به گزارش خبرنگار ایرنا، گرچه روند نزولی آمارهای کرونایی از ابتدای مهرماه همزمان با سراسر کشور در خراسان شمالی نیز شروع شد و بعد از حدود ۶ ماه در پرونده کرونایی استان حتی روزهای بدون فوتی نیز ثبت شد ولی این روزهاٰ همسویی عادی انگاری ها با سرعت گرفتن واکسیناسیون عمومی نگرانی ها را بیش از پیش کرده است به گونه ای که مسوولان و کارشناسان بهداشتی بر این باورند که عادی انگاری ها مسیر را برای حرکت موج ششم کرونا در کشور و استان هموار کرده است.
در واقع با وجود اینکه خراسان شمالی از ابتدای مهرماه امسال از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد و دیگر خبری از روزهای سیاه کرونایی نبود ولی بی توجهی به شیوه نامه های بهداشتی، روند نزولی ابتلا به کرونا را شکننده کرد به گونه ای که دوباره چراغ قرمز کرونایی در استان روشن شد تا نشان دهد که تزریق واکسنٰ دلیلی بر عدم ابتلا نیست و با بی توجهی به شیوه نامه های بهداشتی خیلی زود به وضعیت پرخطر کرونایی می رسیم.
بازگشت به وضعیت خیلی پرخطر کرونایی
نقشه کرونایی خراسان شمالیٰٰ، ۲۶ شهریور امسال به وضعیت کم خطر کرونایی تغییر رنگ داد ولی بعد از حدود ۵۰ روزٰ، برخی شهرستان ها با اهرم عادی انگاری چراغ نارنجی کرونایی و برخی دیگر نیز چراغ قرمز کرونایی این استان ۸۶۳ هزار نفری را روشن کردند.
هم اینک نیز بر اساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شدٰه است، شهرستان های گرمه و جاجرم در وضعیت قرمز کرونایی، سه شهرستان بجنورد، اسفراین و شیروان در وضعیت نارنجی و فاروج، مانه و سملقان و رازوجرگلان نیز در وضعیت زرد یا خطر متوسط کرونایی قرار دارند.
رعایت کمتر از ۴۰ درصد شیوه نامه های بهداشتی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز گفت: با توجه به گسترش عادی انگاریها و قالب شدن تصور ایمنی کاذب در بین مردم، براساس آخرین ارزیابی ها میانگین رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است.
افشین دلشاد افزود: هم اینک بسیاری از شهروندان دچار ایمنی کاذب شده اند به گونه ای که تصور می کنند با تزریق واکسن دیگر مبتلا به ویروس کرونا نخواهند شد در حالی که واکسیناسیون به هیچ عنوان مانع از ابتلا نیست.
وی موج بعدی کرونا را با ادامه عادی انگاری ها در جامعه دور از انتظار ندانست و گفت: هم اینک بیشتر شهروندان ماسک نمی زنند، ترددهای غیرضروری خود را آغاز کرده اند و همچنان شاهد برگزاری مراسم های عروسی و تجمعاتی هستیم که تا پیش از شاهد آن نبودیم.
دلشاد افزود: همچنین با آغاز فصل سرما و نبود تهویه های مناسب نگرانی ها بیش از پیش شده است زیراکه ساختمان های مسکونی اغلب طوری طراحی شده اند که با آغاز فصل سرما، جهت ایجاد دماهای مناسب عایق بوده و فاقد تهویه های طبیعی هستند به گونه ای این امر با شروع دورهمی ها می تواند احتمال خطر انتقال کرونا را افزایش دهد.
گروه واکنش سریع در استان فعال می شود
سرپرست دانشگاه علوم پزشکیٰ خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی نیز با اشاره به وضعیت قرمز شهرستان های گرمه و جاجرم، اظهار داشت: جهت مدیریت وضعیت کرونا و جلوگیری از ورود به پیک ششم، تیم واکنش سریع در استان فعال می شود.
دکتر سیدجواد پورنقی افزود: این گروه های واکنش سریع در حیطه استانی تعریف می شوند و مدیران شهرستان ها نیز باید پای کار بیایند تا سلامت و اقتصاد آسیب نبینند.
وی یادآور شد: حفظ آرامش جامعه و بازار از اهداف کلی برنامه هاست اما باید همچنان تامین سلامت در اولویت باشد.
پورنقی آسیب های ورود به موج ششم کرونا را غیر قابل جبران دانست و گفت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی، اصلی پایدار برای قطع زنجیره کرونا به گونه ای که از شهروندان می خواهیم همچنان پایبند دستورات بهداشتی و مصوبات ملی و استانی کرونا باشند.
وی با بیان اینکه در نیمه اول آبان ماهٰ، فوت ۲۳ بیمار مبتلا به کرونا ثبت شده استٰ، گفت: همچنین در همین مدت ۵۶۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا بستری و همین میزان نیز ترخیص شدند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هم اینک نیز ۱۵۳ بیمار دارای علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند.
وی با بیان این که واکسیناسیون با شتاب و دقت در حال انجام است، اضافه کرد: بیش از ۸۴ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان واکسینه شده اند، اما برای پایان شیوع بیماری واکسیناسیون به تنهایی کفایت نمی کند.
محدودیت های کرونایی تشدید می شود
رییس کمیته نظارت و ارزیابی عملکرد ستاد استانی مقابله با کرونا در خراسان شمالی اظهار داشت: با هدف جلوگیری از موج ششم بیماری کرونا نظارت بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی و مصوبات ملی و استانی مقابله با کرونا افزایش می یابد.
طاهر رستمی افزود: در حال حاضر دو شهرستان گرمه و جاجرم در وضعیت خیلی پرخطر کرونا قرار دارند و نظارت ها برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این شهرستان ها تشدید می شود.
وی با ابراز نگرانی از همجواری اسفراین با شهرستان های دارای وضعیت قرمز کرونایی یادآور شد: جدای از تشدید نظارت ها بر اصنافٰ، بازار و اداراتٰ، نظارت بر کنترل عبور و مرور از محورهای ارتباطیٰ این شهرستان نیز افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان های گرمه و جاجرم در وضعیت قرمز کرونایی، سه شهرستان بجنورد، اسفراین و شیروان در وضعیت نارنجی و فاروج، مانه و سملقان و رازوجرگلان نیز در وضعیت زرد یا خطر متوسط کرونایی قرار دارند.
نظر شما