دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز یکشنبه به نقل از دکتر سیامک زارعی قنوانی گزارش داد: میانگین برداشت قرنیه منجر به عدم پیوند در ابتدای تاسیس بانک چشم مشهد ۳۰ درصد بود که این میزان اکنون به پنج درصد رسیده است و حال آنکه میانگین جهانی آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
وی بیان کرد: در گذشته گاه بر روی قرنیه برداشت شده فرآوری انجام نمی گرفت و یا بعد از فرآوری به دلایل فنی منجر به پیوند نمی شد.
این چشم پزشک خاطرنشان کرد: بانک چشم مشهد از حدود ۲ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است که افزایش فعالیتهای این مرکز، منجر به بهبود شرایط بینایی افراد نابینا و کمبینا در کشور شده است.
دکتر زارعی ادامه داد: از ابتدای امسال بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با وجود موج های پی در پی کرونا، توانسته است فعالیت و فراوری بافت پیوندی را سه تا چهار برابر سالهای قبل گسترش داده و پیشرفت بسیار خوبی در این خصوص داشته باشد.
وی تصریح کرد: پزشکان و کارکنان بانک چشم مشهد با حضور به موقع و در تمام ساعات شبانه روز برای برداشت و فرآوری مناسب و علمی بافتی و ارتباط سریع برای ارسال، توانستهاند تعداد ۱۲۴ قرنیه را با موفقیت برداشت و برای پیوند به بیمارستانها و مراکز درمانی سراسر کشور ارسال کنند.
بانک چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دومین بانک چشم کشور در زمینی به مساحت حدود ۸۰۰ متر مربع از اردیبهشت سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده است و قابلیت نگهداری و آماده سازی ۵۰ قرنیه در روز را برای پیوند داراست.
نظر شما