گروه کم مصرف یا خوش مصرف، پرمصرف و بسیار پرمصرف افزود: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، ۸۵ درصد یعنی حدود ۲۵ میلیون در رده کم مصرف و خوش مصرف قرار می گیرند که قبض برق آنها به طور میانگین کمتر از ۳۰ هزار تومان است.
سخنگوی صنعت برق تعداد مشترکان پرمصرف را حدود ۵ میلیون مشترک عنوان کرد گفت: از این بین حدود ۸۵۰ هزار مشترک بسیار پرمصرف هستند که بیش از دو برابر الگو برق مصرف میکنند.
رجبی مشهدی گفت: بر اساس طرحی که در حال بررسی های کارشناسی است، هزینه برق مصرفی مشترکان بسیار پرمصرف با نرخ تمام شده و غیریارانهای محاسبه خواهد شد که جزییات آن پس از تصویب در هیات وزیران اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با دعوت از همه مشترکان برای مدیریت در مصارف خود خاطرنشان ساخت: این طرح نیز در صورت تصویب توسط هیات دولت اجرایی خواهد شد، برای تحقق عدالت و تغییر رفتار مصرفی مشترکان است، چرا که مشترکان پرمصرف در حال حاضر با مصرف بیشتر، از یارانه بیشتری هم بهرهمند می شوند.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، یکی از راهکارهای کنترل رفتار مصرف مشترکان بسیار پرمصرف را بکارگیری کنتورهای هوشمند عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهمنظور نصب ۵ میلیون کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف برنامهریزی شده است که امید است با انجام آن، این برنامه نیز در پیک تابستان سال ۱۴۰۱ مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، پیشتر عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفته است: به جای اصلاح قیمت برق باید به سمت هوشمندسازی تعرفهها رفت تا اثرگذاری آن افزایش یابد.
نظر شما