۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۴۳
کد خبر: 81735768
T T
۰ نفر

کمبود قرنيه در خراسان رضوي وجود ندارد

۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۴۳
کد خبر: 81735768
کمبود قرنيه در خراسان رضوي وجود ندارد

مشهد - ايرنا - رييس بيمارستان تخصصي چشم خاتم الانبيا (ص) دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: هيچ کمبودي ازنظر ذخيره قرنيه براي انجام پيوند قرنيه در استان خراسان رضوي و کشور نداريم.

دکتر ميرنقي موسوي روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بانک چشم جمهوري اسلامي ايران اکنون در تهران مستقر است و قرنيه هاي مورد نياز بيمارستان تخصصي چشم خاتم الانبيا (ص) مشهد در مدت کوتاهي از تهران ارسال مي شود.

وي با بيان اينکه تهيه قرنيه از دو راه قابل دسترسي است گفت: اهداي قرنيه از بيماران مرگ مغزي و همچنين تمام فوت شدگان قابل انجام است و هم اکنون قرنيه به ميزان لازم در بانک چشم کشور موجود مي باشد.

اين پزشک فوق تخصص چشم با اشاره به گزارش چاپ شده در يک روزنامه محلي مشهد با عنوان 'چشم فروشي' خاطر نشان کرد: پيوند چشم همان پيوند قرنيه است و تهيه قرنيه و انجام پيوند آن اکنون بسيار ساده و ارزان است و مطالب گفته شده در گزارش روزنامه مزبور مبني بر 'اقدام به فروش قرنيه چشم براي تامين مايحتاج زندگي' به دليل ناآگاهي و پيشبرد ساير مقاصد طرح شده است.

وي با بيان اينکه براي پيوند قرنيه نياز به فرد زنده نداريم افزود: قرنيه هاي موجود در بانک چشم به اندازه نياز است و از سوي ديگر درآوردن چشم يک فرد زنده براي پيوند قرنيه خلاف اخلاق حرفه اي مي باشد و کسي مبادرت به چنين کاري نمي کند.

مدير گروه چشم پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: هم اکنون هزينه عمل جراحي پيوند قرنيه در بيمارستان تخصصي چشم خاتم الانبيا (ص) مشهد که شمال شرق کشور را زير پوشش دارد، بين دو ميليون تا دو ميليون و 500 هزار ريال مي باشد.

به گفته وي، هزينه تهيه قرنيه به طور آزاد نيز شش ميليون ريال است که اين مبلغ با بيمه 600 هزار ريال مي باشد.

به گفته وي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با داشتن پزشکان متبحر و متخصص چشم پزشکي در انجام پيوند قرنيه جزء دانشگاههاي پيشگام و از جايگاه بالايي در سطح کشور برخوردار است.

وي خاطر نشان کرد: رسانه ها بايد به ارتقاي دانش پزشکي و اطلاعات عمومي مردم کمک کنند نه اينکه با درج مطالب منفي و کذب تشويش اذهان عمومي را بدنبال داشته باشند.

وي از خبرنگاران و مديران مسوول روزنامه ها خواست براي انتشار مطالب بويژه مباحث تخصصي و علمي نظر کارشناسان و متخصصان مربوطه را نيز جويا شوند.

رييس انجمن چشم پزشکي خراسان رضوي نيز از راه اندازي بانک چشم اين استان در آينده نزديک خبر داد و گفت: بانک چشم جمهوري اسلامي ايران که قرنيه هاي اهدايي را نگهداري مي کند، اکنون در تهران مستقر است.

دکتر محمدرضا صداقت افزود: هم اکنون کمبودي از نظر قرنيه مورد نياز در بانک چشم وجود ندارد به طوريکه در موارد اورژانسي در کمتر از 24 ساعت قرنيه هاي مورد نياز از تهران ارسال شده و براي موارد غير اورژانسي اين کار در کمتر از يک هفته انجام مي شود.

وي خاطر نشان کرد: مبالغ پرداخت شده براي تهيه قرنيه بسيار اندک و با بيمه در حد 600 هزار ريال مي باشد که اين مبلغ بابت نگهداري قرنيه ها است و قرنيه هاي اهدايي از بيمار مرگ مغزي و جسد ساير بيماران رايگان است.

اين جراح فوق تخصص قرنيه ادامه داد: در هفته حدود 20 پيوند قرنيه در بيمارستان تخصصي چشم خاتم الانبيا (ص) مشهد انجام مي شود و هيچ کمبودي در اين زمينه وجود ندارد.

صداقت گزارش يکي از روزنامه هاي مشهد با عنوان چشم فروشي را غير حرفه اي و غير علمي دانست و افزود: نگارنده گزارش بايد نظر کارشناسان و متخصصان اين علم را نيز مي پرسيد که آيا امکان پيوند قرنيه از يک فرد زنده وجود دارد ؟

وي اظهار کرد: اينگونه مطالب انرژي منفي و افسردگي را بين مردم ايجاد مي کند.

وي با بيان اينکه قرنيه هاي در حالت فريز تا يکسال قابليت نگهداري دارند گفت: قرنيه هاي موجود در بانک چشم ايران در برخي اوقات به کشورهاي ديگر نظير عربستان سعودي، بحرين، پاکستان و عراق نيز صادر مي شود.

وي افزود: قرنيه نسجي است که از روي چشم برداشته مي شود و برداشتن، نگهداري و پيوند آن نيازمند امکانات خاص، تخصص و تجهيزات مورد نياز مي باشد.

روزنامه محلي شهرآرا در مشهد در شماره روز 18 مرداد ماه امسال مبادرت به انتشار گزارشي با عنوان 'فروش قرنيه چشم' در اين کلانشهر نموده است.

در اين گزارش نگارنده توصيفي از بازار داغ آگهي ها و تبليغات فروش قرنيه چشم در اينترنت و برخي خيابان هاي مشهد داشته و با افرادي که به گفته وي ناچار به فروش قرنيه خود براي تامين مايحتاج زندگي شده اند، گفت و گو کرده است.

اين گزارش تبعات منفي را در شبکه هاي اجتماعي، شبکه هاي خبري بيگانه و کشورهاي همسايه به دنبال داشته است.

3027 / 6053