داروی دیابت با کاهش عملکرد کلیه مقابله می‌کند

تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد داروی درمان دیابت مانع از کاهش عملکرد کلیه در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی می‌شود.

به گزارش روز سه شنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، مطالعه انجمن نورولوژی آمریکا بر اساس داده‌های یک کارآزمایی بالینی صورت گرفته و نشان می‌دهد داروی داپاگلیفلوزین که برای درمان دیابت تجویز می‌شود، از کاهش عملکرد کلیه در مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی پیشگیری می‌کند.

با افزایش دیابت و فشار خون بالا در جهان، بیماری مزمن کلیوی یا CKD ، یک چالش مهم در بهداشت عمومی قلمداد می شود. این عارضه معمولا  به کم خونی، ضعف استخوانی، آسیب های عصبی و در نهایت به نارسایی کلیوی، بیماری های قلبی و مرگ زودرس منجر می شود.

با توجه به گسترش بیماری مزمن کلیوی در سراسر جهان، محققان به دنبال دلایل این عارضه و کاهش عوامل خطر آن هستند.

کارآزمایی شامل چهار هزار و ۳۰۴ بیمار مبتلا به CKD است. برخی از این افراد ۱۰ میلی‌گرم داروی داپاگلیفلوزین و برخی دارونما مصرف می‌کردند. نتایج نشان می‌دهد عملکرد کلیه در مبتلایان به  CKD که داروی داپاگلیفلوزین مصرف می‌کردند، بهتر بود. این تاثیر در مبتلایان به CKD که به دیابت نیز مبتلا بودند، بسیار بیشتر بود. ادامه مطالعات نشان می‌دهد این داروی خطر نارسایی قلبی و مرگ و میر را نیز در بیماران کاهش می‌دهد.

کلیه اندامی لوبیا شکل و تقریبا به اندازه مشت بسته انسان است و درست زیر قفسه سینه قرار دارد. عملکرد کلیه به زبان ساده، دفع زباله‌های بدن است. این عضو روزانه حدود ۲۰۰ لیتر خون تصفیه می‌کند و از آن حدود ۲ لیتر آب اضافی و مواد زائد غربال می‌کند که از طریق مجاری ادارای دفع می‌شود.

تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتی و تولید سلول‌های قرمز خون به عهده کلیه هاست. چنانچه کلیه‌ها یک روز وظایف خود را به درستی انجام ندهند، عملکرد اکثر اعضای بدن، به ویژه قلب مختل می‌شود.

شایع‌ترین علایم نارسایی کلیوی تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار، تورم، به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم، خستگی مزمن، کاهش حافظه، ایجاد ضایعات پوستی، مشاهده کف در ادرار، مشاهده خون در ادرار، تنگی نفس و کاهش اشتها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha