خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۶ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۰۶
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 84531674
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عادت به مطالعه در کودکان و نوجوانان اصفهانی، تقویت و نهادینه می‌شود

اصفهان–ایرنا –مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان از راه اندازی کارگروه پژوهشی با عنوان "عادت به مطالعه در کودکان و نوجوانان" با هدف تقویت و نهادینه کردن آن در این رده سنی مهم در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی خبر داد.

امیر هلاکویی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، دلیل تشکیل این کارگروه را کمتر پرداخته‌شدن به این موضوع مهم در حوزه‌های تربیتی و آموزشی عنوان کرد و افزود: در این راستا اعضای این کارگروه اقدام به گردآوری مقالات و پژوهش‌های خارجی در این زمینه و همچنین بررسی تولیدات مربوط به کودکان و نوجوانان در چند سال اخیر کرده‌اند.

وی اظهار داشت: مقرر شده تا نتیجه کار این کارگروه در آینده در قالب چند جلد کتاب و اپلیکیشن ارائه شود و تکلیف و برنامه کارشناسی شده‌ای را برای چهار نهاد تاثیرگذار خانواده، آموزش و پرورش، رسانه و  کتابخانه‌ها در ایجاد عادت به مطالعه در کودکان تعیین کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان با توجه به اقدامات این نهاد در راستای ایجاد فرهنگ و عادت به مطالعه در کودکان و نوجوانان افزود:اکنون در تمام کتابخانه‌های زیرپوشش ما، بخش کودک و نوجوان وجود دارد که به تجهیزات ویژه، کتاب‌ها و منابع مفید مورد نیاز و اسباب بازی و بازی های فکری خاص این قشر مجهزند.

وی تصریح کرد: از سویی همزمان با توسعه فیزیکی کتابخانه‌ها برای جذب و تقویت مطالعه در کودکان، ۵۰ نفر از کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان، آموزش‌هایی را در قالب بیش از هفت دوره تخصصی متنوع در زمینه قصه‌گویی، کار با کودک و فضاهای این حوزه فرا گرفته‌اند.

هلاکویی ادامه داد: این کتابداران متخصص حوزه کار با کودک در کتابخانه‌های عمومی استان، برنامه‌های بسیاری برای این رده سنی حتی در این مدت که برنامه‌ها بخاطر شرایط کرونایی بصورت مجازی بوده است، برگزار کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین استقبال در کتابخانه‌های عمومی هم در قالب عضویت و هم استفاده از کتاب و برنامه‌ها، در رده سنی کودک و نوجوان صورت گرفته است زیرا نتیجه سرمایه‌گذاری روی این قشر بلندمدت است که می‌تواند نویدبخش آینده‌ای با مردمی آشنا با فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باشد.

وی در ادامه به اعلام برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در استان پرداخت و گفت: به این مناسبت برنامه شاخصی با عنوان "کتاب سایه‌بان شهر است" ترتیب داده شده و به این منظور هشت کارگروه در موضوعات مختلف برگرفته از سلایق متفاوت در زمینه‌های روانشناسی، دین و ادبیات، تاریخ و جغرافیا، شعار سال، مدافعان حرم و شعار سال تشکیل شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی اصفهان افزود: در قالب این هشت کارگروه بین ۷۰۰ تا یکهزار برنامه در سه سطح، استانی، شهرستانی و کتابخانه‌ای با عنوان‌های رونمایی کتاب، نشست با نویسندگان و ناشران، قصه گویی، معرفی کتاب، مسابقه کتابخوانی، نقد کتاب و دیگر برنامه‌های اجرا می‌شود.

وی برنامه "پاتوق شیشه‌ای" و "باغ کاغذی" و ادامه جشنواره نذر کتاب با عنوان "بحار کتاب انوار دانایی" را از دیگر برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی برشمرد.

به گزارش ایرنا، روز ۲۴ آبان، آغاز هفته "کتاب و کتابخوانی" است که از سال ۱۳۷۲ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف ترویج کتابخوانی نامگذاری شده است.

در زمان حاضر ۱۹۲ کتابخانه نهادی، ۱۱۰ کتابخانه مشارکتی و چهار کتابخانه مستقل با حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار جلد کتاب و ۲۰۰ هزار نفر عضو فعال در استان پنج میلیون نفری اصفهان فعال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha