روبان تالار مرکزی ساری دهه فجر امسال قیچی زده می‌شود

ساری – ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: عملیات اجرایی تالار مرکزی ساری به مراحل پایانی نزدیک شده و در صورت استمرار روند اجرایی موجود طبق وعده دفتر فنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دهه فجر امسال این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.

عباس زارع روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با مناسب ارزیابی کردن روند اجرایی تالار مرکزی ساری به عنوان بزرگترین تالار فرهنگی شمال کشور اظهار کرد: خوشبختانه طی یک سال اخیر اعتبارات خوب و مورد نیاز برای تکمیل این پروژه مهم فرهنگی استان تخصیص یافت و سبب شد روند اجرایی پروژه سرعت بیشتری بگیرد.

وی افزود: با اعتباراتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص داده بسیاری از اقدامات انجام شده و به پایان رسیده و اکنون نیز پیمانکار در حال انجام مراحل پایانی سالن‌های تالار مرکزی ساری است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده و همچنین اعلام دفتر فنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اداره کل، این تالار حداکثر در دهه فجر سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته زارع عمده کارهای ساختمانی و تاسیساتی این مجموعه فرهنگی به پایان رسیده و تجهیزات مورد نیاز برای سالن‌ها نیز خریداری شده و به مرور در حال نصب است.

این مسئول خاطرنشان کرد: تالار مرکزی ساری با حدود ۱۳ هزار متر مساحت، با سه سالن مجزا و فضاهای فرهنگی و هنری تخصصی مهم‌ترین زیرساخت فرهنگی مازندران محسوب می‌شود و با بهره‌برداری از آن بخش مهمی از نیاز استان و به ویژه مرکز مازندران به فضاهای فرهنگی و هنری تخصصی و با کیفیت برطرف می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به کمبود فضاهای فرهنگی اعم از زیرساخت‌های فرهنگی و هنری و فضاهای اداری مرتبط با این حوزه در استان اشاره کرد و گفت: از نظر فضاهای ساختمانی اداره‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم شرایط مناسبی نداریم.

وی خاطرنشان کرد: در برخی شهرستان‌های استان مانند رامسر، کلاردشت، عباس‌آباد، چالوس، میاندورود و سوادکوه شمالی علاوه بر این که فضای لازم فرهنگی و هنری نداریم، ادارات فرهنگ و ارشاد نیز در ساختمان‌های استیجاری مستقر هستند که نیاز است وضعیت این شهرستان‌ها تعیین تکلیف شود. البته تکمیل مجتمع رامسر پس از حدود ۱۷ سال با همراهی مسئولان شهرستان به ویژه نماینده مردم رامسر در مجلس آغاز شده است. در کلاردشت و چالوس هم زمین تهیه شده و در حال ساخت پروژه هستیم. اما فعلا این شهرستان‌ها فضای مناسب فرهنگی و هنری ندارند.

روبان تالار مرکزی ساری دهه فجر امسال قیچی زده می‌شود

این مسئول یادآور شد: در برخی از شهرستان‌ها مانند ساری، قائمشهر، بابل، آمل، نوشهر، نور، محمودآباد و بابلسر مجتمع‌های مناسب فرهنگی وجود دارد که در بیشتر آنها سالن‌های همایش، گالری و فضا برای تمرین هنرمندان و برگزاری نمایشگاه آماده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طی ماه‌های اخیر یکی از اقداماتی که برای بهتر شدن وضعیت زیرساخت‌های فرهنگی مازندران انجام شد، بهسازی فضاهای موجود بود که در آخرین مورد بهره‌برداری شده، با برپایی نمایشگاه خوشنویسی صفحه مشق به مناسبت روز خوشنویسی، فاز نخست بهسازی سالن نمایشگاهی مجتمع فرهنگی هنری زنده‌یاد سلمان هراتی ساری به بهره‌برداری رسید. بهسازی مجتمع فرهنگی تنکابن نیز آغاز شده است.

وی از برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ایجاد گذرهای فرهنگی در شهرها خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد مدتی پیگیر اجرای این طرح در مازندران بود و پس از مدتی پیگیری‌ها قطع شد. ما در شهرهای ساری و رامسر این زیرساخت را آماده کرده بودیم که با همکاری شهرداری‌های دو شهر گذرهای فرهنگ و هنر ایجاد شود. همچنان این آمادگی را داریم که با همکاری شهرداری‌ها در این زمینه گام برداریم.

زارع تاکید کرد: استان مازندران باتوجه به شرایط مناسب و فوق‌العاده گردشگری نیازمند توجه ویژه در زمینه گسترش فضاهای فرهنگی و هنری است. این استان مازندران با تنوع فراوان تولیدات فرهنگی و بومی توسط هنرمندان این خطه، در فضاهای مناسب می‌تواند تاثیر بسزایی در معرفی آثار خود به شهروندان و گردشگران و رونق گردشگری فرهنگی داشته باشد.

تالار مرکزی ساری سال ۱۳۸۶ با هدف تامین فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های مهم فرهنگی هنری استانی و ملی و نیز فراهم کردن فضا برای فعالیت هنرمندان کلنگ‌زنی شد و در همان زمان بنا بر این بود که این پروژه با توجه به اولویت‌دار بودن در مدت سه سال به بهره‌برداری برسد.

این پروژه فرهنگی در ۶ سال نخست  حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و سپس ساخت آن متوقف شد. توقف این پروژه به یکی از دغدغه‌های اهالی فرهنگ و ادب مازندران تبدیل شد تا اینکه طی یک سال اخیر توجه بیشتری به این پروژه شد و تکمیل آن شتاب گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha